Krzysi3kk Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Witam Posiadam rame Kross level A4 2008. Chciałbym sobie niedlugo zamontowac Hamulce Tarczowe hydrauliczne. I tak sobie teraz patrze na moja rame i nie wiem jak mam zamontowac przewod hamulcowy jezeli mam takie oto koncowki w ramie Pozdrawiam
lyndowss Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Dobre pytanie, bo sam się nad tym zastanawiam. Ja również czekam na odpowiedź. ja tam widzę, że z tyłu na widełku masz taką dziurę na ramie, która jest chyba na przewód. Sam takie coś mam, ale to i tak nie rozwiązuje problemu.
Hanzo Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Na przykład na takie wynalazki: Jeden. Dwa. Trzy. Albo coś podobnego z innych sklepów lub od innych producentów.
Krzysi3kk Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Napisano 19 Czerwca 2011 Na przykład na takie wynalazki: Jeden. Dwa. Trzy. Albo coś podobnego z innych sklepów lub od innych producentów. Ten drugi uchwyt accenta to nie będzie odpadać ? Czy jest na nim jakis mocny klej ? I jeszcze pytanie czy jak zdemontuje przewod zeby przeprowadzic przez taki uchwyt na tylnych widełka to będe musiał odpowietrzac hamulec ?
SifoDyas Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Albo puścić obok i zacisnąć zwykłym zipem.
djwiocha Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 A po co demontować przewód, to się wciska i tyle. A najtaniej to podpiłować pilnikiem lub wiertarką jak masz wprawę w łapach.
Krzysi3kk Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Napisano 19 Czerwca 2011 A po co demontować przewód, to się wciska i tyle. A najtaniej to podpiłować pilnikiem lub wiertarką jak masz wprawę w łapach. Tylko potem jak bede chcial zamontowac znowu v-brake albo sprzedać rame to będe mieć problem. A co do demontowania przewodu, to zeby zamontowac go w w tej przelotce z tylu to musze go zdemontowac bo jest ona pelna i mozna go tylko przez nią przeprowadzic
Hanzo Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Ten drugi uchwyt accenta to nie będzie odpadać ? Czy jest na nim jakis mocny klej ? I jeszcze pytanie czy jak zdemontuje przewod zeby przeprowadzic przez taki uchwyt na tylnych widełka to będe musiał odpowietrzac hamulec ? Jest na nim taśma klejąca, dość gruba. Czy będzie odpadać ciężko powiedzieć. Pod słowem zdemontuje masz na myśli wyjęcie przewodu z zacisku lub dźwigni? Jeżeli tak, to będzie trzeba odpowietrzać. Wiertarką nic nie kombinuj bo i tak nią nic nie zrobisz.
ukaniex Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Ja miałem pomiędzy kablami od przerzutek i wyglądało to w sposób następujący. Tobie też tak polecam uczynić.
Andrew Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Ten jest bardzo dobry : http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_uchwyt-gripper-ii-ACCENT.html?PT=53079917&PZTA=A&HNT=T&PD=&WSZDZ=T Mam i sobie chwalę.
lyndowss Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 To jest rama przystosowana do przewodu hydraulicznego, a Krzysi3kk nie ma tego rozwiązania.
ukaniex Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 To przy okazji tematu napiszcie mi jak zrobić bym miał w tej ramie przelotki.
lyndowss Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Tak samo. http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_uchwyt-gripper-ii-ACCENT.html?PT=53079917&PZTA=A&HNT=T&PD=&WSZDZ=T Najlepiej tym jeżeli w ogóle nie masz.
Schwefel Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Ukaniex przelotek nie będziesz miał bo producent wymyślił żeby całą linkę prowadzić w pancerzu. Swoją drogą to bardzo dobre rozwiązanie i nie wiem po co kombinujesz z przelotkami? chyba zdecyduje sie na ten lub ten Miałem ten drugi i to bardzo dobre rozwiązanie, bo trzyma się stabilnie w fabrycznej przelotce i nie ma problemów z klejem czy zipami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.