Skocz do zawartości

[Przewód Hamulcowy] Jak zamontować

Krzysi3kk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Posiadam rame Kross level A4 2008. Chciałbym sobie niedlugo zamontowac Hamulce Tarczowe hydrauliczne. I tak sobie teraz patrze na moja rame i nie wiem jak mam zamontowac przewod hamulcowy jezeli mam takie oto koncowki w ramie

p6192413.jpg

p6192417.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Dobre pytanie, bo sam się nad tym zastanawiam. Ja również czekam na odpowiedź. :icon_wink: ja tam widzę, że z tyłu na widełku masz taką dziurę na ramie, która jest chyba na przewód. Sam takie coś mam, ale to i tak nie rozwiązuje problemu.

Napisano

Na przykład na takie wynalazki:

Jeden.

Dwa.

Trzy.

Albo coś podobnego z innych sklepów lub od innych producentów.

Ten drugi uchwyt accenta to nie będzie odpadać ? Czy jest na nim jakis mocny klej ?

I jeszcze pytanie czy jak zdemontuje przewod zeby przeprowadzic przez taki uchwyt na tylnych widełka to będe musiał odpowietrzac hamulec ?

Napisano

A po co demontować przewód, to się wciska i tyle. A najtaniej to podpiłować pilnikiem lub wiertarką jak masz wprawę w łapach.

Tylko potem jak bede chcial zamontowac znowu v-brake albo sprzedać rame to będe mieć problem. A co do demontowania przewodu, to zeby zamontowac go w w tej przelotce z tylu to musze go zdemontowac bo jest ona pelna i mozna go tylko przez nią przeprowadzic

Napisano

Ten drugi uchwyt accenta to nie będzie odpadać ? Czy jest na nim jakis mocny klej ?

I jeszcze pytanie czy jak zdemontuje przewod zeby przeprowadzic przez taki uchwyt na tylnych widełka to będe musiał odpowietrzac hamulec ?

Jest na nim taśma klejąca, dość gruba. Czy będzie odpadać ciężko powiedzieć.

Pod słowem zdemontuje masz na myśli wyjęcie przewodu z zacisku lub dźwigni? Jeżeli tak, to będzie trzeba odpowietrzać.

Wiertarką nic nie kombinuj bo i tak nią nic nie zrobisz.

Napisano

Ukaniex przelotek nie będziesz miał bo producent wymyślił żeby całą linkę prowadzić w pancerzu. Swoją drogą to bardzo dobre rozwiązanie i nie wiem po co kombinujesz z przelotkami?

chyba zdecyduje sie na ten lub ten

Miałem ten drugi i to bardzo dobre rozwiązanie, bo trzyma się stabilnie w fabrycznej przelotce i nie ma problemów z klejem czy zipami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...