Skocz do zawartości

<<CROSS - Bike Team>>

Selvan82

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To zalezy od Ciebie na wiekszej Korbie nie bedziesz musila tak szybko pedalowac, ale bedzie sie tez ciezej pedalowac... ja osobiscie tez mam 48T i nie nazekam, poprostu bedziesz musial sprawdzic od kolegow pozyczyc lub cos...:D na malej korbie sie zato szybciej przyspiesza..;)

Napisano

Jesli jezdzisz corssem i radzisz sobie na 42T ,to spokojnie mozesz brac 44T albo 46T :D 48 nie jest konieczne ,aczkolwiek nie powinno jakos zmienic wszystkiego ,bo masz w koncu jeszcze 2 balt 36T chyba (glowy nie dam) i kasete. Czyli zawsze dobierzesz optymalne ustawienie. Bo znam Skibe i czesto go widze przy rekreacyjnej jezdzie na przerzutce 3:3 :P lub czasem 3:2 i troche smiesznie to wyglada jakby 2 blat gryzl :P Moim zdaniem 46 w zupelnosi wystarczy jesli na 42 dawales rade :D

Napisano

Hej cross'owcy!

Planuję zmianę opon w moim rowerku. Firmowe Kellysy doprowadzają mnie do szału. Prawie co wyjazd łapię ostatnio gumę. Polecilibyście mi coś konkretnego? Mają to być opony głównie w teren. Powinny też sobie przyzwoicie radzić na umiarkowanych piaskach (obecnie posiadane raczej nie zapewniają żadnego komfortu na takich nawierzchniach). Ale jak to na crossie, asfaltu nie będę omijał szerokim łukiem i ze względu na to nie chciałbym też jakiegoś zbyt masywnego bieżnika.

Co sądzicie o oponach Continental Twister Pro?

Napisano

Ja nie szaleje tylko mowie to co widze :P Chociaz w linku z fotka roweru masz w przodzie 2 ,ale to tylko dla fotki :P

Napisano

heheh aj Mody:P teraz juz tak nie jezdze!!!!! To bylo na starym napedzie:] i "gumowym" łancuchu:P A fota zrobiona tak, bo nawet nie wiedzialem ze jest 2:P Calkiem przypadkowo:]

Napisano

Mozliwe ,ale mowie to co widze :blink: Ostatnio tak Cie widzialem i w wiekszosci tez i jakos mi tak utkwilo :( ALe skonczmy robic OT

• 3 miesiące temu...
Napisano

Witaj bighunter w naszym gronie. Tak z ciekawosci to ile za niego dales?? Pozatym widze ze jestes z Katowic jak ja. Moze bysmy sie wybrali kiedys na wspolne jezdzenie bo ja zwykle sam jezdze a wiadomo samemu to nudno. pozdro

Napisano

witam.

Niestety chyba musze się pożegnać z klubem. Złożyłem opony 700x25c i moj cross stał się szosówką. aczkolwiek bede tu zaglądał. Było bardzo miło :*

Napisano
Witaj bighunter w naszym gronie. Tak z ciekawosci to ile za niego dales?? Pozatym widze ze jestes z Katowic jak ja. Moze bysmy sie wybrali kiedys na wspolne jezdzenie bo ja zwykle sam jezdze a wiadomo samemu to nudno. pozdro

1700zl spoko mozna sie kiedys wybrac

Napisano
witam.

Niestety chyba musze się pożegnać z klubem. Złożyłem opony 700x25c i moj cross stał się szosówką. aczkolwiek bede tu zaglądał. Było bardzo miło :*

Te kilka mm nie robi az tak wielkiej roznicy chyba ?

choc w las juz pewnie nie wiedziesz.

ja mysle pomalu o zmianie, i przy okazji tez pewnie bedzie o zmiana 'w dol',

z tym ze u mnie z 35 na 30-32...

