maniakev Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 Wczoraj sobie jechałem na lekkim podjeździe pocisnąłem trochę i coś lekko stuknęło i tryb zaczął się ślizgać tak, że nie da się jechać. Biegi zmieniają się normalnie ale nie da się jechać. Czy to jest do naprawy? ( Czy się to opłaca ewentualnie gdzie w Krakowie? ) Dokumentacja przerzutki: http://starpsi.free.fr/TIPE/ressources_tipe/Bo%EEte%20%E0%20id%E9e/Velo%20electrique/moyeuxnexus.pdf PS nie mogę zmienić tytułu :/ oczywiście przerzutka SG-4R35.
Grace Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 Pewnie kaseta/wolnobieg nie jestem pewny na 100% do wymiany ... cena ?? - im więcej przerzutek tym dorsza :PP
rzymo Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 (...) Piszesz tylko po to, żeby coś napisać? Jaka kaseta w tej piaście? Przeczytałeś w ogóle o jakim sprzęcie jest mowa? maniakev - z sewisem może być problem, prawie żaden się nie odważy na rozebranie piasty wielobiegowej. Długo masz tę piastę, znasz jej stan? Regulacja raczej w porządku (napisałeś, że biegi zmienia), bez zajrzenia do środka ciężko będzie stwierdzić co padło.
Haribu Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 Jeżeli piasta przepuszcza, to jej wewnętrzne mechanizmy zapadkowe są już zużyte. Polecam zakup nowej z allegro za 100zł.
maniakev Napisano 2 Lipca 2011 Autor Napisano 2 Lipca 2011 Dzięki za odp. poszukam na allegro. PS Rower ( kupiłem używany - elektryczny 235W )mam od roku i nie było żadnych problemów. Tam jest tryb 20 zębów.
radomir82 Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 A może wypadł pierścień trzymający zębatkę? Kilka razy miałem juz taka sytuację.
maniakev Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 A może wypadł pierścień trzymający zębatkę? Kilka razy miałem juz taka sytuację. Okazało się, że to wolnobieg,a przy okazji wyszło też, że obudowa jest od 4R35 a piasta jest od siedmiobiegowego shimano i mam pytanie czy po roku sprzedawca ma jakieś obowiązki z tytułu wad ukrytych (frankenstein) ?
zekker Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Jeżeli kupowane z drugiej ręki, to nie ma żadnych specjalnych praw. A tak spytam, ile masz w końcu tych biegów - 7?
maniakev Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Napisano 10 Sierpnia 2011 Jeżeli kupowane z drugiej ręki, to nie ma żadnych specjalnych praw. A tak spytam, ile masz w końcu tych biegów - 7? Tak 7 przerzutka Shimano Inter-7 ale manetka do 4 i było ustawione na biegi 4,5,6,7 (244% 0.63 0.74 0.84 0.99 1.15 1.34 1.55)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.