rainier Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 poszukaj w dziale sprzedam, ogłaszał sie tam chłopak który dorabia tulejki, mi dorabiał do dampera i jest ok,
Miecho87 Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Ale powinien być na allegro - Death12 to jego nick - to ten sam koleś z tego co wiem.
enduroriderPL Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Tulejki dorabia darex, który reprezentuje firmę proshox.com BODAJŻE. Czytałem na forum i na alleprowizji widziałem tego użyszkodnika. Poszukaj i podpytaj.
enduroriderPL Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 tak wiem ale są one troszkę drogie To pilnik w dłoń i jedziesz. Ja płaciłem dawno po 10 zeta za sztukę a potem musiałem je sam poprawiać jeszcze :| Nie ma lekko.
Schwefel Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 SIDów już nie produkują od dawna, co nie oznacza że nie warto go kupić. BAR to klasa znacznie niższa. Jego praca jest tragiczna i do tego jest awaryjny (przynajmniej mój). Drogie ale podobno są super hiper Nie wiem na ile w tym prawdy, bo nie jeździłem ale może przetestujesz i nam powiesz. http://www.forumrowerowe.org/topic/74803-tylne-zawieszenie-luzy-na-tulejach/page__view__findpost__p__754903
MonoVan Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Schwefel z racji tego że do dampera sprzedawca dodaje mi tulejki najpierw pobawię się z tym docinaniem. Jeżeli stwierdzę że to porażka zakupie i zdam relację
enduroriderPL Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 MonoVan docinanie tulejek to jest ich obróbka na tokarce. Nawet nie próbuj tego ciąć z ręki.
Igorch Napisano 19 Września 2010 Autor Napisano 19 Września 2010 z reki nie da rady ja miałem swoje szerokosci 2cm co w sumie dawało po załozeniu na damper 6cm, a ja mam rozstaw 4,5cm wiec obciąłem po te kilka mm piłką do metalu a potem tulejki do wiertarki i o kamień szlifierski wyrównywałem i wyszły równe, tylko trzeba wszystko suwmiarką mierzyć wtedy jest perfekt, byłem o tyle w dobrej sytuacji ze miałem tuleje tylko trzeba było je skrócić. Co do pracy dampera to nie jestem w stanie tego opiniować ponieważ nigdy nie miałem styczności z innymi damperami powietrznymi miałem jedynie wczesniej damper KS 291 sprezynowy tłumienie olejowo/powietrzne, ale z tym to raczej niema co porównywać bo to inna bajka. Co dom sida to co moge powiedzieć? działa ładnie, na poczatku miałem bardzo niskie cisnienie bo nigdy nie był nabijany tylko to co fabrycznie, pode mną miał 1cm sagu jedziłem tak przez jakies 40-50km, ale było za mięko - moze nie tyle mieko co mialem wrazenie ze moge go rozwalić jak zacznie dobijać do konca, spuściłem wiec to powietrze które było, prawde mówiąć to mozna powiedzieć ze chyba by pompka samochodowa wiecej bym nabił, kolega mi go nabił do 165 i 145 ale sag wtedy był praktycznie zaden wiec nacisnąłem lekko zawór pozytywnej i teraz tak jezdze sag teraz jakieś 3-4mm, normalnie na dziurach w asfalcie wybiera, ale zazwyczaj jeżdżę po miescie/parkau czyli kraweznieki, schody, górki, skoki i takie tam - w kazdym bądź razie nie prosty asfalt. I jest ok tyle ze nie jestem pewien czy jeszcze nie przydało by sie troszke upuscić. Bo jadać po schodach troche sztywno - a powiedzmy ze po schodach bardzo lubie zjezdzać i skakać. A pytanie; czy komora pozytywna i negatywna ma ze sobą coś wspólnego, zn czy jest jakiś miedz nimi minimalny przepływ?
Schwefel Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 Nie ma żadnego przepływu. Jeżeli jest przepływ to znaczy, że uszczelka jest walnięta.
tobo Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 jaki skok tłoka ma ten sid? standartowo to 37 lub 50 mm. sag dla pierwszego powinien wynieść 9mm dla drugiego ok 12-13.
MonoVan Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 już do mnie sid jedzie możecie określić z którego roku on jest ? http://allegro.pl/nowy-rock-shox-sid-dual-air-i1235555227.html#gallery i rozumiem że komorę pozytywną i negatywną mogę napompować do 250psi
Igorch Napisano 19 Września 2010 Autor Napisano 19 Września 2010 to z którego roku to raczej nie wiadomo mój wyglada identycznie tyle że czarny cały i inna naklejka. mój jest dł.165mm czyli skok 37mm zapewne, bo 50mm to pewnie wersja 190mm, te informacje co do sagu to skąd??
tobo Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 z każdego źródła współczesnego ten ze zdjęcia to rocznik 2000 rocznik 1999, pierwszy produkcyjny, miał inne zawory, rocznik 2001 ma inny regulator powrotu, tłok czarny, inną naklejkę
Igorch Napisano 21 Września 2010 Autor Napisano 21 Września 2010 no a mój to 2001? http://allegro.pl/rock-shox-sid-xc-damper-okazja-i1195713627.html
jamaha Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 do tlumików pompowałem swoją mase razy dwa w psi. pytałem o zalecenie producenta mojej ramy (ibis) wg niego ciśnienie "neutralne" to 154 psi. tak samo było z sidem i dnm. manitou pompowałem mniej, ok 110 psi. z regulacji tłumienia nie zrezygnowano, są po prostu wersje tańsze bez regulacji pompowanie na twardo to minięcie się z celem, wysokie ciśnienie przy braku regulacji powrotu jeszcze pogarsza pracę zawieszenia, powoduje jego szybsze rozprężanie się. wogóle wysokie ciśnienie to nie jest sposób na cokolwiek, upośledza pracę amortyzatora w całym zakresie. zakupiłem takiego sida bez regulacji ale nie ma kompletnie tłumienia , powietrze trzyma , odbija ze rower podskakuje ,czy mozna jakos serwisowac to tłumienie ,mam taką małą srubeczke na imbus 2mm , chciałbym coś z tym tlumieniem zrobić , co jest za to odpowiedzialne. ? proszę o pomoc dzięki
enduroriderPL Napisano 29 Maja 2011 Napisano 29 Maja 2011 Serwis-> zmiana oleju na bardziej lepki -> powinna być poprawa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.