lukaspecrh92 Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 Nogger, fajne "kółko". Odbierz PW. strzała.
alkor Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 "Przedstawiam plan na kolejną wycieczkę W sobotę lub niedzielę (jak pogoda pozwoli). Tym razem będzie coś fajnego do zwiedzania i oglądania. Nie zabraknie dużej ilości terenu i lasów (jak na warunki zachodniej części Łodzi). - Rezerwat Torfowisko Rąbień, ciekawe zgromadzenie torfianek z kładką widokową - Dworek z 1884 r. w Zgniłym Błocie, niestety strasznie zniszczony, wygląda trochę jak nawiedzony - Rezerwat Jodły Oleśnickie, jedyne takie miejsce w okolicach łodzi z tak dużą ilością jodły pospolitej - Pałac w Piorunowie, najciekawszy obiekt na naszej trasie zbudowany w 1925 r. Teraz mieści się tam hotel. Pięknie odrestaurowany otoczony zabytkowym parkiem. Przed samym budynkiem znajduje się fontanna i kilka rzeźb. Jeden z najładniejszych takich obiektów w okolicach Łodzi - Modrzewiowy dworek w Wodzieradach, najstarszy drewiany budenek tego typu w województwie (1825). Kilka lat temu wykupiony od gminy i powolutku odretaurowany. Można wejść na jego teren, a nawet do środka. Zachowały się stare meble oraz piękny zabytkowy piec kaflowy. Warty obejrzenia - Panorama Łodzi z Górki Pabianickiej" http://pl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3577623 "Myślę, że można się ustawić o 9,30 koło wejścia do ZOO"
Mod Team Pixon Napisano 8 Listopada 2012 Mod Team Napisano 8 Listopada 2012 Jak na tę porę roku oraz warunki atmosferyczne szykuje Wam się długa trasa.
alkor Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Tak, dlatego przy wszystkim takich trasach jest też w odwodzie opcja skrócenia jakby się okazało, że jednak warunki będą gorsze niż się jawiły:) Nikt nie zamierza się zabijać w końcu.
satanijime Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Ja się na tą wycieczke absolutnie zapisuję . Trasa się zapowiada ciekawie... błotko, torf, hmm miodek Proponuje punkt startowy na Zdowiu pod pomnikiem.
13k2 Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Ja też chętnie dołączę – o ile mnie weźmiecie ;-) Nie ukrywam, że najlepiej w niedzielę. I do tego, na tę chwilę, lepsza pogoda zapowiadają na niedzielę, ale teraz to tak szybko się zmienia, że trudno przewidzieć. Tylko dołączyłbym do Was na krańcówce na Rojnej skoro i tak tamtędy planujecie jechać
lukaspecrh92 Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Każdy jest mile widziany. Piotr, ja mieszkam w okolicy kranćówki, więc jak chcesz możemy jechac razem na miejsce spotkania na Zdrowie. Po drodze pewnie jeszcze ktos dołączy . Taka mała rozgrzewka. A jak chcesz zaczekać przy krancówce jak napisałeś, to ewntualnie możesz zostawić swój numer telefonu, tak na wszelki wypadek , w razie gdyby trasa byla lekko zmieniona. Ale nie musisz jak nie chcesz. Tomek, koniecznie bądź
alkor Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Co do tego, że wszyscy są mile widziani to mała poprawka- kolega Wiew ma nawet nie próbować pokazywać swojej... twarzy na żadnym wypadzie ogłaszanym tu przeze mnie. Natomiast poza tym jednym, potwierdzającym regułę, wyjątkiem- im nas więcej, tym weselej:) Także, 13k2, wbijaj.
lukaspecrh92 Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Sorki za tą nieścisłość. Nawet pojęcia nie mam o ilu rzeczach pojęcia nie mam.
