mike87 Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 I ja się wpisuję Kelly's Exquisite DSC, model z roku 2005 zakupiony w tym roku Przebieg dotychczasowy 4600km, opona z przodu Author Rolling Stone 700x35c, a z tyłu Ritchey Speedmax Cross 700x35c (czekałem na nią miesiąc ). Pozostała konfiguracja seryjna
celofan Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 Ja jeżdżę na Schwalbe CX Comp 28x1.35 (700x35C) w sezonie letnim a zimą Schwalbe Black Jack 28x1.9 (szersza opona nie mieści się w tylnych widełkach.
primorz Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Witam, od kilku dni ujeżdżam rowerek Author Reflex II '06. W porównaniu do mojego poprzedniego sprzętu (6-letni Wheeler 800) tym jeździ się o niebo lepiej:) Pozytywnie zaskoczył mnie amortyzator RST TR PRO I Tnl, który wybiera nawet niewielkie nierówności (jednak nie polecam go dla osób cięższych - może dobijać). Rower został zważony zaraz po kupnie (przykręciłem tylko SPD i mocowania na lampki) - wyszło 13,78 kg - będzie z czego schodzić pozdrowienia dla wszystkich Crossowców
GeeRbiL Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 primorz powiedz mi ile wazysz? bo mój amorek właśnie czasami dobija a nie uwazam się za cięzarnego (72kg).
primorz Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 GeeRbiL, ważę trochę ponad 65 kilogramów, z tym że amor mam skręcony prawie na maxa. Ogólnie rzecz biorąc lepiej by było gdyby był trochę twardszy:) A tak z innej beczki...jak się sprawuje Twój Reflex (głównie chodzi mi o obręcze bo o nie się najbardziej martwię)? Dużo już na nim przejechałeś? pozdrawiam
GeeRbiL Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 Dokładnie, amorek niby dobry ale tylko na małe nierówności czyli na europejskie drogi, ale u nas sie w ogóle nie sprawdza. Ja w ogóle nie zauważyłem zadnej róznicy podczas regulacji, zawsze za miękko.
dayus Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 A jak ustawisz na twarde i wsiadziesz na rower,to amor strzela?
primorz Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 Jak wsiadam na rower i mam ustawione "na twarde" to nic nie strzela, wszystko w porządku.
Myszek Napisano 14 Września 2006 Napisano 14 Września 2006 To i ja moge teraz smialo powiedziec ze moge nalezec do grupy cross dzis odebralem rowerek author synergy z zeszlego roku ten czarny zdecydowanie bardziej mi sie podobal, zobaczymy jak sie bedzie spisywal
Platek Napisano 14 Września 2006 Napisano 14 Września 2006 wielki powrót! właśnie sobie przypomniałem, ze zanim wsiadłem w wakcje na rower to tutaj pisywałem.. ogólnie pyknęlismy 2800 do Chorwacji, potem powrót pociągiem, prócz Wegier, gdzie myknęliśmy na crossikach. Ale o tym kiedy indziej. Ja do tych amorków. Ja mam Suntoura ncx d-lo - ma ktos? może sie wymienić doswiadczeniami? bo jak dla mnie to troche za twardy... (ok 80 kg wazyłem jak zakupiłem na wiosne, teraz już z 73kg - na szczęscie w tym czasie amor jakby zmiękł). Dziewczyna moja ma tego włąśnie rst wspomnianego (zamontowqanego w stratosie :> ) i jak ja go używam, to dobija niemiłosiernie. Zastanawiam sie mimo to nad kupnem takowego, bo jednak coś daje on. Mój na duzych dolach i dużej prędkości zaczyna pracowac najlepiej... Moze mi tez ktoś wytłumaczyć w czym dobijanie amora jest takie złe?? Tak jak głupkowi prosze . Dziekuje.
primorz Napisano 15 Września 2006 Napisano 15 Września 2006 GeeRbiL, byłem dzisiaj w serwisie Authora na przeglądzie gwarancyjnym. Powiedziałem obsłudze o problemach z amorem (czasem dobija i trochę za miękki). Po chwili koleś "zamontował" w środku dodatkową podkładkę i jest trochę lepiej - jutro zobaczę o ile lepiej, bo dzisiaj niestety nie miałem już czasu pojeździć Powiedział, że gdyby to nie wystarczało to mogą mi zamienić sprężynę na twardszą. Pełna kultura z ich strony:)
dayus Napisano 15 Września 2006 Napisano 15 Września 2006 Chodzi o to,ze wsiadziesz na rower i jzu dobija, przez co masz ograniczony skok.
GeeRbiL Napisano 16 Września 2006 Napisano 16 Września 2006 hmm to może też się wybiorę,tylko wątpie czy w moim serwisie będą tacy profesjonalni.
