heavy_puchatek Napisano 30 Sierpnia 2007 Napisano 30 Sierpnia 2007 Całkiem spora krówka Ale mój nadal najładnieszy
Riqar Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Nieprawda, bo mój jest najładniejszy :P :banana:
heavy_puchatek Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 Masz bardzo kontrowersyjne poglądy PS: Dzisiaj na rozjeździe 15 kilometrowym stuknęło mi na liczniku oficjalne 300 godzin na moim najładniejszym rowerku
Szajbz Napisano 31 Sierpnia 2007 Napisano 31 Sierpnia 2007 ja na skociku mam dopiero z 25h ale was przegonie
Riqar Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 Masz bardzo kontrowersyjne poglądy Oj Puchatek, Puchatek. Wiem, młody jeszcze jesteś więc wybaczam twoje zuchwalstwo. Na dodatek buntujesz się przeciw porządkowi tego świata - taki wiek ja na skociku mam dopiero z 25h ale was przegonie Ja mam dopiero 43h ale ten sezon i tak jest jak na razie nie zadowalający.
mjack Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 Mój scale dostał piękną sztyce ritchey pro carbon Jak sztyca się sprawdzi to także kiere sobie sprawie Hurra! Lubię wydawać kasę na rower:)
Szajbz Napisano 10 Września 2007 Napisano 10 Września 2007 nowe foto, co o tym sądzicie? bądźcie wyrozumiali dopiero sie uczę http://www.pinkbike.com/photo/1484355/
heavy_puchatek Napisano 10 Września 2007 Napisano 10 Września 2007 Sądzę że jestem tak już skrzywiony że nawet na hopy ubrałbym się w lajkre
heavy_puchatek Napisano 7 Października 2007 Napisano 7 Października 2007 Tak żeby temat na sam dół nie spadł powiem, że wczoraj ku mojemu zdziwieniu odkryłem, że na swoim rowerku przejechałem wg licznika 6666 kilometrów :D
J0seph Napisano 7 Października 2007 Napisano 7 Października 2007 Tak żeby temat na sam dół nie spadł powiem, że wczoraj ku mojemu zdziwieniu odkryłem, że na swoim rowerku przejechałem wg licznika 6666 kilometrów mojemu 2 dni temu 'stukło' 9kkm
zuku Napisano 16 Października 2007 Napisano 16 Października 2007 potrzebowalbym wymiary obejmy na przerzutkę przednia oraz rozmiar wchodzącej sztycy do scotta scale 10, 20, ltd (nie wiem czy maja identyczne?) dzieki;)
heavy_puchatek Napisano 17 Października 2007 Napisano 17 Października 2007 Jezeli chodzi o sztycę to modele niższe (do 35 na pewno, nie wiem jak z 30 i 20 ale chyba mają tak jak wyższe) 31,6. Scale 10 i LTD sztyca 34,9 (o ile pamiętam dodawali takiego WCSa) ale głowy nie dam bo tego na stronce nie znalazłem i z pamięci sadzę Obejmy przerzutki 34,9. (ze stronki scotta) A nowy scale LTD na 2008 w ogóle ma zintegrowaną sztycę.
zuku Napisano 17 Października 2007 Napisano 17 Października 2007 Scale 10 i LTD sztyca 34,9 o matko ale szeroka sztyca, chyba ciezko taka dostac. badz co badz dzieki
Sintesi Napisano 20 Października 2007 Napisano 20 Października 2007 drodzy bracia w scocie! moja rama dokonala zywota. sluzyla mi wiernie przez dlugi czas, ale zmeczenie materialowe na ktore mialy wplyw ekstremalnie cienkoscienne rurki wzielo gore i musialem zmienic rame. dlatego wypisuje sie z tego klubu na rzecz innego.
heavy_puchatek Napisano 20 Października 2007 Napisano 20 Października 2007 Pękła, splasteliniała czy uznałeś że za dużo ryzykujesz? Z tego co czytałem to lekki nie jesteś Który to rok był i ile ważyła?
