Janisław Napisano 22 Października 2005 Napisano 22 Października 2005 Niby tak, ale przy kasecie 11-28 jest płynniejsze przejście między biegami. Tylko nie wiem czy wogóle produkują kasety 9 z rozstawem 11-28.. :?:
Gość Jogi Napisano 6 Lutego 2006 Napisano 6 Lutego 2006 Ja jeżdżę na kasecie SRAM 5.0 do tego mam 3xłańcuch PC-48, mam nadzieje że napęd mi pociągnie jakieś 13k, a jeśli chodzi o SRAM-a to moje zdanie jest takie że wymiata i w jakości i w wadze, zarówno w przerzutkach jak i kasetach i łańcuchach tylko "panowie w serwisach" utrzymują stereotypy że shimano to shimano i jest najlepsze, niczego nie ujmując shimano SRAM stanowi dla niego konkurencję. Co wybierzesz decyduj sam. To tylko moje zdanie. Pozdrawiam!!
Marix Napisano 6 Lutego 2006 Napisano 6 Lutego 2006 Co wy za pierdoły opowiadacie że stosowanie metody wielołańcuchowej jest tańsze. Już dawno przecież obliczono że koszty wychodzą tak samo (a nieraz nawet i na plus dla metody jednołańcuchowej). Jedyny plus dla metody wielołańcuchowej to to że jesteśmy do przodu jak nam pęknie jeden z łańcuchów. A ja jeżdżę na jednym łańcuchu i mój napęd też wygląda jak nowy - a ma dobre 10000 km przebiegu. Podpisuje sie pod tym nigdy wiecej sie nie bede w to bawić
dayus Napisano 11 Lutego 2006 Autor Napisano 11 Lutego 2006 Jaki łańcuch polecacie do kasety DEORE XT? Wziąc Dura-Ace,czy może XT ? Chyba Dura-Ace bedzie lepszy, w dodatku, że chce jezdzic na jednym łanuchu.
Puma [JFK] Napisano 11 Lutego 2006 Napisano 11 Lutego 2006 Do Dura Ace i XT widziałem jeden łańcuch że pasował do obu - HG93 z tego co pamiętam - 65 zł.
TomekW Napisano 11 Lutego 2006 Napisano 11 Lutego 2006 Ja sie wlasnie zastanawiam jaki lancuch zakupic . CHce miec jeden , bo nie chce mi sie bawic w zmienianie . Czy lepiej kupic Srama Pc 38 ( chyba taki model na 8 ) czy cos z HG lub IG ? Caly naped mam klasy Alivio wiec nie wiem czy jeste sens kupowac jakis łancuch np lx ( chociaz nie wiem czxy na 8 robia lxy )
Puma [JFK] Napisano 11 Lutego 2006 Napisano 11 Lutego 2006 Łańcuch nie jest drogi(IG 51 kosztuje 30 zł), więc ja bym brał ten dedykowany(IG). Są Lx'y pod 8.
lostek Napisano 4 Kwietnia 2008 Napisano 4 Kwietnia 2008 Mam korbę XT 2008r. Jednak po prejechaniu 300km zaobserwowałem coś w rodzaju stukania (jak pedałuje). Po dźwięku zobaczyłem że chyba w suporcie z miski wypadła kulka (czy jak to się tam profesjonalnie mówi). Mam pytanie jak mam naprawić usterkę? Czy jest to trudny zabieg? Potrzebuje jakieś smary klucze oprócz imbusów i klucza do korb?
uchmanek Napisano 4 Kwietnia 2008 Napisano 4 Kwietnia 2008 po pierwsze: zwroc towar sprzedawcy! jesli z jakis przyczyn jest to niemozliwe, podziel sie z forumowiczami swoja "historia", zeby nie powtarzali tych samych bledow. poza tym wrzuc fotki (tylko nie calej korby, lozysk). swoja droga chyba nie ten temat.
anulkaa Napisano 4 Kwietnia 2008 Napisano 4 Kwietnia 2008 Mam korbę XT 2008r. Jednak po prejechaniu 300km zaobserwowałem coś w rodzaju stukania (jak pedałuje). Po dźwięku zobaczyłem że chyba w suporcie z miski wypadła kulka (czy jak to się tam profesjonalnie mówi). Mam pytanie jak mam naprawić usterkę? Czy jest to trudny zabieg? Potrzebuje jakieś smary klucze oprócz imbusów i klucza do korb? Najlepiej zwróć do sprzedawcy jako towar niezgodny z umową. Posługując się rękojmią możesz żądać wymiany rzeczy na nową. http://www.um.oswiecim.pl/pl_chemik/19_200.../konsument.html http://pl.wikipedia.org/wiki/Rękojmia Gwarancja takiego prawa może Ci od razu nie dać (np. dopiero po którejś usterce może być wymiana). Opowiesz jeszcze czy sam zakładałeś korbę? Czy w serwisie Ci zakładali?
lostek Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 Kupiłem rower Poison Zyankali T nic sam nie zakładałem (około dwa miesiące temu go kupiłem). Wszystko było dobrze od nowości a po 300km coś zaczęło stukać. A możecie mi powiedzieć co się stało w ogóle z tą korbą. Czy to jakaś duża usterka?
Rafał87 Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 tez mam zyankali T (2008) i tez miałem podobny problem, gdy pierwszy raz wyjechałem rowerkiem to po jakiś 500metrach zaczęło coś strzelać (stukać) w suporcie, kręcąc w miejscu było wszystko okej, po jakiś dwóch wyjazdach (ok. 30 km) już było wszystko okej stukanie ustało, widocznie łożyska musiały się dotrzeć.
Zbyhoo Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 witam, przejechalem juz okolo 700km na łańcuchu IG90 ( byl w komplecie z kaseta LX) i teraz chciałbym go zmienić (poprzez cykl na zmiane z innymi) na jakis inny podobnej klasy. Najlepiej byloby na ten sam shimano, ale mam problemy ze znalezieniem go w korzystnej cenie. Jaki podobny polecacie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.