Skocz do zawartości

[ustawka]Spotkanie Łodzkiej strefy XC-Zone ;)

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

BJan- na imprezę to ja jestem zabierana;], Ciebie mogę zabrać do Rogowa:P

Jakby co na ten weekend co Pixon proponował, jakby nikt tutaj nie miał jakiś ciekawych pomysłów to mogę poprosić takiego jednego kreatywnego kolegę- jakby dostał jakieś założenia jak to ma wyglądać to pewnie by jakąś wycieczkę zaplanować.

• Mod Team
Napisano

Jeszcze nie mam żadnych koncepcji. Po prostu dawno nie byłem na rowerze i chętnie bym sie ruszył gdziekolwiek, jakkolwiek i z kimkolwiek :P Tyle że to będzie tempo rekreacyjne ok. 15 kmh bo dziewczyna szybciej nie pojedzie. Dawno nie byłem w okolicach lasów w Nakiełnicy i tamtejszych terenów.

Napisano

Nad wycieczką na następny weekend będziemy jeszcze pracować:] a na razie nius na tę niedzielę.

Skład nam się zmienił i zamiast jechać w dwie baby i dwóch chłopa wygląda na top, że jadą trzy baby i jeden chłop. Dziwnie się z tym czuje bo najczęściej jestem jedyną dziewczyna w składzie a tu takie coś...:D

Śladu trasy nie dostałam ciągle, ale przynajmniej dla mnie to żaden problem.

Jakby co zbiórka o 10 na dworcu widzewskim.

Napisano

Ja mam jakąś imprezę w sobotę(tj. 27.10) ale jeżeli by się coś ciekawego szykowało to jakoś to ogarnę bo chętnie bym się z Wami wybrała;]

Przy okazji mam propozycję na niedzielę(tj. 21.10).

Ja nie dam rady 21.10, mam już inne plany, a 27.10 jeszcze mocno odległy, ale jutro mam zamiast w okolicach przedpołudniowych uderzyć na Stryków/Głowno ewentualnie Łagiewnicka -> Przklasztorna i na Smardzew, powrót przez Zgierz jakoś. Jakby ktoś był chętny, chociaż taka trasa, że i tak mało możliwości jazdy obok siebie. Tempo powiedzmy średnie (prosta ok. 25-30).

Napisano

Fajno:) jeszcze jeden kolega wspominał żeby się wybrał, ale nie wiem na czym stanęło...

Jestem nowy ale chętnie bym się przyłączył.

Lukaspecrh92- wybierasz się z nami?

Tylko jeszcze raz podkreślam- zaczynamy od zwiedzania arboretum czyli trzeba mieć albo czym rower przypiąć albo bardzo dobre samopoczucie(mimo, że zostawiać je będziemy za bramą);]

Napisano

Tak jak pisałem, chętnie sie przyłączę za pozwoleniem sznownego towarzystwa. Ale na 100% zdecyduję sie jutro wieczorem. Jak co, to pojawie sie na dworcu na widzewie o 10. Bedę na fioletowym, sztywnym, starym specu i w czarnym kasku.

Napisano

No, widzę że jak Panowie się ruszą to nie będę samotna wśród bezkaskowców:D

Jak się jutro zdecydujesz wyślę Ci na PW numer telefonu na tzw. wszelki wypadek i napisze jakieś nasze cechy charakterystyczne:]

Tak ogólnie co do towarzystwa z grupy pierwotnie jadącej to to nie jest taki typowy spęd rowerowców, dlatego też tempo bardziej krajoznawcze się szykuje...

Grupa mieszana- nie wszyscy się znają. Wiekowo, jeśli to dla kogoś ma znaczenie, roczniki '88 i '89 czyli 'studenty'.

Napisano

Cześć dzisiaj właśnie myślałem aby w ten weekend gdzies wyskoczyć na rower, przeczytałem rozmowe na temat tej wycieczki i z checia pojade. Można dołączyć?

Napisano

No, z zapięciami to każdy w zakresie własnym... ja nadprogramowych nie mam i nie zdążę już teraz załatwić(szczególnie, że staram się nie rozchorować bardziej i nie wychodzę dziś z domu, bo jednak bym jutro pojechała:P).

Kwestia jest taka, że jeśli nie pozwolą większej ilości rowerów wstawić za bramę(ale raczej nie przewidujemy takich problemów) to albo arboretum odpuścimy albo się podzielimy na dwie grupy- zwiedzającą i jeżdżącą dodatkowe kilometry. Np. Satanijime, z tego co rozmawialiśmy, stwierdził że raczej z założenia nie będzie wchodził tylko sobie na nas poczeka i jakoś zorganizuje czas.

No, ale nie kombinujmy póki nie ma nad czym:)

Szczerze powiedziawszy ja też się nie czuje zbyt komfortowo z zostawianiem maszynki ale zostałam w tym temacie przegłosowana i pozostało mi przyjąć, że na terenie arboretum szansa, ze je ktoś uprowadzi jest raczej nikła.... a i tak cały czas będę się stresować:P

//chociaż np. na Jurze zostawiliśmy rowery po jaskinią Łokietka i jak wyszliśmy ciągle były, mimo ze trochę ludzi się tam na wycieczkach kręci:).//

Dodeslaw- jasne, że możesz dołączyć.