Sintesi Napisano 20 Października 2007 Napisano 20 Października 2007 splasteliniala (zaczela za bardzo znosic w ostrych zakretach i na podjazdach) i zaczalem sie obawiac o mozliwosc zlozenia sie sprzetu podczas jazdy. rama byla wyprodukowana w 2004, kupiona z poczatkiem 2005. wazyla okolo 1500g moze troche mniej. jakos nigdy nie mialem okazji zwazyc samej ramy
heavy_puchatek Napisano 20 Października 2007 Napisano 20 Października 2007 Hehe mojej myśle że to nie grozi i za 5 lat. Raz że cięższa, dwa że 15", trzy że ja nic nie ważę ale dobrze wiedzieć że scottom też coś czasem dolega
Sintesi Napisano 20 Października 2007 Napisano 20 Października 2007 ja tez waze "normalnie"...czasami lubie takie przyglupie zarty o jakich miales okazje poczytac
heavy_puchatek Napisano 20 Października 2007 Napisano 20 Października 2007 Hm myślałem że taka ramka więcej wytrzymuje... 2 lata i kaput? W takim razie za co tu się płaci? Jeżdżę na skali z numerkiem 40 od 7tys i chociaż jeździ mi się super (wybrałem tego bajka ze względu na geometrię i względy estetyczne czyli po prostu mi się podobał) to cały czas mam uczucie, że ta ramka jest przepłacona i w życiu nie kupiłbym jej osobno. No bo w czym to jest lepsze od takiego radona? Ani strasznie lekki ani widać wytrzymały taki scott... 2 lata to pewnie i boplight albo inny poison pojeździ...
Sintesi Napisano 20 Października 2007 Napisano 20 Października 2007 nie puchatku! nie dwa lata tylko prawie trzy. sprzet byl uzytkowany bardzo intensywnie, ale nie katowany. rower na tej ramie prowadzi sie niesamowicie, jest baaardzo sztywny i to sa/byly glowne czynniki decydujace o zakupie. natomiast najwiekszym minusem jest wrazliwosc bardzo cienkosciennych rur na wgniecenia...mozna zapomniec o bagazniku z tzw lapa albo opieraniu.
heavy_puchatek Napisano 20 Października 2007 Napisano 20 Października 2007 A to jednak coś dość wylajtowanego i innego, scale może i waży w okolicach 1550 ale w moim rozmiarze, 19" na przykład 1700 już U mnie i bagażnik nic nie zepsuł (a mocno dokręcałem), a i na kant nie raz poleciała, lotów i szlifów też było trochę i w ogóle lubię przesiadywać na górnej rurze Po prostu zdziwiła mnie konieczność tak szybkiej wymiany 1500g ramy i jej delikatność, przecież to nie jest wcale tak mało a scott miał w ofercie i 1200g ramy ze scandium z tego co wiem. Liczę że moja te 5 lat pociągnie (40 tys w przeliczeniu na kilometry) co najmniej Ale ja się tam nie znam... A na razie jutro do 7k dobiję dopiero.
Sintesi Napisano 20 Października 2007 Napisano 20 Października 2007 wyczuwam w twoim poscie nutke ironi, niedowierzania tak ona wygladala http://bike-basar.com/html/racing-pro-new.html
heavy_puchatek Napisano 20 Października 2007 Napisano 20 Października 2007 Nie, po prostu się przeraziłem tym że to tak szybko Z niedowierzaniem popatrzyłem za to do przedpokoju gdzie stoi sobie w posępnym mroku scott scale 40, zwarty i gotowy i oby jak najdłużej Ciekawe czy ja kiedyś wyczuję że mi rama pływa czy prędzej zacznę się wnerwiać na siebie że kalectwo ze mnie. W ogóle to ja za dużo się zastanawiam z nadmiaru czasu więc idę spać By ci nowy służył
Wodzu Napisano 2 Listopada 2007 Napisano 2 Listopada 2007 Czytając powyższe posty tez się lekko zaniepokoiłem. Dopiero co sobie zafundowałem ramke "Scott'a sportstera ltd" i poza tym że mi się bardzo podoba od strony czysto wizualnej, jestem pod wrażeniem jej sztywności przy stosunkowo niewielkiej wadze (1800 gram przy rozmiarze 20 cali). Ważę niecałe 90kg, więc wnioskując z tego co napisał Sintesi, długo się sztywnością ramy nie nacieszę. Obym się mylił.
heavy_puchatek Napisano 9 Grudnia 2007 Napisano 9 Grudnia 2007 Odgrzebując temat pochwalę się, że dziś oficjalnie licznik wybił 400 godzin na skali (402 nawet) i 8tys kilometrów (A nawet 8006)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.