Skocz do zawartości

[napęd] przerzutka w piaście Nexus SG-rR35

maniakev

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj sobie jechałem na lekkim podjeździe pocisnąłem trochę i coś lekko stuknęło i tryb zaczął się ślizgać tak, że nie da się jechać. Biegi zmieniają się normalnie ale nie da się jechać. Czy to jest do naprawy? ( Czy się to opłaca ewentualnie gdzie w Krakowie? )

Dokumentacja przerzutki:

http://starpsi.free.fr/TIPE/ressources_tipe/Bo%EEte%20%E0%20id%E9e/Velo%20electrique/moyeuxnexus.pdf

PS nie mogę zmienić tytułu :/ oczywiście przerzutka SG-4R35.

Napisano

Pewnie kaseta/wolnobieg nie jestem pewny na 100% :)

do wymiany ... cena ?? - im więcej przerzutek tym dorsza :):PP

Napisano

(...)

Piszesz tylko po to, żeby coś napisać? Jaka kaseta w tej piaście? Przeczytałeś w ogóle o jakim sprzęcie jest mowa? :)

maniakev - z sewisem może być problem, prawie żaden się nie odważy na rozebranie piasty wielobiegowej. Długo masz tę piastę, znasz jej stan?

Regulacja raczej w porządku (napisałeś, że biegi zmienia), bez zajrzenia do środka ciężko będzie stwierdzić co padło.

Napisano

Jeżeli piasta przepuszcza, to jej wewnętrzne mechanizmy zapadkowe są już zużyte. Polecam zakup nowej z allegro za 100zł.

Napisano

Dzięki za odp. :) poszukam na allegro.

PS Rower ( kupiłem używany - elektryczny 235W )mam od roku i nie było żadnych problemów.

Tam jest tryb 20 zębów.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

A może wypadł pierścień trzymający zębatkę? Kilka razy miałem juz taka sytuację.

Okazało się, że to wolnobieg,a przy okazji wyszło też, że obudowa jest od 4R35 a piasta jest od siedmiobiegowego shimano i mam pytanie czy po roku sprzedawca ma jakieś obowiązki z tytułu wad ukrytych (frankenstein) ?

Napisano

Jeżeli kupowane z drugiej ręki, to nie ma żadnych specjalnych praw.

A tak spytam, ile masz w końcu tych biegów - 7?

Tak 7 przerzutka Shimano Inter-7 ale manetka do 4 i było ustawione na biegi 4,5,6,7

(244% 0.63 0.74 0.84 0.99 1.15 1.34 1.55)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...