Napisano

Bo ja mam jakies lipne to zapięcie, raczej do przeciecia cążkami do paznokci ;) Ale faktycznie, można przez ten czas pojeżzić albo strzeli jaks browar, kidy druga grupa sobie zwiedza.

Tak czy inaczej, ja się stawiam jutro o dziesiętej na widzewie.

Strzałka.

A jeszcze mam takie techniczne pytanie. Czy ten dworzec to w okolicy ul. puszkina??

a jak mowa o wieku to ja mam nieco więcej niż "studenty", tak lekko po 30. nie za stary jestem jak na tą grupę?

Napisano

Ja tam nigdy nie miałam problemu w kontaktach z ludźmi ode mnie starszymi, te parę osób co jutro jedzie i które znam też nie.

Satanijime jest w wieku bliższym Twojemu niż mojemu więc osamotniony też nie będziesz.

Reasumując- jeśli Tobie nie przeszkadza parę lat różnicy- żadnej przeszkody nie widzę:) zresztą nierzadko jest tak, ze jak się o wieku nie wspomni to nikt na to uwagi nie zwróci.

Dworzec jest w okolicy Puszkina, Ronda Inwalidów etc.

Tu macie jednak ten planowany ślad:

http://en.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3505463

Napisano

Ja tam nigdy nie miałam problemu w kontaktach z ludźmi ode mnie starszymi, te parę osób co jutro jedzie i które znam też nie.

Satanijime jest w wieku bliższym Twojemu niż mojemu więc osamotniony też nie będziesz.

Reasumując- jeśli Tobie nie przeszkadza parę lat różnicy- żadnej przeszkody nie widzę :) zresztą nierzadko jest tak, ze jak się o wieku nie wspomni to nikt na to uwagi nie zwróci.

No a ja się nie wychylałem z dołączeniem do wycieczki, gdyż obawiałem się, iż mogę być zbowidem wśród uczestników :D

Napisano

A ja chyba będę narzekać bo mi mało terenowo wygląda:P no, ale zobaczymy.

W ogóle jedzie sporo osób, których tempa nie znam i jestem bardzo ciekawa co nam się tam urodzi...

Napisano

Spoko, damy radę. Aby tylko frekfencja dopisała.

Kurde, mocno zaluje ze na jutro mam juz plany zakupowe, w tym roku moze to bys ostatnia dobra okazja na taki wspolny wypad....no ale moze sie uda przy kolejnej okazji :)

Z drugiej strony czuje dupsko po wycieczce do Glowna dzis, wiec nie byloby mocy jutro, przynajmniej na obecna chwile.

Milej wyprawy jutro!

Napisano

Wypad uznaję za bardzo udany:) trasa fajna(błoto, piach, korzenie) piękne widoki, towarzystwo genialne(i dużo go;]), moc atrakcji po drodze i świetna pogoda- czego sobie więcej życzyć?

Dziękuję.

Czas zacząć planować kolejny weekend:P

Napisano

Wypad uznaję za bardzo udany:) trasa fajna(błoto, piach, korzenie) piękne widoki, towarzystwo genialne(i dużo go;]), moc atrakcji po drodze i świetna pogoda- czego sobie więcej życzyć?

Dziękuję.

Czas zacząć planować kolejny weekend:P

Może ktoś wrzucić z endomondo albo sporttrackera log? Bo nie wiem czy dam rade :P Ile czasu Wam to zajelo?

Jak na sobote cos bedzie zaplanowane to na 3-4 godzinki moge uderzyc.

Napisano

Nie wiem czy ktoś ma takowy, ale jakby co to trasa jakoś bardzo nie odbiegała od planowanej. Tylko była bardziej terenowa:) niż mi się po tym śladzie wydawała.

Z dojazdami na dworzec i od Widzewa do domu wyszło mi 83 km, czyli sama trasa miała ~63, w stanowczo większej części poza asfaltami:)

Wycieczka ogólnie zajęła ponad 8 h, ale to z podróżą, zwiedzaniem arboretum, dojazdami, czekaniem na siebie itd.

Samego pedałowania będzie koło czterech i pół.

Średnia u mnie 18 z małym hakiem, ale na samej wycieczce była niższa. Stawiam na jakieś 16.

Biorąc pod uwagę, że dały radę bez większych problemów dziewczyny z których jedna nie jeździła 1,5 roku, druga miała rower praktycznie miejski i też niewiele wspólnego z rozjeżdżeniem, a trzecia była trzeci raz w tym roku na rowerze to wydaje mi się, że jeśli jeździsz w miarę regularnie wypad tego typu(krajoznawczy, chociaż teren momentami nie należał do najłatwiejszych;]) łykniesz bez problemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...