77pawel Napisano 7 Marca 2010 Napisano 7 Marca 2010 witam. chciałbym zasięgnąć Waszej opinii na temat : http://www.allegro.p...09_jak_now.html mianowicie, czy na wzrost 176 cm i wagę 74 kg sprawdzi się także w maratonach oraz czy warto za taką kwotę ? dzięki ...
Rulez Napisano 7 Marca 2010 Napisano 7 Marca 2010 Może się i nada, tylko trzeba zmienić opony, siodełko i skrócić rurę sterową, bo to co widać to miał chyba być wygodny rower do jazdy po mieście. No i nie wiem, dlaczego mam wrażenie, że tylne koło jest większe niż przednie.
c1ach Napisano 7 Marca 2010 Napisano 7 Marca 2010 Generalnie z lekko używanych w tej cenie i rozmiarze nie zauważyłem na allegro czegoś, co znacznie będzie odstawać od tego Treka. Jeden ma lepsze to, a drugi tamto. Oczywiście można kupić za te pieniądze rower z np. lepszym amorkiem, ale to już trzeba konkretnie porównać dwa rowery żeby coś więcej się dowiedzieć
77pawel Napisano 12 Marca 2010 Autor Napisano 12 Marca 2010 kolegom wyżej dziekuję. opony to oczywista oczywistość że do wymiany ... siodelko też już mam takowe - http://www.allegro.pl/item952851262_siodlo_san_marco_skn_super_lekkie_biale_od_ss.html i jestem zadowolony ... natomiast zastanawiam się jescze nad tym: http://www.allegro.pl/item946311860_cube_ltd_comp_2010_xt_hayes_nowy_18_cali.html ...może lepiej się sprawdzi ...?
Logith Napisano 12 Marca 2010 Napisano 12 Marca 2010 Ja bym jednak porozglądał się za pewnym sprzedawcą. Ten od treka ma kilka używanych rowerów.. (ciekawe po co mu było aż tyle ) Gwarancji na nie nie daje, ciekawe jak z kwitami, czy są książki z fabrycznie wbitymi numerami ramy. Jeżeli nie - odradzam. Komentarzy na allegro też nie ma dobrych, ja bym bał się ryzykować. Popatrz może gdzieś są jescze w sklepach przeceny. W identycznej cenie dostałem podobny sprzęt - na XT, avid 5 (tylko inny napis na ramie), nowy, z gwarancją, paragonem i książką. Nie wiem, czy warto ryzykować.
Spider Napisano 12 Marca 2010 Napisano 12 Marca 2010 W tej cenie możesz spokojnie złożyć coś fajniejszego . Za tyle można by złożyć rower na tarczach hydraulicznych, napęd mieszany XT z przerzutkami XTR, amor pokroju RS Recona/Reby ect. 3300zł to już spora kasa...
wegorz Napisano 12 Marca 2010 Napisano 12 Marca 2010 W tej cenie możesz spokojnie złożyć coś fajniejszego . Za tyle można by złożyć rower na tarczach hydraulicznych, napęd mieszany XT z przerzutkami XTR, amor pokroju RS Recona/Reby ect. 3300zł to już spora kasa... Spider, IMO trochę przesadzasz... składane rowery są z natury droższe od gotowców, a o napędzie XT/XTR można pomarzyć, no chyba że kosztem wszystkich innych elementów... albo masz niesamowitego farta i kupujesz za grosze od desperatów (ale to już wybitnie wyjątki). Co do samego kupna używanego roweru w tej klasie, to cena jest przystępna, ale jak umiesz się potargować, to można kupić nówkę w tej cenie - ja swego kupiłem za 2/3 ceny rynkowej (podobna klasa tyle że z sram x7/x9 i avidami3) i to u autoryzowanego dilera. Tak więc warto pochodzić po sklepach i się popytać.
Spider Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Spider, IMO trochę przesadzasz... składane rowery są z natury droższe od gotowców, a o napędzie XT/XTR można pomarzyć, no chyba że kosztem wszystkich innych elementów... albo masz niesamowitego farta i kupujesz za grosze od desperatów (ale to już wybitnie wyjątki). Daj mi do dyspozycji 3300 a złożę Ci rower na XT/XTR z rebą z przodu na ramie dobrej marki. W wadze ok 10,5kg z diskami.
milo Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Spider, IMO trochę przesadzasz... składane rowery są z natury droższe od gotowców, a o napędzie XT/XTR można pomarzyć, no chyba że kosztem wszystkich innych elementów... albo masz niesamowitego farta i kupujesz za grosze od desperatów (ale to już wybitnie wyjątki). Cała tajemnica pewnie polega na tym, iż Spider nie napisał, że będzie to nowy rower.
Spider Napisano 13 Marca 2010 Napisano 13 Marca 2010 Cała tajemnica pewnie polega na tym, iż Spider nie napisał, że będzie to nowy rower. Ano, bo nie było mowy o NOWYM rowerze - na samym początku tematu był pokazany używany Trek, fakt w ładnym stanie ale używany. Za 3300 da się złożyć rower w bdb stanie na osprzęcie takim jak wymieniłem wyżej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.