Skocz do zawartości

[ustawka]Spotkanie Łodzkiej strefy XC-Zone ;)

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja odpadam popołudniami do piątku. Praca. W weekend może coś się uda jak pogoda będzie.

A co do jazdy to ja znam tereny na wschód od Łodzi. Lekkie trasy turystyczne.

Napisano

Pojechał bym ale mam kolokwium o 10 :(

Alkor- bardzo dużo:) wszystko zależy od wyobraźni

Napisano

BTW ile bierzesz za "przejechanie się" twentyniner'em? Po lekturze kilku artykułów zapragnąłem zakupić sobie takie coś. Tyle że najbliżej można przetestować taki rower w Warszawie, w Łodzi oczywiscie nie ma szans.

W Piaście na Puszkina ostatnio byłem to wisiał na ścianie Giant Talon. Jak się spotkamy grupą pojeździć to pewnie więcej będzie takich co chcą zobaczyć 29 pod tyłkiem więc spoko.

• Mod Team
Napisano
A jak pogoda nie dopisze na ognisko ale będzie znośna do jazdy to macie jakąś alternatywę?

Pogoda na ognisko jest zawsze dobra, nieraz przyszło nam rozpalać nawet w zaspach śnieżnych. Gorzej jest tylko ze znalezieniem materiału do palenia. Jeżeli tylko pojedziemy to na pewno będzie ognisko. Jeżeli wystraszy nas pogoda tzn. mżawka, deszcz to po prostu siedzimy w domach.

• Mod Team
Napisano

jutro jest święto. Niby nie powinno być problemu w kolumnie z otwartym sklepem. Ja jednak wolę zabrać ze sobą kiełbasę jedną.

Pogoda się robi! :)

Napisano

Pogoda się robi coraz fajniejsza, a ja się czuję coraz bardziej chora.

W związku z tym nie mogłam dzisiaj pojechać poustawiać sobie pozycji na rowerze(poprzestawiałam i muszę teraz dograć) co wraz z ogólnym stanem zdrowia i tym, że nie ma szans żeby jutro ktoś w normalnych godzinach ogarnął psy powoduje, że niestety odpadam z wycieczki :bye2:

Ale może byśmy coś na sobotę dłuższego(circa 100km) ustawili, co?

//tak zakładam, ze mieszanka specyfików rodem z apteki będzie skuteczna//

Napisano

Chełm...300 km od łodzi...wczoraj o 23 sie dowiedziałem że muszę osobiście odebrać świstek, że odbywam prakyki;/ odpadam do poniedziałku;/

Napisano

Na jakieś 50 mogę Cię zabrać w piątek od rana bo planuję wyzdrowieć ale jeszcze nie szarżować;] przy czym niestety muszę wrócić do domu jakoś na 15 najpóźniej(koło 14 byłoby lepiej).

A jak dla mnie pogoda nie zapowiada się źle- szału nie ma, ale bez tragedii.

Napisano

Ja chętnie polatam z kimś po PKWŁ ze 2-3 godzinki. Mam czas w najbliższy piątek od 17tej i w weekend w dowolnych godzinach.

Napisano

Portal meteo to portal studencki. :) Takie portale jak IMiGW, tvn, gazeta.pl i inne niestety pokazuja deszcz. :/ Sobota do jazdy tak, ale jak pozwolą warunki atmosferyczne. :P

Napisano

Może tak- nigdy nie przejechałam się zestawie new.meteo+pogodynka(patrzę tylko dwa dni do przodu- model Cosmo, model GFS mnie nie interesuje:D. No, i od rana danego dnia sobie sprawdzam czy nic się nie zmieniło.) A jakoś tak wyszło, że bardziej przekona mnie wykres i więcej danych niż jeden piktogram albo pan Kret.

Także nie mówię, że nie będzie padać ale na ten moment się nie zapowiada. A już na pewno nie ulewa, która uniemożliwia jazdę

Napisano

No to życzyć na dzisiaj niezmoczenia życi i miłej jazdy, ja niestety do pracy zaraz wychodzę. :)

A przypowiadanie pogody to jak wróżenie z fusów. :P

Napisano

Dlaczego Wy zawsze widzicie deszcz tam gdzie ja ni diabła nie mogę go zobaczyć?

Bo studiowałem meteorologię 4 semestry , w dodatku jeszcze pracuję z nim (a to nie znaczy że się znam );-)

BTW moim zdaniem najlepsze portale dla tzw."lajkoników" (laików) to:

"nasz" meteogroup i http://www.wetterzentrale.de/ które opieraja się na tym samym algorytmie. Jak pewnie przeczytacie jest to jest to metoda zliczeniowa (oparta na metodach numerycznych), bo od patrzenia na chmury barometr i termometr można sobie tylko wzrok popsuć ;-) ten algorytm jest wykorzystywany przez US army więc chyba nie jest słaby.

Napisano

Jak tak czytam i oglądam linki to dochodzę do wniosku, że to naprawdę rozbija się o to, ze ja za 'deszcz' uznaję coś innego niż Wy i tyle:)

A dzisiaj nie wiem już czy miało padać czy nie ale nie padało i w ogóle było ślicznie.

Btw. znana niektórym Aga zaproponowała mi żebyśmy w sobotę pojechały zobaczyć tę trasę maratonu czy innego xc koło Zgierza. W sumie bym pojechała ale jednak wydłużając wypad(oczywiście jak noga w kwestii orientacji w terenie nie mam pojęcia jak)- któryś z Panów chętny?

Start wstępnie o 10.30 spod kościoła pw. św. Teresy.

@Jimooo-nie będę się upierać żeby robić setkę;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...