Skocz do zawartości

[Powitania] Do nowych forumowiczów

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Marta :) Jestem z Warszawy , aktualnie śmigam codziennie do pracy , w jedną stonę mam 16 km :) ciężko ;) bo dawno nie jeżdziła ale nie poddaje się..

pozdrawiam

Napisano

Cześć!

Po ponad roku od zarejestrowania się i pewnie drugim przeglądania forum, wypada się przywitać. W tym roku udało mi się nabyć rower i zacząłem go dość intensywnie wykorzystywać. Zaglądając na forum dużo się nauczyłem i bardzo mi pomogło, pomimo że nic nie pisałem, a tylko czytałem, wybrać swoje dwa kółka, akcesoria do niego i wiele więcej. Jednak po ponad 2 letniej przerwie kondycji trochę brakuje – a wtedy też zbyt dużo na moim „złomie” nie jeździłem – ale jest coraz lepiej i kręcę coraz więcej kilometrów.

Pozdrawiam!

Piotrek

:)

PS. Ten temat wygląda trochę jak zebranie AR (Anonimowych Roweroholików).

Napisano

Witam, nazywam się Mateusz, mieszkam w wok. lubuskim.

Niedawno zmieniłem sprzęt. Rowerem poruszam się od zawsze, mało osób kojarzy mnie bez roweru.

Mam "już" 18 lat. Jeżdżę na rowerze górskim, czasami startuję w wyścigach

Napisano

Hej,

zapomniałem się przywitać..

Wojtek

z rowerem od dziecka, natomiast z mega długa przerwą, kilkunastoletnia

w tym roku w wakacje kupiliśmy Żonce cube pure, zatem niedługo potem i ja zakupiłem wreszcie rower

również Cube ltd, na widelcu manitou

i uczę się od nowa jezdzić

ponadto trenuje "troszkę" w siłowni, troche grywam w kosza, uwielbiam samochody, zwłaszcza amerykańskie v8 i auta które palą ponad 20 litrów

dlatego takowe stoi u mnie pod blokiem

zdr

Napisano

Czółko.

Mam na imie Ksawery.

Interesuję się grafiką komputerową, wedakrstwem oraz jazda na rowerze.

W wolnym czasie lubie również sięgnąć po dobrą gre na PC ;)

Obecnie śmigam na MTB ze slickami ;)

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam na imię Mikołaj.

Poza jazdą na rowerze interesuje się motoryzacją i modelarstwem samochodowym.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Napisano

Witam

Cieszę się z dołączenia do tego grona.

Mam dwie pasje sportowe: Bieganie i jazdę na rowerze.

Strasznie ze sobą walczą.

Pozdrawiam.

Napisano

Witam Wszystkich po raz pierwszy na forum. Na imię mi Grzesiek, wiek 28, korba na punkcie rowerów mniej więcej od 12 lat. W tym roku postanowiłem wziąśc się ostro za siebie i w taki sposób zleciało ponad 2000 km na siodełku (to nie koniec), i dwa starty w maratronach (będzie więcej. Tak więc witam jeszcze raz i pozdrwiam wszystkich forumowiczów.

Napisano

Witam. Bartek Warszawa. Dopiero się zarejestrowałem, i odrazu prosze Was o pomoc (troszke pogrzebałem po forum i nie mogłem nigdzie znaleźć tematów w stylu "Szpital Rowerowy", "Problemy", więc pisze tutaj).

Dnia 10 sierpnia kupiłem rower Bergamont Revox 2.2 w znanym, dobrym salonie rowerowym . I mam problem. Już od pierwszego dnia strasznie piszczą hamulce (TEKTRO DRACO HYDRAULICZNY HAMULEC TARCZOWY, 180/160MM) i ogólnie słabo hamują. Na chwile obecną ten pisk odstrasza ludzi a hamowanie strasznie słabe.

Rowerem zrobilem z 80 km.

