Skocz do zawartości

[amortyzator] Nowy przedni amortyzator

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema. Chciałbym kupić nowy przedni amortyzator z dużym skokiem do tego roweru ->Kross Level A2. Mam 177 cm wzrostu i ważę 96kg (wiem trochę dużo, ale pracuje nad tym :)). Rowery używam głównie do jazdy w górskim terenie, ale także dużo skaczę po górkach, czyli można też powiedzieć że uprawiam amatorski i rekreacyjny downhill & freeride. Zaś jeśli chodzi o kwestie ceny to za bogaty nie jestem więc tak powiedzmy amortyzator do 500 zł. Z góry dziękuje. Pozdrawiam.

Napisano

Na tej ramie długo nie zajedziesz w przypadku takiego używania. Radzę kupić jakiegoś panica do tej twojej jazdy downhill & freeride. Albo przestać jeździć w taki sposób.

Napisano

Dokładnie jak kolega wyżej - na tej ramie zanim zdążysz dotrzeć ten amortyzator to zrobisz sobie krzywde, zwłaszcza przy niemałej wadze. Druga sprawa to wkładanie do niej amortyzatora o większym skoku do czego rama nie jest przystosowana i co dodatkowo osłabi/upośledzi rower.

Napisano

Do tego roweru masz już założony amortyzator z maksymalnym skokiem. To nie jest rower do skakania.

Nie ma czegoś takiego jak rekreacyjny downhill. To tak jakbyś uprawiał rekreacyjne wyścigi na 1/4 mili :wallbash:

Napisano

Do XC Epicon/Tora o których jest na forum pełno informacji i jest to jedyny słuszny wybór w tej cenie. Tory nówki do 500zł pewnie nie złapiesz ale używke w dobrym stanie już tak.

Napisano

Aha dziękuje za wasze odpowiedzi. Póki co wstrzymam się z kupnem amortyzatora. Może uda mi się uzbierać na jakiś dobry rower. Pozdro. Temat do zamknięcia.

Napisano

Otóż mam jeszcze jedno pytanie, mój obecny amortyzator jest w naprawię (blokada się zablokowała i mam sztywny amortyzator). Facet z serwisu powiedział że do mnie zadzwoni i powie ile to mnie to będzie kosztować. Dlatego pytam się: Do ilu zł warto go naprawiać? Z góry dziekuje.

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie bo na moim amortyzatorze nie pisze jaki ma on skok. Dlatego jeśli ktoś wie, to byłbym bardzo wdzięczny za podzielenie się ze mną swoją wiedzą.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie: Wie ktoś jak usunąć klej, który pozostał po naklejce z logiem firmy? Próbowałem już spirytusem salicylowym, Ufo, i pure. Nic to nie dało więc jeśli ktoś ma sprawdzony sposób to będę wdzięczny. :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...