MrsSil Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Większość na pewno słyszała, jeśli nie zachęcam do lektury i oddawania głosu. http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6148
Mod Team sznib Napisano 10 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 10 Stycznia 2011 Całym sercem popieram! Uważam że powinni dostać co najmniej 10lat, bo teraz regulacje prawne w kwestii znęcania sie nad zwierzętami są żałosne (2lata max).
P3NNY Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 bo teraz regulacje prawne w kwestii znęcania sie nad zwierzętami są żałosne (2lata max) a najczęściej kończy się grzywną...
kkkrajek18 Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Ja także popieram. Nie wiem jak można zrobić coś takiego. Szkoda, że są ludzie, dla których nie jest to problem. Mogli by ich przywiązać za głowę i ciągnąć za samochodem. Zobaczyli by jak to boli. @edit Oczywiście podpisane
Mod Team safian Napisano 10 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 10 Stycznia 2011 Mogli by ich przywiązać za głowę i ciągnąć za samochodem. Zobaczyli by jak to boli. Do rowerów! Jasne, że podpisałem, chociaż nie sądze by to coś zmieniło (aczkolwiek chciałbym).
ukaniex Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Szkoda, że w Chinach nie interesują się prawami zwierząt, wczoraj po obejrzeniu TVN CNBC i dokumentu dotyczącego największej na świecie chińskiej restauracji obudził się we mnie wściekły rasista przepełniony żądzą mordowania tępych żółtków, najpierw skrobali karpia na żywca tasakiem, po czym podcinali mu głowę i smażyli rzucającego się zwierza w głębokim oleju, oczywiście to był konkurs więc ryba trafia do kosza... A rodzimym "zboczeńcom" zrobiłbym to samo co oni zrobili psu.
Zidentyfikowany Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 Szkoda, że w Chinach nie interesują się prawami zwierząt, wczoraj po obejrzeniu TVN CNBC i dokumentu dotyczącego największej na świecie chińskiej restauracji obudził się we mnie wściekły rasista przepełniony żądzą mordowania tępych żółtków, najpierw skrobali karpia na żywca tasakiem, po czym podcinali mu głowę i smażyli rzucającego się zwierza w głębokim oleju, oczywiście to był konkurs więc ryba trafia do kosza... Niektórzy na tym świecie są po prostu do zaj*bania, ręce opadają
ukaniex Napisano 10 Stycznia 2011 Napisano 10 Stycznia 2011 "Dziury" śmiało się jeszcze z tego, że ryba polana sosem i warzywami rusza się na talerzu mimo, że była patroszona na żywca. A porpos właściwego tematu, nie rozumiem dlaczego okrutne traktowane zwierząt nie jest na równi traktowane jak znęcanie się nad ludźmi?
Mod Team Pixon Napisano 10 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 10 Stycznia 2011 Żeby to miało moc prawną, musi się podpisać pod tym 100 000 obywateli?
Mod Team Lookas 46 Napisano 11 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2011 Poszło, oby to coś dało :voodoo:
Schwefel Napisano 11 Stycznia 2011 Napisano 11 Stycznia 2011 100tys. obywateli to przy inicjatywie obywatelskiej. To zupełnie inny tryb bo legislacyjny a tu mamy do czynienia z judykaturą. Taka petycja nie ma żadnej mocy prawnej, może jedynie zwrócić uwagę mediów na tą sprawę. Nie ma takiej możliwości, żeby autorka tej petycji mówiła sędziemu jak ma orzekać w tej konkretnej sprawie. Wszystkim od kary śmierci, 10 czy 25 lat za ten czyn polecam przeczytać Dz.U.97.111.724 Art.35.2. Sędzia nie ma tu żadnego manewru, bo tak posłowie napisali ustawę.
kubek20 Napisano 11 Stycznia 2011 Napisano 11 Stycznia 2011 Ja już za całą rodzinkę podpisałem , mam nadzieję że to coś pomoże
Mod Team sznib Napisano 11 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2011 Wszystkim od kary śmierci, 10 czy 25 lat za ten czyn polecam przeczytać Dz.U.97.111.724 Art.35.2. Sędzia nie ma tu żadnego manewru, bo tak posłowie napisali ustawę. Tak, ale nie ma co tu rozgrzeszać sędziów, bo pomimo że max. wymiar kary jest bardzo niski jest on orzekany bardzo rzadko, najczęściej dają grzywnę, zawiasy albo rok, gdzie po połowie się wychodzi.
