Skocz do zawartości

[Kółka do przerzutki] Trwałość

ursusek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie polecam alu kolek:

1. ladnie wygladaja jak sa nowe, potem anoda schodzi i wyglad juz mniej imponujacy

2. sa glosne

3. i przyciezkawe

Bardzo dobrym rozwiazaniem sa kolka z derlinu np. od AFC.

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Sorry ale w tym elemencie nic nie tlumaczy tej ceny, ponad £200 za 2 kolka wazace, w wersji 10t, ponad 15g. Do tego sa glosne i z wygladem, nawet jak jest to powloka DLC nie bedzie najciekawiej.

Waga, trwalosc, jak dla mnie to tylko wspomniany juz Derlin.

Napisano

a ze tak zapytam po jakim czasie sie zuzywaja te standardowe koleczka?? bo ja jezdze i jakos nie widze zeby sie psuly :) chyba ze ktos chce tylko przybajerowac

Napisano

zdazylo mi sie tylko zajezdzic blaty w korbie i kasete oraz lancuch ale nie kolka przerzutki :) ale chyba za malo katuje sprzecik :P

Napisano

Mi po zajechaniu całego napędu (razem z korbą) mocno się zużyło jedynie dolne kółeczko od Deore XT. Górne, ceramiczne spokojnie jeszcze wytrzyma B)

Teraz mam KCNC na maszynówkach. Nie ma co - super się prezentuje tylko anoda schodzi od kontaktu z łańcuchem.

Napisano

Na deorce jeździłem z zębami rekina po zmianie napędu, w xt chyba nie będę oszczędzał na górnym kółeczku bo tak na zdrowy rozum to stan górnego może mieć wpływ na precyzję zmiany biegów, w dolnym to chyba bez różnicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...