Skocz do zawartości

[mostek i kierownica] kierownica ciagle ucieka w jedna strone

Krzych1997

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam taki problem kiedyś miałem to ustawione prosto ale po zahaczeniu kierownica o (już nie pamiętam co to było) przestawiła mi się razem z mostkiem i nie wiem jak ją wyprostować prostowałem już z 1000000000 razy i ciągle ucieka w 1 stronę trochę to irytujące podczas jazdy mam kierownice prosto a kolo jest lekko np w prawo albo w lewo. Wiecie może jak to wyprostować co do 1mm?? proszę o pomoc

Napisano

Może mostek nie jest do końca dokręcony ? dokręć go na siłęale z wyczuciem tak żeby nie zerwać gwintu

Napisano

hmm stery

mam takie jak sie nie myle

Ritchey Logic OE integ

a rower mój to scott aspect 50 z 2010r

a mostek mam bardzo mocno dokręcony mocniej już się praktycznie nie da zaraz wrzucę fotkę ale nie wiem czy coś zobaczycie

macie tutaj kilka zdjęć nie wiem które sobie wybierzecie teraz np ucieka mi na stronę prawom jak leciutko bym przestawił na lewo to było by dobrze ale znowu będzie tak samo jak wtedy chciałem wyprostować i zawsze mi uciekało.

dscn0129u.jpg

dscn0130z.jpg

dscn0131y.jpg

dscn0133r.jpg

Napisano

Masz po prostu manię prześladowczą. Strojenie mostka na psi kłaczek musisz odstawić samodzielnie.

Natomiast jeśli to wypadek był to może coś z amorkiem - sztywność stracił, ma luzy albo co. Może piasta dostała otworów od strzała? Może obręcz się pokrzywiła. Może opona jest nierówno założona?

Rower skręca sam z innych powodów niż krzywy mostek.

Napisano

hmm rower skręca z tego powodu że mam problem z kołami trafiłem na jakieś lipne ponieważ non stop łapie centre a ten wypadek byl bardzo leciutki bo to tylko zahaczyłem a amor jest prościutki nawet luzów niema

Napisano

Nie "pan", tylko "ty" ;) . Ustawiać prosto musisz sobie sam do skutku, jeśli uważasz, że jest krzywo.

A w międzyczasie skup się na wyeliminowaniu reszty.

Napisano

stoi prostu nawet brat go mi trzymał

a mam takie pytanie czy pomożecie my w tym temacie wybrać Rawki ??

Jak by co to potrzebuje rawki mocne nie za drogie i do hamulców v-brake w sklepie rowerowym polecali mi jakieś mofiki 80 czy cos takiego

Napisano

A może poprostu kierownica z lekka jednak została zgięta?!Mostek mimo położenia w jednej lini z kołem,to zgięta kiera robi wrażenie złego ustawienia. B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...