Pisk z dnia na dzień coraz mocniejszy.

Wczoraj, 20.08 pojchałem do nich, doradzili odłuszczanie; odluszczanie zrobione.

I nic.

Nie wiem co mam robić. Czy to jest coś niepokojącego ten pisk. Fachowcy ze sklepu mówią że "Musi sie dotrzeć". Do 24 moge zerwać umowę.

Co Doradzicie??

Napisano

może się i dotrą, jeśli nie to jedziesz i reklamujesz i mają zmienić klocki na takie które nie piszczą lub niech się cmokną

Napisano

Witam

jestem Dominika i na rowerze jeżdżę tylko troszkę - przynajmniej 100km tygodniowo, głównie do pracy, niekiedy z moim TŻ (dla którego rower jest jakby sensem życia...) gdzieś jeszcze. Szczerze mówiąc rower traktuje głównie użytkowo - żeby dojechać ze swojej wsi do miasta, żeby się porządnie zmęczyć i utrzymać siłę w nogach przed najważniejszym na świecie snowboardem:)

Niedawno przesiadłam się na scrapera AR2 (zrobiony przez KROSS dla GoSporta) - wcześniej śmigałam na stareńkiej nieco ramie MERIDY z wymienionym wszystkim co się wymienić dało. Meridka w spadku po TŻ, niestety pewnego dnia rama powiedziała dość i jej się pękło w dość niespodziewanym miejscu :-) Nerwowo dziewczyna nie wytrzymała mojego tępa, bo chyba przywykła już do bycia emerytką :-) Przesiadkę chwalę sobie bardzo (ach, jakim cudem jest amortyzator...), niestety nieco mniej serwis wspomnianego wyżej sklepu - ktoś na forum już coś wspominał... (najlepszy argument JaśniePanaSerwisanta - "bo u mnie w rowerze też tak mam".... czyli jak jemu hamulce siądą to też mam na takich jeździć???)

Zaznaczam, że roweru używam do jazdy po mieście oraz (chętniej) po jakichś polach i lasach. Natomiast na góry się nie porywam bo porządnych zjazdów w terenie się zwyczajnie boję. Do takich użytkowań, nawet przy intensywnej jeździe rowerek jednak polecam bardzo :-)

Napisano

Witam wszystkich, mam 30 lat, na imę Łukasz, mieszkam w Golubiu-Dobrzyniu. Na forum trafiłem szukając porad jaki rower do... :) Po kilku dniach przejrzałem już kilkadziesiąt stron i muszę przyznać że jest to naprawdę bogata kopalnia wiedzy, przedewszystkim że informacje zdobywamy od ludzi doświadczonych i znających się na temacie.

Gorąco pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Napisano

cześć jestem Przemek 23l. (augustów) na rowerze od malego, ale od kiedy pracuje poswiecam im zdecydowanei wiecej czasu, jezdze giant xtc3 (2012) Pozdrawiam

Napisano

Siemka !! Jestem Tomek.

Moje hobby i pasja to rower i góry.

Obecnie jeżdżę na Krosiku A3,

Poza rowerami interesuje się także muzyką i elektryką.

Pozdrowienia ;)

Napisano

Wita Grzegorz z Zielonej Góry :) Większość czasu spędziłem na BMX następnie SnowBoard, a od jakiegoś czasu nastawiam się psyhicznie na MTB i leśne perypetie :) PIONA !:)

Napisano

Witam wszystkich.

