Skocz do zawartości

[rower]Kross level A6

Gapi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, natknąłem się na allegro na dość ciekawą ofertę:

http://allegro.pl/item1059827974_mega_wyprzedaz_kross_level_a6_full_shimano_lx.html

Czy z tym rowerem jest coś nie tak? Bo trochę zdziwiło mnie, że ma np. amortyzator ROCK SHOX TORA zamontowany, w innych rowerach w okolicy 2k nie spotkałem tego. Czy jest jakiś haczyk w tym rowerze, czy po prostu dobra cena? :)

Ma ktoś jakieś inne propozycje w okolicach 2000 zł, ewentualnie do 2200?

Napisano

To zależy jak do tego podchodzisz. Ja wolałbym zaoszczędzić nieco grosza i kupić starszą maszynę na lepszym osprzęcie niż nowszą na gorszym. Fakt, że technologie się zmieniają, zwłaszcza, że rower jest sprzed 3 lat, ale nie są to moim zdaniem drastyczne różnice.

Napisano

No tak, a czym się różnią różnią się zazwyczaj kolejne generacje części z danej rodziny? Zmniejszona masa, czy są to dalej idące zmiany?

Myślałem też nad MBIKE Renegade 0.5 jeśli chodzi o rowery nowe. Jakieś inne propozycje w podobnej cenie?

Napisano

zdecydowanie model 2009 lepszy anizeli 2010 porownaj sobie na stronce produecenta amor ,manetki ,korba

model 2008 wygrywa w kategori cena /jakosc za osprzet ale masz tam inne rozmairy ram anizeli w modelach z roku 2009/2010 a rozmiar ramki jets naprawde ważny wiem co mowie smigalem na 19 i dopiero na 18 widze jak rower powinien sie zachowywac

barc nie pytac 2009 vki za 2.1 legalnie idze drapnac wersja dysc 2.45 ale ciezko dorwac jeszcze rozmiary 18

Napisano

Przy moim wzroście (wcześniej podałem - 183) rama 20 cali nie będzie za duża? W sumie jeszcze trochę urosnę, mam niecałe 17 lat.

Napisano

ja mam 180cm i jezdze na ramie 18 ale zmienilem sztyce na dluzsza zeby zajac lepsza pozycje

dalo sie to osiagnac na seryjnej sztycy ale niebezpiecznie blisko bylo max wyciagniecia sztycy wiec kupilem sobie dluzsza

swoja maszyne tez kupowalem na mudserwis i nastepnego dnia byl juz w domu , wiec polecam

rama z rocznika 2009 jest ladniejsza niz ta z twojego linka 2008

spawy sa gladkie , wyglada to bardzo atrakcyjnie

nie warto kupowac 2010 tak jak pisali poprzednicy

Napisano
  W dniu 5.06.2010 o 10:53, Gapi napisał:

Dlaczego do XC jest polecana rama 18 cali, a do zwykłej jazdy 20 cali?

Bo jeżdżąc w XC jest większe prawdopodobieństwo upadku, a krocze trzeba chronić, w moim przypadku rama mniejsza o jeden rozmiar uchroniła mnie już nie raz od bardzo nieprzyjemnego upadku (mam 19" przy 192cm wzrostu). W zwykłej jeździe raczej unika się ryzyka itp, mniejsza szansa na obrażenia.

Napisano

To raczej sprawa drugorzędna, ważniejsza w jeździe sportowej jest zwrotność mniejszej ramy :)

20 " rower będzie bardziej stabilnie się prowadził.

Swoją drogą nie wiem jak można jeździć w terenie na nie to, że małym to jeszcze bardzo krótkim Hexagonem ??? (zbyt mała rama powoduje bardzo nerwowe prowadzenie i zaburzoną równowagę) rama zawsze powinna być optymalna :P

Napisano

To chyba wezmę ostatecznie Level A6 2009 V-brake na ramie 20 cali. Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze :>

Napisano

no to mail do sklepu i sie targuj na moje pytanie w sklepie ile za wersje z vkami powiedziano 2.1 tak o prosto z mostu

i na bank upewnij sie ze bierzesz wersje 2009 . dart 2 to nie dart3 nie daj tego sobie wmuwic,chociaz chlopaki z mudu to super goscie testowalem u nich ponad 10 bikow na kazdym chyba z 10 min i nikt sie nawet krzywo nie popatrzyl naprawde wielki SZACUN dla panów z MUDU pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam. Nie chce zakładać nowego tematu więc piszę tutaj. Jestem na etapie kupna nowego roweru mtb. Mój budzet na rower to 2200 zł. Wzrost 175 waga 63 .

Moim głownym typem jest kross level a6 wersja z 2008 roku z powietrzną torą.

Niestety zostały tylko rozmiary 19 i 21.Jak myślicie czy rozmiar 19 nie bylby na mnie za duzy?

Rower głownie słuzyłby mi do sporadycznych maratonów i do jazdy w terenie jako odskocznia od szosy.

Prosze o pomoc z góry dzięki. :blink:

Napisano
  W dniu 14.06.2010 o 17:53, mmuman napisał:

Witam. Nie chce zakładać nowego tematu więc piszę tutaj. Jestem na etapie kupna nowego roweru mtb. Mój budzet na rower to 2200 zł. Wzrost 175 waga 63 .

Moim głownym typem jest kross level a6 wersja z 2008 roku z powietrzną torą.

Niestety zostały tylko rozmiary 19 i 21.Jak myślicie czy rozmiar 19 nie bylby na mnie za duzy?

Rower głownie słuzyłby mi do sporadycznych maratonów i do jazdy w terenie jako odskocznia od szosy.

Prosze o pomoc z góry dzięki. ;)

http://www.bike-x-perts.com/images/Rahmen-Sitzhoehen.pdf - według tabeli i według mnie 19" da radę, ale bez szaleństw w terenie <_< - 18" byłaby idealna a takiej nie ma w tym roczniku. :)

Napisano

Witam,

Widzę, że rower Krossa LEVEL A6 na Vbrake jest bardzo popularny. On chyba zdobył nagrodę w 2009 roku prawda? Szkoda, że Kross nie wprowadził rozmiaru ramy 19". Bo tak to jest odwieczny problem czy zakupić 18" czy 20" przy wzroście 180cm i wadzę 80kg, jak myślicie? I czy nie ma żadnego ryzyka w kupowaniu przez internet roweru, chodzi mi tu głównie o skręcenie go. Rocznik 2009 już bardzo ciężko dostać w sklepach stacjonarnych. W internecie owszem i za ciekawą cenę. Pytanie czy warto ten model zakupić i jak tak to jaki rozmiar. Będę wdzięczny za wskazówki i wszelkie opinie już posiadających ten model roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.