malcu88 Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 Witam! Potrzebuje wskazówek jak jezdzić, że nabrac kondycji, obecnie mam tak fatalna kondycje, że nawet dostaje zadyszki maszerując ciut szybszym krokiem. W moim zyciu cwiczylem tylko 2 lata na silce, ale to bardziej na sile i mase niz na wytrzymalosc, a tak to do żadnego sportu mnie nie ciaglo(cos tam sie pogrywalo czasem w pilke z rególy na bramce ). Jezdzilem kilka lat temu na rowerze, ale nie byly to duze dystanse i zawsze dosc wolno, tak dla przyjemnosci, wiec teraz w wieku 22 lat forma praktycznie zerowa! chce zmienic moje dotychczasowe motto "sport moj wróg" od przyszlego sezonu chce duzo jezdzic, żeby zrzucic pare kg i głownie, żeby nabrac kondycji, wiec prosze Was o pomoc i prosze o wskazówki jak zaczac, ile razy w tyg, jakie dystanse itd. Jesli chodzi o bieganie to bedzie mi sie lepiej biegac jak wzmocnie kondyche jezdzac na rowerze? Na 1km mam z 5min 30s ...świnski trucht - spacer tak wyglada moj bieg na tysiaka zadyszki takiej dostaje podczas biegu juz po kilku metrach, że malo sie nie zapowietrze help me! Pozdro
lukas85 Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 Ile masz wzrostu, ile wazysz, palisz szlugi, masz problemy z sercem itp??
marcinusz Napisano 2 Października 2010 Napisano 2 Października 2010 Mam dobrą i złą wiadomość. Dobra: wystarczy jakiekolwiek regularne jeżdżenie po przynajmniej pół godziny. Of kors: regularne = kilka razy w tygodniu. Zła: przy tej formie, to nawet seks w aktywnej pozycji nie wchodzi w grę.
malcu88 Napisano 3 Października 2010 Autor Napisano 3 Października 2010 186cm wzrostu około 100kg wagi, nie pale, raczej nie mam problemów z sercem (przynajmniej jak rok temu robilem EKG to niby wszystko ok - o ile sie nie myle te badanie sprawdza serce? ) Chciałbym jezdzic codziennie przynajmniej 1,5h dla przyjemnosci, zdrowia, turystyki, hobby, itd.
nabial Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 ...zacznij robic cokolwiek, podobne tematy przewijaly sie juz nie raz
Sathgart Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 EKG, tak, wykrywa w zdecydowanej większości przypadków choroby serca. Ale warto uzupełnić badanie o ECHO serca w celu oceny jego budowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.