Skocz do zawartości

[ustawka]Spotkanie Łodzkiej strefy XC-Zone ;)

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

-zwiedzamy arboretum(tylko to wymaga przypięcia rowerów//ZA bramą, już na terenie arboretum, żeby nie było wątpliwości//),

Nigdy! To tak jakbym dala swoj rower jakiemus lumpowi...

To byla taka mala uwaga

Napisano

Nigdy! To tak jakbym dala swoj rower jakiemus lumpowi...

To byla taka mala uwaga

Pomijając, że już po fakcie, to zawsze można nosić rower na plecach albo pakować w walizkę :P

Napisano

Biorąc pod uwagę, że pani, która się nami zajęła sama opowiadała jak to przyjechał człowiek na rowerze wartym 20 tys i mu go po kanciapach chowała oraz, że jak tylko podjechaliśmy to nawet nie zdążyliśmy się odezwać i od razu wskazała nam gdzie można je bezpiecznie(o dziwo- rzeczywiście:P) zostawić oraz to, że nasze rowery były przypięte pod jej czujnym okiem(kilka za dodatkową siatką) a kaski schowała nam pod kluczem to wydaje mi się, że porównywanie jej do lumpa jest jednak trochę nie na miejscu.

Inna sprawa, że pan który z nami jechał pociągiem i jak się potem okazało również zwiedzać Arboretum spokojnie spacerował po nim z rowerem. I nawet nie musiał go chować do walizki:D

Napisano

Co jest naiwnego w opisie zaistniałej sytuacji?

Zaś co do mojego podejścia- doskonale wiem czym i jak ryzykuję tylko po prostu to ryzyko przyjmuje w niektórych przypadkach, a w innych nie.

Co nie zmienia faktu, że nadal uważam porównanie do lumpa za nietrafione. Nie w tej sytuacji.

Inna sprawa, że nawet jak sobie rower do tyłka przykleję to i tak mogę go stracić;]

Napisano

Rower to tylko rower, rzecz nabyta. A obdarzyć zaufaniem obcą osobę i jeszcze się nie zawieść to rzecz cenna. Ja również miałem obawy, jednak z perspektywy tego, że tam byłem i widziałem, wydają się teraz śmieszne i żenujące. Tak samo jak wpisy chickenowa.

pozdro

Napisano

Obie ręce nadal masz?;>

Dobra ale my tu gadu-gadu a ja mam ogłoszenie:D

Niedziela.

Jeśli nie będzie lało jedziemy sobie na trasę głównie terenową(czego jak dla mnie znowu nie widać na śladzie, ale już się przyzwyczaiłam, że widzę jedno, a jest drugie:P) mniej więcej taką o-> http://pl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3518647

Na ten moment jadą cztery osoby(tj. ja, Aga oraz Dawid i Przemek//tu moment na reklamę: http://panda-team.pl/ :D//)

Spotykamy się o 10 pod Castoramą na Radogoszczu.

WAŻNE:

-w weekend jest zmiana czasu,

-"teren jest piaszczysty, a marudy wracają same"

Zapraszamy.

Napisano

o ładna trasa, moje tereny:):)

jak się nic nie popier...to pojadę:)

PS co do dyskusji o rowerach ich zostawianiu komuś itp....Trust no one chyba że masz dużo kasy i cię to wali jak mienie wyparuje:P

Kradnie mnóstwo ludzi i wszystko co się da. I nawet z pozornie bezpiecznych lokalizacji.

Napisano

PS co do dyskusji o rowerach ich zostawianiu komuś itp....Trust no one chyba że masz dużo kasy i cię to wali jak mienie wyparuje:P

Kradnie mnóstwo ludzi i wszystko co się da. I nawet z pozornie bezpiecznych lokalizacji.

Ale z tym to ja się zgadzam:) tylko jak pisałam nieraz, z różnych powodów, decyduje się podjąć ryzyko.

Jedyne o co mi w tej dyskusji chodzi to o pewne malownicze i akurat w tej konkretnej sytuacji obraźliwe porównanie, które uskuteczniła Chickenowa; a poza tym uważam że jest bez sensu(dyskusja nie Chickenowa;]).

Ile przewidujecie na tą trasę? Jakby była pogoda to może bym podbił, chociaż teren to nie jest to o czym marzę

Dobry teren nie jest zły:P

Nie wiem ile przewidujemy... ja tu jedynie za posłańca robię.

Napisano

@Minor- czy Ty widziałeś takie wytłuszczone coś o marudzeniu? :P

Przy poprzednim wypadzie był wyraźnie zaznaczony jego charakter, przy tym bonusów nie ma- o ile mi wiadomo umawialiśmy się jeździć ale nie zmienia to faktu że jak ktoś będzie sobie chciał zrobić zdjęcie to sobie je zrobi i nikt go przecież z tego tytułu w środku lasu nie zostawi.

@Silenoz- co do tempa to klasycznie będzie takie żeby wszyscy mogli nim jechać czyli dostosowujemy się do osoby najsłabszej.

Ale, spokojnie, nikomu się nie widzi odmrażać dupencji:D tym samym np. naszych dwóch dzielnych koleżanek z ostatniego wypadu tym razem nie będzie.

I jeszcze taka sprawa- wikiloc zaniża dystans. Także weźcie pod uwagę, że trasa w rzeczywistości będzie dłuższa.

Napisano

Myhym, to ja jednak sam się poruszam... Bo dobrze wiesz, że marudzic zawsze muszę, szczególnie na to po czym jadę, choć to Ciebie i innych bawi;-)

Zbrodni dokonano z Live with Walkman™, przy pomocy Tapatalk.

Napisano

Dodam do wypowiedzi Alkor, że wypad to tylko opcja. Można, ale nie trzeba z niej skorzystać.

Jedziemy po lasach, piachach i innych mało asfaltowych ścieżkach. Tempo wiec nie będzie zabójcze, aczkolwiek wątpię by było zimno ;)

Aha, jak będzie na drodze ciekawy obiekt architektoniczny, przyrody, czy jakikolwiek innych - a i owszem będzie zwiedzanie. Ba, jeśli ktoś weźmie ze sobą aparat może upamiętnić tą chwilę.

Wypad jest ogólnie prywatny, z inicjatywy Alkor rozesłany dalej. Jednakże serdecznie zapraszamy :)

Napisano

@Minor- Słońce Ty moje sfoszone^^, jest marudzenie i marudzenie. Autor, jak mniemam, u miał na myli tylko jedno z nich.

Wypad jest ogólnie prywatny, z inicjatywy Alkor rozesłany dalej. Jednakże serdecznie zapraszamy

No, tak bo 'im nas więcej tym weselej'(zazwyczaj;]) stąd sobie lubię, jak np. tydzień temu, z wypadów wieloosobowych 'prywatnych' czynić publiczne:D

Jestem chętny i proszę o pozwolenie przyłączenia się. Bedę na 100%.

To jeszcze publicznie potwierdzam, że z radością udzielamy pozwolenia:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...