Skocz do zawartości

[opona]Czy mogę zjechac bieżnik

obszczymur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wariant na zmodyfikowaną górkę, zapiaszczoną, krótko-trawiastą potrzebny Ci jednak kompan:

a1094610b9293c840d8ecbc.jpg

Opcja druga; gdy w przypadku pierwszej nie osiągniecie satysfakcjonującej Was prędkości:

78175.jpg

... a tu, konfiguracja single-hero, z napędem odrzutowym i afly'owymi owiewkami od R6'tki:

a0ed8bf25801c41070a5564.jpg

no ale jak z tego samolotu bym bial skoczyc to sie nie rozwale jak bym juz do ziemi doleciał?

Niestety... bez roweru się rozwalisz chyba ,że masz taki rower:

1.jpg

Napisano

Rozwale??? JAk na to wpadłeś ???? Nie ma mowy o żadnym rozwalaniu ....

W końcu po to zaglądnąłeś na to forum aby uzyskać odpowiedź i w miare bezpieczne rozwiązanie swojego problemu ;) - jutro proponuję dłuższą jazde rowerem bez tuningu, i przemyślenia takie ogólne, nad życiem, może jakąs modernizacją roweru, a najlepiej dziewczyny pooglądaj bo u mnie dzis ich dużo śmigało na rowerze :)

Niestety... bez roweru się rozwalisz chyba ,że masz taki rower:

1.jpg

ukaniex z dwupółką na pokładzie - never

Napisano

Afly.... przecież to stopka kryptonitowo-tytanowa wszystko zamortyzuje... "Ty to nic nie rozumiesz".

A tam, nie dałem emotikonki i mnie nie "zrozumiałeś :)", zresztą stopka to nie wszystko, Cross`owa korba (jeżeli się nie mylę patrząc na zdjęcie roweru) daje sporo do prędkośći :)

ironia przestała działać panowie, kolega popaczył na swoj temat czeźwym łokiem :)

tobo, myśle że jednak tą pomoc od nas uzyskał, tylko żeby się nie bał na przyszłośc pytać o inne nurtujące go rzeczy z tematyki rowerowej ;)

Napisano

z innych technik usprawniających czynnik prędkości można jeszcze: dociążyć rower - w tym celu wystawić na deszcz bez sztycy poczekać do napełnienia, sztycę wcisnąć nie pozwalając by wylało się zbyt wiele deszczówki; pojeździć w błocie, roweru nie myć; dociążyć siebie - tu zabiegów może być wiele, objętościowa konsumpcja, produkty fast foodowe, przed próbą wypić dużo wody.

nowe pomysły ciągle przychodzą do głowy...

W kwestii dociążenia bikera proponuję jeszcze założyć pieluchomajtki dla dorosłych i przez tydzień gromadzić w nich balast, przy odpowiedniej diecie parę kilo się zyska ;)

Napisano

czyli to ze silikonem zeby na opone zrobic to dobry pomysl ? bo juz was nie rozumiem...

Z tymi oponami nic nie wykombinujesz w celu zmiejszenia oporów, kondycja tylko Ci może pomóc w osiągnięciu "celu" lub nowe opony.

Napisano

Kilka godzin nie zaglądałem na forum, a tu się tyle tego namnożyło, że myślałem, że spadnę z krzesła czytając :P zwłaszcza o blacie :P

rower jutro maluje na czerwono skoro ma byc szybszy, gorki tuningowac nie bede jedynie wezne jakis pozbruk czy cos do plecaka do jak sie z gorki jedzie to im wieksza masa tym wieksza predkosc

Ciekawe czy jutro pojawi się temat: "Jaka czerwona farba w sprayu będzie najszybsza" :P

No i koniecznie po malowaniu powierzchnię trzeba wygładzić, a główkę ramy odpowiednio wyprofilować, żeby aerodynamika była lepsza :icon_lol:

Mam wrażenie, że gdyby nick autora był inny to temat potoczyłby się zupełnie inaczej :P

Napisano

to jaką farbę mam w końcu wybrać??? już kupiłem deco color w sprayu a tu ktoś napisał, że jakieś tam są szybsze...

a ten blat po co mi?

Napisano

blat po to zebyś sobie zrobił dobre jedzenie abyś miał siłę się rozpędzić :wallbash: a tak pozatym to affy ma racje, olej cały rekord... jedź lepiej laski pooglądać.. niektóre całkiem atrakcyjnie wyglądają na rowerku :wallbash:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...