RATM Napisano 30 Lipca 2010 Napisano 30 Lipca 2010 Ale koleś, niech mnie kule biją. Szkoda, że zjazdowego full`a nie chciałeś z niego wykrzesać. Pozdrawiam Lepiej być kreatywnym i mieć dobre chęci niż być typowym maruderem.
lukaszs Napisano 30 Lipca 2010 Napisano 30 Lipca 2010 podziwiam i kibicuję........:-) jestem ciekawy co z tego wyjdzie.... jak już dojdziesz do wprawy to może dam Tobie jakieś zlecenie:-) sam się zaczynam zastanawiać na jakimś kursem spawania:-)
Rulez Napisano 30 Lipca 2010 Napisano 30 Lipca 2010 Koła 24" są mimo wszystko dosyć rzadkie i wybór części jest znacznie mniejszy. Można wyrwać z jakiegoś komunijnego makrokesza.
Daro73 Napisano 30 Lipca 2010 Napisano 30 Lipca 2010 Mam znajomego który za pomocą migomatu i średnio wyposażonego warsztatu potrafi zrobić przyczepę do samochodu, zbudować gokarta, czy przerobić malucha na kabrio Tak więc jak się chce to można zrobić różne cuda w domowym warsztacie Kiedyś czytałem jak w Indiach domowym sposobem wyrabiało się rowery, ramy spawano, a części wykorzystywano z imperialistycznych części
stefan2810 Napisano 30 Lipca 2010 Napisano 30 Lipca 2010 Ja popieram. Rób. Jak masz wizje, sprzęt, czas, chęci, materiał to jedź. Wklejaj tylko na forum zdjęcia pokazujące postępy pracy. Wszystko zrobisz dobrze i będziesz sie cieszył że zrobiłeś coś sam, będziesz mógł się chwalić że zrobiłeś to własnymi rękoma i wszystkim tym którzy piszą i mówią że to debilny pomysł szczęka opadnie. Jak nie masz co zrobić z tym rowerem to warto sie pobawić i niskim kosztem zrobić coś fajnego.
Kokopiko Napisano 2 Sierpnia 2010 Napisano 2 Sierpnia 2010 Lepiej być kreatywnym i mieć dobre chęci niż być typowym maruderem. Oczywiście. Nie zmienia to faktu, że gość jest niewąski Kibicuje!!
kubuka Napisano 2 Sierpnia 2010 Napisano 2 Sierpnia 2010 będziesz mógł się chwalić że zrobiłeś to własnymi rękoma A na pierwszym krawężniku zbierać zęby.
Rulez Napisano 2 Sierpnia 2010 Napisano 2 Sierpnia 2010 Mam znajomego który za pomocą migomatu i średnio wyposażonego warsztatu potrafi zrobić przyczepę do samochodu, zbudować gokarta, czy przerobić malucha na kabrio Nie, no pewnie, a później taka przyczepa rozleci się na drodze i uderzy np. w auto jadące z przeciwka , genialne (widziałem już takich wynalazków kilka, właśnie z racji tego, że rozpadły się na drodze )
kubuka Napisano 2 Sierpnia 2010 Napisano 2 Sierpnia 2010 W auto to pół biedy (poduszki, strefy zgniotu) gorzej jak w rowerzystę lub motocyklistę.
Artursx1 Napisano 2 Sierpnia 2010 Napisano 2 Sierpnia 2010 Z takim nastawieniem nie powstało by np coś takiego : http://www.pinkbike.com/photo/5420978/ . Pewnie autor tematu takiego fulla nie pospawa . Ale liczą się chęci , większość wypowiedzi negatywna może skłonić autora do odpuszczenia sobie , ale zawsze pozostanie chęć zrobienia czegoś przez siebie i posiadanie tej satysfakcji i uczucia spełnienia . Co z tego że rama może się połamać na krawężniku , nie wszyscy zaczynają od poziomu topowych firm produkujących ramy . A może właśnie założyciel tematu się bardziej wciągnie w ten temat , i będzie to jego pasją ? Kto wie . Ja życzę powodzenia i wytrwałości .
MM85 Napisano 3 Sierpnia 2010 Napisano 3 Sierpnia 2010 Bardzo ciekawy jestem jak ci to wyjdzie, rób fotki podczas produkcji i pochwal się nimi tutaj na forum. Koleś miał spawaną ramę, ze starości popękała i zaczynała pękać w innych miejscach, a tam gdzie pospawane było całe. Znaczy nie koniecznie rama może się rozpaść na pierwszym krawężniku, jak dobrze pospawasz. Masz jakieś pojecie na tematy spawania? będziesz spawał migomatem, spawarką ?
Mod Team sznib Napisano 4 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 4 Sierpnia 2010 Widzę że dyskusja rozgorzała . W sumie to autor tematu napisał że ma dostęp do profesjonalnych narzędzi, ale o tym czy ma doświadczenie w spawaniu nie napisał. Ja myślę że doświadczony spawacz mógłby się w to pobawić, ale jak się nie ma doświadczenia szkoda czasu.
revansan Napisano 4 Sierpnia 2010 Napisano 4 Sierpnia 2010 Aj tam! Mojego kumpla ojciec jest profesjonalnym spawaczem , zarabia tym na chleb! Urządził nam całą siłownię zaczynając od ławeczki (w pełni regulowanej) kończąc na wyciągu górnym i modlitewniku... Do czego zmierzam , jeśli masz chęci i umiejętności to bierz się do roboty:) I nie przejmuj się złośliwymi komentarzami:] Znam się na tym jak na skakaniu na rzęsach ale uważam , że jeśli jesteś rodowitym polakiem to poradzisz sobie :rotfl:
Daro73 Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Nie, no pewnie, a później taka przyczepa rozleci się na drodze i uderzy np. w auto jadące z przeciwka , genialne (widziałem już takich wynalazków kilka, właśnie z racji tego, że rozpadły się na drodze ) No nie wiem, wolałbym kupić przyczepę wyprodukowaną przez znajomego niż jakis chiński wynalazek z marketu. Ten mój znajomy jest profesjonalnym spawaczem, zna się na rzeczy a przede wszystkim taką przyczepę zrobił z materialów o wiele lepszej jakości niż te tanie wynalzaki, same profile na szkielet miały większe przekroje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.