Schwefel Napisano 11 Stycznia 2011 Napisano 11 Stycznia 2011 Tak, ale nie ma co tu rozgrzeszać sędziów, bo pomimo że max. wymiar kary jest bardzo niski jest on orzekany bardzo rzadko, najczęściej dają grzywnę, zawiasy albo rok, gdzie po połowie się wychodzi. No pewnie to najlepiej wszystkich wsadzać na 25 lat. Rusz czasami mózgownicą. To z twojej kieszeni pójdą pieniądze na utrzymanie takiego skazańca a im dłużej będzie siedział tym więcej zapłacisz. Grzywna czy zawiasy nic nie kosztują a na normalnego człowieka mogą bardziej podziałać niż kraty.
Mod Team Lookas 46 Napisano 11 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2011 Od kiedy to normalni dostają 25 lat Swoją drogą wątek doczekał się demotywatora http://demotywatory.pl/2542017/Internauci
orba Napisano 11 Stycznia 2011 Napisano 11 Stycznia 2011 Nie wiem jak stanowi prawo ale dane personalne takich osób powinny być jawne.
Mod Team sznib Napisano 12 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 12 Stycznia 2011 Grzywna czy zawiasy nic nie kosztują a na normalnego człowieka mogą bardziej podziałać niż kraty. Tja, tylko że normalni ludzie nie znęcają się nad zwierzętami. Nie mordują, nie kradną itd. Za rzeczy takiego kalibru powinne być kary długoletniego wiezienia, a w razie recydywy tym bardziej. Kara powinna być po pierwsze, współmierna do popełnionego wykroczenia, po drugie, powinna być "straszakiem", działać tak żeby konsekwencje czynu na starcie zniechęciły potencjalnego sprawcę. Co do opłacania utrzymania więźniów z naszych podatków; obecnie większość "garujących" siedzi za rzeczy typu jazda po pijaku na rowerze, drobne włamania itp. Jeśli część moich podatków ma już iść na więziennictwo zdecydowanie wolałbym żeby izolowano ludzi niebezpiecznych.
ukaniex Napisano 12 Stycznia 2011 Napisano 12 Stycznia 2011 Nie wiem jak stanowi prawo ale dane personalne takich osób powinny być jawne. ... wtedy sąd nie byłby potrzebny.
Mod Team sznib Napisano 17 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 17 Stycznia 2011 No i jest wyrok; po 10miesięcy... Choć prokurator domagał się 2 lat, podobnie jak oskarżyciele posiłkowi, pomimo tylu podpisów na petycjach... Ciekawy tylko jestem co musiałby zrobić człowiek zwierzakowi aby "szanowny" pan sędzia ogłosił maksymalny wyrok???
c1ach Napisano 17 Stycznia 2011 Napisano 17 Stycznia 2011 Lepsze już to niż zawiasy albo jakaś jednorazowa grzywna.
MrsSil Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Napisano 18 Stycznia 2011 Na 10 miesięcy więzienia skazał sąd w Nowym Targu trzech młodych mieszkańców Lipnicy Małej, którzy w listopadzie przywiązali psa do samochodu i wlekli za nim. Zwierzę zginęło. Kierowca został jeszcze skazany na 2 miesiące za jazdę po pijanemu. I bardzo dobrze, moze to bedzie jakas przestroga dla kolejnych tego typu debili.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.