alkor Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Nie, nie, nie- żadnego 'sorki' To moja totalna prywata, mająca na celu uchronienie wszystkich uczestników wycieczek przed wylądowaniem w niemiłej i zapewne dla nich niezręcznej sytuacji; a mnie(i Minorowi jeśli w końcu się gdzieś z nami ruszy) zapewniająca spokój i zadowolenie z niczym nie zmąconego fajnego towarzystwa:P Z ogłaszaniem powyższego nie czuję się jakoś super ale po rozważeniu 'za' i 'przeciw'(rozważanie ta ma jakis tydzień) postanowiłam to przy najbliższej okazji podkreślić, a okazja pojawiła się sama własnie teraz. W sumie to była jedyna rzecz, o której nie miałeś pojęcia więc już chyba masz pojecie o ilu go nie masz:)
13k2 Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Dzięki za pozwolenie Czym więcej ludu tym cieplej... ale w tym wypadku chyba się nie sprawdzi ;D Łukasz, ale chodzi o to, że po mieście w tę i we w tę jeździć średnio mi się chce, chociaż to tylko kawałek A dokładniej gdzie mieszkasz, bo w takim razie gdzieś blisko
Synergy Napisano 8 Listopada 2012 Napisano 8 Listopada 2012 Ja też mogę wpaść ale w niedzielę tylko. W sobotę mam egzamin na pomarańczowy pas w kickboxingu.
alkor Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Nie możesz w jakiś dzień to nie możesz- nikt nie wymaga tłumaczenia czemu:P W każdym razie padło na niedzielę. 9.30 przed wejściem do Zoo.
lukaspecrh92 Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Fajnie, jak trafimy na jakąś manifestcję, i komuś się nie spodobaja nasze rajtuzki, będzie ktoś kto nas obroni.
Synergy Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Fajnie, jak trafimy na jakąś manifestcję, i komuś się nie spodobaja nasze rajtuzki, będzie ktoś kto nas obroni. będą wąchać błoto z pod naszych kół
silenoz Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 wycieczka zacna ale ta pogoda...... nie lubię błota i zimna:)
Mod Team Pixon Napisano 9 Listopada 2012 Mod Team Napisano 9 Listopada 2012 Dlatego lepiej ustawić się na szosę , ale zastanawiam się czy jechać na ten wyścig czy nie. Wydam 20 zł a i tak formy brak na ściganie.
Synergy Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Dlatego lepiej ustawić się na szosę , ale zastanawiam się czy jechać na ten wyścig czy nie. Wydam 20 zł a i tak formy brak na ściganie. A tak z innej beczki wiecie gdzie można epicona kupić w Łdz na raty? Najwyższy czas odprawić zastępczego xctka
rebel Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 ZTCW allegrowe raty - te przez Paypal mają bardzo przyzwoite warunki i niewielkie wymagania formalne.
satanijime Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 To jak w końcu jedziemy jutro czy nie jedziemy? Jeśli tak to dokłdnie z kąd i o której ??
alkor Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 W każdym razie padło na niedzielę. 9.30 przed wejściem do Zoo. Jak widać jadymy;]
13k2 Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 To super Też miałem się pytać czy plany nie uległy nagłym zmianom. Chociaż do rana jeszcze to może być różnie ;-) To ja w takim razie będę czekał na krańcówce Rojna/Szczecińska ok. 9:45, jak coś Łukaszowi wysłałem numer telefonu na pw. Czy Pani Kierowniczce wycieczki też podać?
alkor Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 Jak już pisałam- jak coś się zmieni informacja się, w miarę moich możliwości, pojawi- na razie nigdy nie było tak, że wypad jednak się nie odbył. Numery można by wymienić, lepiej jak ma je więcej niż jedna osoba- na tak zwane zaś. Zaraz wyślę Ci PW. I żadna ze mnie kierowniczka raptem zwykły posłaniec tylko trochę się panoszący;D Chociaż... po namyśle jednak tytuł kierowniczki bardziej mi sie podoba:P
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.