Badb Catha Napisano 24 Września 2006 Napisano 24 Września 2006 Odświeżę i się zapytam odnośnie SPD. Czy w Swoich Crossach używacie pedałó/butów MTB czy Szosowych. Tak się właśnie zastanawiam i w sumie to sam nie wiem co kupić. Skłaniam się raczej do szosowych, bo taki teren preferuje. Co o tym sądzicie? Czy to jest jakaś różnica? Już mam nawet Swoje typy: SPD SH-R098 Pedały 105, PD-R540
GeeRbiL Napisano 24 Września 2006 Napisano 24 Września 2006 Powiem ci że nie znam nikogo na crossie co jeżdzi w szosówkach , raczej to są pedałki dla kolarzówek. Pamiętaj że jak wjedziesz w teren to mogą się nie sprawdzić ,chodz za dużo o nich nie chce mówić bo nie znam się na szosie. A pedałki mtb nadają się do wszystkiego, sam mam 540stki i butki shimano z niższej półki i wszystko pięknie chodzi w każdym terenie. Może przemyślisz to jeszcze raz?
Myszek Napisano 24 Września 2006 Napisano 24 Września 2006 Jak co jest do wszystkiego to jest.. Skoro mowisz ze wolisz teren szosowy, to sam sobie odpowiedziales na pytanie, mtb sa bardziej miekkie i wygodniejsze do chodzenia, jednak mniej energii przechodzi na korbe. Chyba ze wolisz jechac po szosie i pozniej zwiedzac miejsce gdzie dojechales, wtedy na Twoim miejscu wybralbym mtb.
Badb Catha Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 98% mojej jazdy to szosa, reszta to co najwyżej żwir. Czyli wychodzi że SPDki na szosę. Dzięki, ale chetnie wysłucham jeszcze innych opinii/głosów.
el_gregorio Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 witam! jest jeszcze jedna zaleta spd do mtb, latwosc wpiecia dzieki dwustronnosci pedalow, w szosie wpiac sie mozna tylko z jednej strony, to ulatwia jazde zwlaszcza w miescie, fakt ze na szosie przy dluzszych dystansach nie jest to istotne. jesli jezdzisz tylko na szosie to faktycznie spd pod szoske beda najlepszym rozwiazaniem, sa do tego lzejsze, ale w butach szosowych nie pochodzisz sobie, choc musze przyznac ze w moich sidi do mtb tez chodzic za bardzo sie nie da. pzdr!
Shogun Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 Ja mam butki MTB i nie żałuję zakupu, wbrew pozorom dość czesto w nich chodzę (nie wygodnie, ale się da), np. do sklepu, jak jestem na jurze to sobie na skałkę wejdę, albo kiedyś jak byłem nad morzem to nie musiałem brać drugiej pary butów do sakwy, tylko w tych chodziłem. Szosowe są dużo mniej praktyczne. Swoją drogą, skoro jeździsz prawie w 100% szosą czemu nie kupiłeś roweru szosowego tylko crossa?
Badb Catha Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 Swoją drogą, skoro jeździsz prawie w 100% szosą czemu nie kupiłeś roweru szosowego tylko crossa? Dostałem go po ... bracie na 18ste urodziny. On zakupił szosę, a ja za symboliczną złotówkę dostałem CROSSa. Wielkościowo jesteśmy tacy sami, więc nie było przeszkód. Przesiadłem się z żel-betonowego OVER-TOPa (może ktoś kojarzy), więc okazja była niepowtarzalna. Chyba jednak wezmę ten szosowy asortyment.
Myszek Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 Jak cos to zdaj relacje jak sprawdzaja sie na crossie
Shogun Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 Badb Catha napisałem do ciebie PW, odpisz co o tym myślisz. A może wśród was jest też jakiś chętny na sobotni wypad np. na jurę, albo w jakieś inne ciekawe miejsce?
Badb Catha Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 Jak cos to zdaj relacje jak sprawdzaja sie na crossie Nie omieszkam, ale to jeszcze potrwa (może nawet i do lutego), mam na razie ważniejsze wydatki . @Shogun, message send.
Jod Napisano 27 Września 2006 Napisano 27 Września 2006 Shogun pochwal sie ile juz w tym roku przejechales?
Selvan82 Napisano 1 Października 2006 Autor Napisano 1 Października 2006 Witam wszystkich klubowiczów, tych starych i tych nowych oczywiście też, po bardzo długiej przerwie i nieobecności znowu zawitam na nasze kochane forum Mam ogromne zaległości w czytaniu więc czeka mnie długa jesienna lektura Pozdrowienia dla wszystkich Ps. Tak przy okazji, wypadałoby w końcu wymienić w moim rowerku chwyty na kierownicy - jakie polecacie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.