Skocz do zawartości

Scott Club

Piterpak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Masz bardzo kontrowersyjne poglądy ;)

Oj Puchatek, Puchatek. Wiem, młody jeszcze jesteś więc wybaczam twoje zuchwalstwo. Na dodatek buntujesz się przeciw porządkowi tego świata - taki wiek ;):P

ja na skociku mam dopiero z 25h :P

ale was przegonie :)

Ja mam dopiero 43h ale ten sezon i tak jest jak na razie nie zadowalający.

Napisano

Mój scale dostał piękną sztyce ritchey pro carbon :rolleyes: Jak sztyca się sprawdzi to także kiere sobie sprawie :rolleyes: Hurra! Lubię wydawać kasę na rower:)

• 4 tygodnie później...
Napisano
Tak żeby temat na sam dół nie spadł powiem, że wczoraj ku mojemu zdziwieniu odkryłem, że na swoim rowerku przejechałem wg licznika 6666 kilometrów :D;):):devil:

mojemu 2 dni temu 'stukło' 9kkm :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

potrzebowalbym wymiary obejmy na przerzutkę przednia oraz rozmiar wchodzącej sztycy do scotta scale 10, 20, ltd (nie wiem czy maja identyczne?)

dzieki;)

Napisano

Jezeli chodzi o sztycę to modele niższe (do 35 na pewno, nie wiem jak z 30 i 20 ale chyba mają tak jak wyższe) 31,6. Scale 10 i LTD sztyca 34,9 (o ile pamiętam dodawali takiego WCSa) ale głowy nie dam bo tego na stronce nie znalazłem i z pamięci sadzę :D

Obejmy przerzutki 34,9. (ze stronki scotta)

A nowy scale LTD na 2008 w ogóle ma zintegrowaną sztycę.

Napisano

drodzy bracia w scocie! :)

moja rama dokonala zywota. sluzyla mi wiernie przez dlugi czas, ale zmeczenie materialowe na ktore mialy wplyw ekstremalnie cienkoscienne rurki wzielo gore i musialem zmienic rame. dlatego wypisuje sie z tego klubu na rzecz innego.

Napisano

splasteliniala (zaczela za bardzo znosic w ostrych zakretach i na podjazdach) i zaczalem sie obawiac o mozliwosc zlozenia sie sprzetu podczas jazdy.

rama byla wyprodukowana w 2004, kupiona z poczatkiem 2005. wazyla okolo 1500g moze troche mniej. jakos nigdy nie mialem okazji zwazyc samej ramy :)

Napisano

Hm myślałem że taka ramka więcej wytrzymuje... 2 lata i kaput? W takim razie za co tu się płaci? Jeżdżę na skali z numerkiem 40 od 7tys i chociaż jeździ mi się super (wybrałem tego bajka ze względu na geometrię i względy estetyczne czyli po prostu mi się podobał) to cały czas mam uczucie, że ta ramka jest przepłacona i w życiu nie kupiłbym jej osobno. No bo w czym to jest lepsze od takiego radona? Ani strasznie lekki ani widać wytrzymały taki scott... 2 lata to pewnie i boplight albo inny poison pojeździ...

Napisano

nie puchatku! nie dwa lata tylko prawie trzy. sprzet byl uzytkowany bardzo intensywnie, ale nie katowany.

rower na tej ramie prowadzi sie niesamowicie, jest baaardzo sztywny i to sa/byly glowne czynniki decydujace o zakupie. natomiast najwiekszym minusem jest wrazliwosc bardzo cienkosciennych rur na wgniecenia...mozna zapomniec o bagazniku z tzw lapa albo opieraniu.

Napisano

A to jednak coś dość wylajtowanego i innego, scale może i waży w okolicach 1550 ale w moim rozmiarze, 19" na przykład 1700 już <_< U mnie i bagażnik nic nie zepsuł (a mocno dokręcałem), a i na kant nie raz poleciała, lotów i szlifów też było trochę i w ogóle lubię przesiadywać na górnej rurze :D Po prostu zdziwiła mnie konieczność tak szybkiej wymiany 1500g ramy i jej delikatność, przecież to nie jest wcale tak mało a scott miał w ofercie i 1200g ramy ze scandium z tego co wiem. Liczę że moja te 5 lat pociągnie (40 tys w przeliczeniu na kilometry) co najmniej :) Ale ja się tam nie znam... :)

A na razie jutro do 7k dobiję dopiero.

Napisano

Nie, po prostu się przeraziłem tym że to tak szybko :) Z niedowierzaniem popatrzyłem za to do przedpokoju gdzie stoi sobie w posępnym mroku scott scale 40, zwarty i gotowy i oby jak najdłużej :D Ciekawe czy ja kiedyś wyczuję że mi rama pływa czy prędzej zacznę się wnerwiać na siebie że kalectwo ze mnie. W ogóle to ja za dużo się zastanawiam z nadmiaru czasu więc idę spać <_<

By ci nowy służył :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czytając powyższe posty tez się lekko zaniepokoiłem. Dopiero co sobie zafundowałem ramke "Scott'a sportstera ltd" i poza tym że mi się bardzo podoba od strony czysto wizualnej, jestem pod wrażeniem jej sztywności przy stosunkowo niewielkiej wadze (1800 gram przy rozmiarze 20 cali). Ważę niecałe 90kg, więc wnioskując z tego co napisał Sintesi, długo się sztywnością ramy nie nacieszę. Obym się mylił.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...