Skocz do zawartości

[amortyzator przód] jaki do 400zł

dymekk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

chciałbym kupić amortyzator przedni, do 400zł.

Głownie do jazdy po lesie, etc.

Zbytnio się nie znam, dlatego chciałbym zasięgnąć opinii, bardziej doświadczonych użytkowników ;]

Napisano

Sun tour raczej nie, mam obecnie trochę gorszą wersję i nie jestem z niej zbytnio zadowolony (a przejechałem ponad 1kkm).

A coś jeszcze oprócz tego darta 3 jest godne uwagi?

Napisano

Raidona to jedyna godna uwagi opcja, ewentualnie używana tora

@kubeq co mam Ci powiedzieć też chwilkę na takim jeździłem ale przy moim stylu jazdy to była porażka :P

• Mod Team
Napisano

Moim zdaniem Dart to bardzo tępy amortyzator, poza jak kupisz Raidona AIR to masz mnóstwo możliwości ustawienia go pod siebie.

Co do Darta i serii Judy, bo przecież to to samo w innej obudowie mam niedobre zdanie.

W tej klasie cenowej zdecydowanie wygrywa Suntour.

Napisano

Czytałem opinie o tym Raidonie, i nie jestem za bardzo przekonany do jego kupna, chyba jednak zapoluje na używaną torę.

• Mod Team
Napisano

I jakie opinie przeczytałeś?

Ja jak dotychczas spotkałem się z samymi superlatywami.

Jest to bardzo dobry budżetowy amortyzator.

Nie ma co go porównywać do modeli droższych, choć według mnie działa bardzo przyzwoicie.

A przede wszystkim jest bezobsługowy (oprócz regularnego czyszczenia, ale to najeży robić przy każdym amortyzatorze) i bezawaryjny.

Napisano

Raidion będzie najlepszy do 400zł moim zdaniem. Sam przymierzam się do kupna takiego i czytałem wiele opini i ludzie go sobie chwalą. Co do XCR to również mam zdanie że to porażka. Przejechałem 600 km i już ma luzy. ;/

Ps. Sorry jak nie tak napisałem nazwę "raidion" ale nigdy nie pamiętam jak się ją piszę. ;)

Napisano

Raidon, raczej bedzie lepszy, ale nie wiem jak jezdzisz, ze po 600 Km masz luzy na xcr. Moj ma prawie 1500 Km i zero luzow, chodzi jak trzeba. Moze Twoja waga, albo styl jazdy nie odpowiada mu zbytnio ?

Wybor pomiedzy RS, a Raidon hmm raczej widel od Suntour, jak napisano wyzej duzo mozliwosci opowiedniego ustawienia.

Napisano

Raidon to tak zmulony, mało czuły amortyzator, że szkoda na niego nawet tych marnych 400zł. To jest kartridż olejowy i powietrzny w obudowie Duro, więc nie wiem skąd stwierdzenia, że to coś może pracować.

Tora pracuje znacznie lepiej od Raidona. I co najważniejsze - nie łapie luzów.

Napisano

Raidon to tak zmulony, mało czuły amortyzator, że szkoda na niego nawet tych marnych 400zł. To jest kartridż olejowy i powietrzny w obudowie Duro, więc nie wiem skąd stwierdzenia, że to coś może pracować.

I właśnie czytałem podobne opinie..

A co myślicie o Manitou Skareb Super?

• Mod Team
Napisano

Skoro amortyzator ma przejechanie już ponad 4000 km bez serwisu przez dwa sezony i nie ma jakichkolwiek luzów, zaznaczam że hamuję głównie przodem, to chyba o czymś świadczy.

Tora może i jest lepsza, ale za 400 zł nowej nie uświadczysz a już na pewno nie w wersji Solo Air.

Jak dla mnie jedyną wadą tego amortyzatora jest brak regulacji tłumienia, ale nie ma co oczekiwać jej w tej klasie.

Jednym może nie pasować mocne wytłumienie, ja znów lubię mocno stłumione amortyzatory, a jak ktoś chce to zawsze może zmienić olej w tłumiku.

Jak dla mnie Raidon t zdecydowany zwycięzca w cenie do 400 zł.

Obecnie jak miałbym go zmieniać to jedynie na Suntoura Axona lub Rock Shoxa Recona.

Choć Axon w tym porównaniu moim zdaniem wiedzie prym.

Napisano

Nie będzie za duża, jak jesteś w stanie dołożyć, to kup Epicon'a sprawdzi Ci się ten amorek, a będzie to o wiele lepszy wybór niż Raidon, XCR czy Dart 3. Ewentualnie RS Tora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...