Mam 23 lata, pochodzę z Sulęcina w woj. lubuskim. Niecałe dwa tygodnie temu po bardzo długiej przerwie w jeździe, nabyłem Krossa Level A2. Właściwie to mój pierwszy "prawdziwy" rower. Jak na razie nieco ponad 200km, ale mało czasu przez pracę w godz. 10-18. W niedzielę zaliczyłem moją najdłuższą podróż rowerem - całe 69km (wcześniej max 50km). Zawsze uwielbiałem jazdę na dwóch kółkach. Właściwie nigdy nie jeździłem treningowo, zawsze rekreacyjnie, ale z ambicjami do jak najszybszego pokonania trasy. Borykam się z bólem w dolnej partii pleców po dłuższej jeździe, ale mam nadzieję, że systematyczna jazda go zniweluje. Plany na przyszłość to jakieś starty w zawodach, w tym RJnO. W BnO nie osiągnąłem do tej pory żadnych sukcesów, ale myślę, że na rowerze będę miał większe szanse :D

Pozdro

Napisano

Katarzyna z Torunia, niedługo trzy dychy na karku. Rower nabyłam 3 lata temu w celu dojazdów do pracy na toruńskim wygwizdowie. Jazda tak mnie wkręciła, że zaczęłam wstawać o 7 rano w niedzielę, by iść na rower i wychodzić nagle o 22 w tym samym celu, zaś mój małżonek podczas wspólnych wycieczek przestał mnie doganiać, a jak mu się udało, to wyglądał jakby zaraz miał wylądować na kardiologii.

Mój ciężki miejski rower z Nexusem 7 (mało tych biegów jakoś :P ) przestał mi wystarczać i rozglądam się obecnie za rowerem crossowym. Od kilku dni przeglądam to forum i coraz bardziej nakręcam się, żeby całą najbliższą wypłatę przeznaczyć na nowy jednoślad. Liczę na fachową pomoc zaawansowanych rowerzystów i pozdrawiam!

Napisano

Czołem,

Nazywam się Dawid, mieszkam w okolicach Rzeszowa. Mam 18 lat, na rowerze jeżdżę od roku, jednak na to forum trafiłem kilka dni temu. Mój rower to Bianchi Ragno Meta 26" - ATB. Prowadzę grupę rowerową "Rzeszów" na Endomondo, mój obecny przebieg rowerowy to 2129km (głównie teren górski).

Napisano

Hej, jestem Artur, mam 14 lat, mieszkam w Piekarach Śląskich. Interesuje się lotnictwem, militariami i komputerami. Gdy tylko mam czas staram się jeździć na rowerze - Kross'ie Hexagon V4, który jest trochę zaniedbany, a raczej był zaniedbywany przez poprzedniego właściciela. Planuję w najbliższym czasie mocno się wziąć za niego min. malując ramę, czy konserwując wszystkie części. ;)

Napisano

Witam wszystkich. ;) Nazywam się Dominik, wiosen mam 15 i mieszkam w Tarnowie. Na rowerze poważniejszą jazdę zacząłem w 2010 roku, kiedy to wszedłem w posiadanie Krossa Hexagona v2. Przejechałem na nim +/- 6,5 tyś km. Na początku lipca tego roku przesiadłem się na Leadera Foxa Evolution 2012, póki co nie mam do niego zastrzeżeń. :D Jak dotąd moja najdłuższa wycieczka liczyła 90 km, pewnie przez koniec wakacji i szkołę w tym roku tego "rekordu" już nie pobiję, ale w przyszłym czemu nie...

Napisano

Cześć, jestem Marek i nie umiem sprawdzić czy już się przywitałem :)

Są tacy, którzy mówią, że lepiej jest się witać niż żegnać zatem, być może po raz kolejny, witajcie!

Jestem z Białegostoku, ale przeważnie śmigam po stolicy i w Kampinosie.

Pozdrawiam i idę na rower :icon_cool:

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów!!

Na imię mam Tomek. Jestem z Kwidzyna, woj. pomorskie. Mam prawie 30 lat. Śmigam sobie na Giant Talon 3 od czerwca tego roku, wcześniej na jakiś no name.

Pozdrawiam wszystkich.

Napisano

Witam

Nazywam się Michał. Jestem z okolic Gliwic za sobą mam 18 wiosen. Na rowerze śmigam wsumie od zawsze. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...