Napisano

U mnie takie cieńkie oponki w stylu 25-30 nie przejdą bo również lubię wjechać w teren, prawdę mówiąc wolę jazdę laskiem niż szosą - głównie z powodu powietrza (nie wdycham spalin), miłego dla ucha szumu i śpiewu ptaków oraz znikomy wiatr- którego w lesie prawie nie ma a na szosie daje ostro w kość :)

Napisano

Witam wszystkich !! Mam zamiar kupic buty jednakze oprocz jazdy na moim phanatycznym przyjacielu lubie wspinac sie po gorach (zadko moge ale bywa tak ) wiec szukam czegos co nadaje sie zarazem do jazdy jak i wspinaczki (badz przynajmniej zwyczajnego trekkingu). Od zawsze jezdzilem w zwyklych butach aby mialy tylko sztywna podeszwe ale takie wykluczaja trekking :/ Moge wydac od 0-300 zl. Bede wdzieczny za wszelka pomoc :)

Napisano

Kupiłem buty czeskiej firmy kruk (79zl) jak na razie sprawdzaja sie dobrze ale bez rewelacji. Kupiłem je tymczasowo poniewaz na dlugi weekend majowy szykuje sie wyprawa Nahod-Praga-Wieden-Bratyslawa-Budapeszt :) Po powocie bede szukał dalej butów z prawdziwego zdarzenia. Jak juz wspomnialem o trasie to pytanko czy ktos moze orientuje sie jak jest z noclegami na "dziko" w Czechach,Austrii,Wegrzech ?? czy ludzie sa przyjazni (czy pozwalaja rozbic namiot na swojej posiadlosci) :(

Napisano

Witam sezon się już dawno zaczął a na liczniku pojawił się pierwszy tysiąc kilometrów w tym roku oczywiście. Myślę, że dobrze było by się znowu spotkać w sportowej dolinie może w maju? Ostatni sezon zakończyłem wynikiem 3 tysięcy. Nie jest to super wynik, widząc poczynania innych useruw. Cieszy mnie jednak to, że rowerek sprawuje się nieźle. Po licznych modyfikacjach jednak przyszedł czas na poważne zmiany. Kupiłem nowy rower Specialized Crosstrail wymieniając mizerne wyposażenie na XTR i praktycznie brakuje mi tylko dobrych Spd morze mi ktoś doradzi jakie kupić pedały. Korzystając z okazji pozdrawiam wszystkich Crossowców szczególnie z okolic Tarnowskich Gór. Co sądzicie o spotkaniu w DSD? Sobota 13 Maja a godziny do ustalenia?

Napisano

. Co sądzicie o spotkaniu w DSD? Sobota 13 Maja a godziny do ustalenia?

czemu tak pozno nie lepiej podczas tego dluuugiego weekendu?;) sie zobaczy pogadam z kumplami (1 byly crossowiec) tyle ze oni xc:)

Napisano

13 maja to niedziela. A ja w poniedziałek piszę maturę z matematyki więc raczej odpadam. W tym tygodniu z kolei nie planuję dłuższych wypadów, bo coś ostatnio niedomagam zdrowotnie. Myślałem, że już jestem zdrowy, pojeździłem dzisiaj trochę i łeb mi pęka.

Napisano

matura to zlo...

co chwile jakies propzycje wyjazdow a czlowiek sie musi do matury uczyc..

pogoda piekna a rower stoi w piwnicy :\

nie chcial by ktos pod koniec maja/poczatek czerwca jechac na 5-7 dni na mazury ??:>

Napisano

jestem za spotkankiem tylko sobota lub niedziela

a w ta sobote wypad z żoną na jej nowym crossie :)

pozatym u mnie zmiana kół kasety przerzutek + klamkomanetki i moja premia z pracy się rozpłyneła

Napisano

Spotkanie nadal aktualne, 12 maja godzina 13 DSD obok knajpy. Ja bedę na pewno, jak ktoś sie pojawi to bedzie milo. Zamierzam tego dnia przejechać jeszcze kilkadziesiąt kilometrów w kierunku jezora Poraj, meldować się panowie i panie. Trasa ta wiedzie leśnymi drogami które znam doskonale ostatecznie można ją jeszcze skonsultować skrucić lub wydłużyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...