Skocz do zawartości

[rower] składak na ramie steppenwolf taiga

Rondel96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja polecam look'i quartz.

Mają akuratny luz roboczy i spoko wagę - 260 gr i cenę 210 PLN.

W porównaniu z shimano xt zdecydowanie bardziej frendly dla kolan...

Napisano
Przesadzacie z tymi podkładkami. Używam Cranków od początku 2010 (czyli od roku) i używam tych plastikowych podkładek dołączanych do pedałów (służą one do podnesienia bloków w razie wysokiego bieżnika). Podeszwy w Specach Sport MTB są praktycznie nietknięte, jedynie są widoczne ślady na podkładkach.

Bez obrazy, ale jeśli przejechałeś tyle km co masz w buttonie od bs, to ja się nie dziwię, że nie masz śladów.

Ja używam CB od 1.5 sezonu (z jakieś 5tyś), i będę musiał się zabrać za zabezpieczenie podeszwy bo wgłębienia robią się coraz poważniejsze.

• Mod Team
Napisano

Bez obrazy, ale jeśli przejechałeś tyle km co masz w buttonie od bs, to ja się nie dziwię, że nie masz śladów.

Ja używam CB od 1.5 sezonu (z jakieś 5tyś), i będę musiał się zabrać za zabezpieczenie podeszwy bo wgłębienia robią się coraz poważniejsze.

A to trzeba jeszcze kliknąć i zobaczyć, że bs prowadziłem nieregularnie od końcówki września do kawałka listopada, przez cały sezon nakręciłem ok 4kkm :)

Zależy przede wszystkim od samych podeszw, od stylu jazdy etc. etc. etc. Aczkolwiek zakładając taką podkładkę nic nie stracisz :D

Napisano

Siemka, zamówiłem zacisko bolt on i teraz jakieś rogi będzie trzeba mam pytanie odnosnie długosci czy te np. 85 mm to całego rogu czy tylko chwytu?

Napisano

Kurcze to trochę lipa bo mam rogi giant contact sl i mają długość chwytu 85mm, a jezdziłem u kumpla na długosci 70mm i nie mogę się przyzwyczaić :)

;( żal

P.S Polecasz te rogi smica?

• Mod Team
Napisano

Rogi jak rogi, dla mnie całkiem wygodne (nie mam dużych dłoni), przynajmniej mogę zmienić chwyt, na pewno lepiej niż bez rogów ;)

No to szukaj czegoś co w opisie ma albo długość chwytu określoną, albo całkowitą długość jakieś 100mm

Napisano

Ja miałem Aero w rękach , w końcu nie założyłem.

Bardzo lekkie , ale opinie na jej temat są różne.

Tobo wypowiadał sie dosc szeroko na temat Aero.

Na zaowdy to miałbym obawy czy wytrzyma ale tak na

przejażdzki spoko...

Napisano

co do korby to lepiej do firexa dokupić jakieś lekkie zębatki czy nową?

Ogólnie oryginalne zębatki od firexa to tragedia.. Lepiej dokup :icon_wink: A jeśli chcesz korbe wymienić to polecam slx'a :thumbsup:

• Mod Team
Napisano

Stosunek cena/jakość zdecydowanie wygrywa SLX.

Różnicy w zmianie biegów nie poczujesz.

XT to głównie dopłata do nieco większego prestiżu i niższej wagi o kilkadziesiąt gram.

Moim zdaniem nie warto, chyba że nie liczysz się z kasą a waga jest głównym priorytetem przy wyborze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...