Skocz do zawartości

[Amortyzator] Blokada amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam pytanie: Czy w każdym kupionym nowym rowerze jest zawsze blokada amortyzatora?

Chodzi mi o przedni. A jak tak to jak można go zdjąć? Kupiłem niedawno Kross'a Grand Irbis i amortyzator jest twardy.

Z góry dziękuje! :thanks:

Napisano

Na przykład po tym że to ma stery klasyczne na 1",  po tym że nazwa kojarzy mi się na przykład z tym:

johnny_bravo.jpg

a nie z amortyzatorem. No i nie wiem kto go produkuje. No i jeszcze najważniejsze, ze nie pracuje i jest pieruńsko twardy.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi :thanks:

A myślałem że rower z takiej firmy nie będzie mieć nic związane z atrapą :wallbash:

Mam nadzieje że nic innego już mi nie wyskoczy :rolleyes:

Napisano

Firma jest dobra, a że ty wziąleś pierwszy lepszy to już twój problem :icon_confused:

W tej cenie lepiej byłoby się rozglądnąć za jakąś używką

Napisano

Powiem tylko tyle, że z produktami Krossa to on ma wspólnego najwyżej dystrybutora i sieć serwisów.

Niby po co druga marka - Grand? Tylko po to, żeby nikt nie kojarzył marki Kross z takim, nie bójmy się tego słowa, badziewiem. A że sprzedawcy na Allegro wciskają, że to Kross z krwi i kości to już inna kwestia.

Napisano

A no pamięta. Sam mam taki rower, teraz jeździ na nim siostra. Nie do zajechania.

Ale polityka firmy jest jaka jest i Grand to tanie rowerki typowo pod markety.

• 1 miesiąc temu...
  • Mod Team
Napisano

Sądząc po obrazku zamieszczonym przez djwiocha domyślam się, że jest tam widelec Bravo. O ile dobrze pamiętam to jest to produkt Zooma, więc nawet jeśli się ugina o te 2-3 cm to o żadnej amortyzacji z pewnością nie ma mowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...