Didusieq Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Ja odpadam popołudniami do piątku. Praca. W weekend może coś się uda jak pogoda będzie. A co do jazdy to ja znam tereny na wschód od Łodzi. Lekkie trasy turystyczne.
wiew Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Pojechał bym ale mam kolokwium o 10 Alkor- bardzo dużo:) wszystko zależy od wyobraźni
Didusieq Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 BTW ile bierzesz za "przejechanie się" twentyniner'em? Po lekturze kilku artykułów zapragnąłem zakupić sobie takie coś. Tyle że najbliżej można przetestować taki rower w Warszawie, w Łodzi oczywiscie nie ma szans. W Piaście na Puszkina ostatnio byłem to wisiał na ścianie Giant Talon. Jak się spotkamy grupą pojeździć to pewnie więcej będzie takich co chcą zobaczyć 29 pod tyłkiem więc spoko.
Mod Team Pixon Napisano 5 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2012 A jak pogoda nie dopisze na ognisko ale będzie znośna do jazdy to macie jakąś alternatywę? Pogoda na ognisko jest zawsze dobra, nieraz przyszło nam rozpalać nawet w zaspach śnieżnych. Gorzej jest tylko ze znalezieniem materiału do palenia. Jeżeli tylko pojedziemy to na pewno będzie ognisko. Jeżeli wystraszy nas pogoda tzn. mżawka, deszcz to po prostu siedzimy w domach.
Didusieq Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Rozumiem że jak ognisko to wiąże się to z zabraniem prowiantu ze sobą? Czy kupujecie gdzieś na miejscu?
k4m1l Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Jeżeli chodzi o Malinke to mi pasuje środa od 17. Będzie ktoś?
silenoz Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Ldzań to miejscówa morderca, człowiek popije kiełbasę piwem a potem wracać nie ma siły I am in
Mod Team Pixon Napisano 6 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 6 Czerwca 2012 jutro jest święto. Niby nie powinno być problemu w kolumnie z otwartym sklepem. Ja jednak wolę zabrać ze sobą kiełbasę jedną. Pogoda się robi!
alkor Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Pogoda się robi coraz fajniejsza, a ja się czuję coraz bardziej chora. W związku z tym nie mogłam dzisiaj pojechać poustawiać sobie pozycji na rowerze(poprzestawiałam i muszę teraz dograć) co wraz z ogólnym stanem zdrowia i tym, że nie ma szans żeby jutro ktoś w normalnych godzinach ogarnął psy powoduje, że niestety odpadam z wycieczki Ale może byśmy coś na sobotę dłuższego(circa 100km) ustawili, co? //tak zakładam, ze mieszanka specyfików rodem z apteki będzie skuteczna//
Xanagaz Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Jutro pogoda rowerowa, idealna na ognisko i piwsko Na sobotę można coś ustawiać, wstępnie jestem in
wiew Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Chełm...300 km od łodzi...wczoraj o 23 sie dowiedziałem że muszę osobiście odebrać świstek, że odbywam prakyki;/ odpadam do poniedziałku;/
Didusieq Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Dla mnie setka to za dużo. 30 - 50 tak, ale na weekend nie ćwierkają ładnie o pogodzie. :/
alkor Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Na jakieś 50 mogę Cię zabrać w piątek od rana bo planuję wyzdrowieć ale jeszcze nie szarżować;] przy czym niestety muszę wrócić do domu jakoś na 15 najpóźniej(koło 14 byłoby lepiej). A jak dla mnie pogoda nie zapowiada się źle- szału nie ma, ale bez tragedii.
jimooo Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Ja chętnie polatam z kimś po PKWŁ ze 2-3 godzinki. Mam czas w najbliższy piątek od 17tej i w weekend w dowolnych godzinach.
rebel Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Ma padać jutro, jak przełożysz plany na sobotę to chętnie dołączę.
alkor Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Dlaczego Wy zawsze widzicie deszcz tam gdzie ja ni diabła nie mogę go zobaczyć? http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_list.php?ntype=0u&fdate=2012060700&row=418&col=223&lang=pl&cname=%A3%F3d%BC W piątek mogę jak pisałam pojechać od rana, co preferuję albo po 18.15. W sobotę jak już pisałam chętnie bym zrobiła jakiś większy dystans.
Didusieq Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Portal meteo to portal studencki. Takie portale jak IMiGW, tvn, gazeta.pl i inne niestety pokazuja deszcz. :/ Sobota do jazdy tak, ale jak pozwolą warunki atmosferyczne.
alkor Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Pogoda z tvn'u albo gazety? Nie:P IMiGW to inna sprawa, ale ja chyba coś innego rozumiem przez opady;] http://www.pogodynka.pl/polska/16dni/lodz_lodz
Didusieq Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 No to masz tutaj. http://www.pogodynka.pl/polska/prognoza_synoptyczna/lodz_lodz i nie patrz na długoterminowe bo się nie sprawdzają. Ta jest na 3 albo 4 dni tylko.
alkor Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Może tak- nigdy nie przejechałam się zestawie new.meteo+pogodynka(patrzę tylko dwa dni do przodu- model Cosmo, model GFS mnie nie interesuje:D. No, i od rana danego dnia sobie sprawdzam czy nic się nie zmieniło.) A jakoś tak wyszło, że bardziej przekona mnie wykres i więcej danych niż jeden piktogram albo pan Kret. Także nie mówię, że nie będzie padać ale na ten moment się nie zapowiada. A już na pewno nie ulewa, która uniemożliwia jazdę
Didusieq Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 No to życzyć na dzisiaj niezmoczenia życi i miłej jazdy, ja niestety do pracy zaraz wychodzę. A przypowiadanie pogody to jak wróżenie z fusów.
rebel Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Dlaczego Wy zawsze widzicie deszcz tam gdzie ja ni diabła nie mogę go zobaczyć? Bo studiowałem meteorologię 4 semestry , w dodatku jeszcze pracuję z nim (a to nie znaczy że się znam );-) BTW moim zdaniem najlepsze portale dla tzw."lajkoników" (laików) to: "nasz" meteogroup i http://www.wetterzentrale.de/ które opieraja się na tym samym algorytmie. Jak pewnie przeczytacie jest to jest to metoda zliczeniowa (oparta na metodach numerycznych), bo od patrzenia na chmury barometr i termometr można sobie tylko wzrok popsuć ;-) ten algorytm jest wykorzystywany przez US army więc chyba nie jest słaby.
alkor Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Jak tak czytam i oglądam linki to dochodzę do wniosku, że to naprawdę rozbija się o to, ze ja za 'deszcz' uznaję coś innego niż Wy i tyle:) A dzisiaj nie wiem już czy miało padać czy nie ale nie padało i w ogóle było ślicznie. Btw. znana niektórym Aga zaproponowała mi żebyśmy w sobotę pojechały zobaczyć tę trasę maratonu czy innego xc koło Zgierza. W sumie bym pojechała ale jednak wydłużając wypad(oczywiście jak noga w kwestii orientacji w terenie nie mam pojęcia jak)- któryś z Panów chętny? Start wstępnie o 10.30 spod kościoła pw. św. Teresy. @Jimooo-nie będę się upierać żeby robić setkę;]
Didusieq Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Ja będę wiedział w sobote rano czy bym sie przejechał ta pięćdziesiątkę. Na tą chwilę tak. Póki co praca...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.