BJan Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 Jedzie ktoś na Kalonkę ? Byliście tam kiedyś ? Trasa czarna jest trudna ?
Xanagaz Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 Dużo osób jedzie, na pewno spotkasz forumowiczów, ja byłem za dwa razy. Trudność tras? Please
BJan Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 Bardzo możliwe, że kogoś z Was tam spotkam, natomiast miałem przyjemność poznać tylko jednego forumowicza. Nikogo więcej nie znam :-)
alkor Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 BJan- spójrz no sobie wcześniej na moje pytanie i np. odpowiedź Noggera;] Nogger- dzięki za propozycję, odezwę się jakoś na PW jak już będę wiedziała co ze sobą robię Przy czym sam przelot na Kalonke i powrót z Kalonki wolałabym sobie zrobić w bardziej niż mniej żwawym(tak wiem, ze to bardzo względne) tempie, skoro sama Kalonka zapowiada się jako spokojny rajd. Więc nie wiem czy się tej kwestii dogramy potrzebami- jaką tak mniej więcej średnia będziecie mieli? No, chyba że w ogóle zbierze się jakaś większa forumowa grupa to tempo wyjdzie jakie wyjdzie.
BJan Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 alkor - spojrzałem. Jak będziecie jechać i znajdzie się kawałek asfaltu, to chętnie się dołączę.
Xanagaz Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Na Kalonce między postojami można sobie pocisnąć, jednakże mogą znowu dać przewodnika z dupy który gdzieś po drodze się zasapie. Mam nadzieję, że będzie inaczej. Możemy się gdzieś umówić przed startem, każdy pewnie będzie jechał z innego rejonu Łodzi, ja z widzewa więc mogę się z kimś skumać na widzewie.
alkor Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Ja lecę z Centrum, nie mam jeszcze pomysłu którędy bo w sumie po PKWŁ jeżdżę po stałych szlakach, które Kalonki nie obejmują(albo nie zauważyłam:P) stąd też pytałam się o jakiś wspólny dojazd. Ale jako, że bardziej niż na dojazdowym przewodniku zależy mi żeby poznać jakieś nowe rowerowe twarze:) to mogę się i na miejscu jakoś umawiać. Tylko teraz pytanie... gdzie jest miejsce- to przy tej takiej drodze krzyżowej jest czy zupełnie mylę rejony? I jeszcze jedna sprawa- lepiej się teraz zapisać przez internet czy już w dniu startu się tym zająć?
Xanagaz Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Start jest tutaj: Mapy Google Jak przyjedziesz odpowiednio wcześniej, czyli na, powiedzmy, 9.30 to zdążysz wszystko na miejscu zrobić. Z Widzewa jedzie się mniej więcej tak: Dobszy�ska Lodowa Jaskinia - Mapy Google z lekkimi zmianami, z początku jadę Henrykowską a nie na około przez przejazd kolejowy,
alkor Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Dziękuję Wychodzi na to, że to są te okolice o których myślałam. Dojazd jakoś ogarnę- albo bardziej znanymi mi rejonami, bardziej 'od góry' mapy albo może wykorzystam fragment Twojej trasy. Zresztą zobaczymy, może da się z kimś zgadać na wspólny dojazd. Przy czym, jako że ja nie wiem jak ta impreza wygląda, to miejsce i czas spotkania przed startem musisz już Ty określić;]
BJan Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 alkor - ja będę jechać z Kozin, także możemy się ustawić gdzieś w centrum jeżeli Ci to pasuje.
nogger Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 Ja będę jechał ze Strykowa więc spotkam się z Wami na miejscu :] Będę w czerwono-czarno-żółtej koszulce "freeride lycra team", na plecach ksywa NOGAL
alkor Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 BJan- jasne, możemy:) w ogóle jeśli o mnie chodzi to w sporo miejsc w sumie mogę podjechać żeby z nich ruszyć na Kalonkę. //Mieszkam w okolicach Placu Wolności I Manufaktury.// Tylko przydałoby się jakoś ustalić jak się wszyscy widzimy na miejscu/o której chcemy tam być bo np. ja od tego uzależnię kiedy płacę i odbieram pakiet. W przeciwieństwie do Noggera nie wiem jeszcze w jakich ciuchach będę ale za to mam z rower z cytuję 'oczo######nymi pomarańczowymi elementami' i jego będę tam mieć na pewno:D
BJan Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 alkor - no to możemy nawet gdzieś w na placu Manufaktury. Mieszkam na osiedlu obok MAKRO. Jeżeli chodzi o płatność, to też jeszcze nie wiem, czy wcześniej zapłacę, czy zapiszę się dopiero na miejscu i tam zapłacę.
silenoz Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 ja na Kalonkę z Retki pomykam mogę jechać przez central i pietryną a mogę przez manufakturę tempo znośne powyżej 22 xD nikt nie umrze, nikt się nie zanudzi:)
alkor Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 O! Silenoz! Jakiś człek, który wiem jak wygląda:D Co do miejsca spotkania to w szeroko(bardzo) pojętych okolicach mojego miejsca zamieszkania mogę się umawiać praktycznie wszędzie- Manu, Central, pod Makro, Rondo Solidarności, Kaloryfer:P i tak dalej, i tym podobne. Także to już jak reszcie wspólnie wędrujących będzie pasować. Mnie na ten moment przede wszystkim interesuje dogranie godziny bo jak pisałam od tego uzależnię jak zapłacę kwotę straszliwą za możliwość wzięcia w rzeczonej imprezie udziału.
silenoz Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 biuro zawodów do 11... jak się o 9 :30 w manu ustawimy to chyba będzie dość czasu?
alkor Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 Mnie się wydaje, że jak najbardziej się dowleczemy. Nawet zahaczając o paliwo po drodze:D
silenoz Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 ty mnie tu paliwem Koleżanko nie kuś, ostatni maraton w Płocku robiłem na paliwie "rakietowym" :D:D
alkor Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 Toż to jawne przyznanie się do stosowania niedozwolonego dopingu! Edytuj zanim Ci wszystkie starty anulują...
silenoz Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 napój cytrynowy destylowany to nie doping jest legalny i dostępny w każdym sklepie hehehehe over and out jutro mam dużo roboty:)
Nrv Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 Ej, co to za impreza i czemu ja o niczym nie wiem. Proszę mi nakreślić z grubsza o co chodzi, gdzie, kiedy i za ile. Powoli wracam do mtb więc może byłbym zainteresowany
rebel Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Ej, co to za impreza i czemu ja o niczym nie wiem. http://tourdekalonka.pl/
Nrv Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Ahaa, tylko pewnie nie będzie mi się chciało wstać albo będę miał 1000 innych rzeczy do zrobienia Xd
BJan Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Ahaa, tylko pewnie nie będzie mi się chciało wstać albo będę miał 1000 innych rzeczy do zrobienia Xd mhm
Xanagaz Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Na miejscu to musicie być na 9.30 aby się załapać z pierwszą grupą która startuje o 10.00
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.