Skocz do zawartości

[rower] Trek 6700 - czy warto ?

77pawel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może się i nada, tylko trzeba zmienić opony, siodełko i skrócić rurę sterową, bo to co widać to miał chyba być wygodny rower do jazdy po mieście.

No i nie wiem, dlaczego mam wrażenie, że tylne koło jest większe niż przednie.

Napisano

Generalnie z lekko używanych w tej cenie i rozmiarze nie zauważyłem na allegro czegoś, co znacznie będzie odstawać od tego Treka. Jeden ma lepsze to, a drugi tamto.

Oczywiście można kupić za te pieniądze rower z np. lepszym amorkiem, ale to już trzeba konkretnie porównać dwa rowery żeby coś więcej się dowiedzieć :icon_mrgreen:

Napisano

Ja bym jednak porozglądał się za pewnym sprzedawcą. Ten od treka ma kilka używanych rowerów.. (ciekawe po co mu było aż tyle :icon_wink: ) Gwarancji na nie nie daje, ciekawe jak z kwitami, czy są książki z fabrycznie wbitymi numerami ramy.

Jeżeli nie - odradzam. Komentarzy na allegro też nie ma dobrych, ja bym bał się ryzykować.

Popatrz może gdzieś są jescze w sklepach przeceny. W identycznej cenie dostałem podobny sprzęt - na XT, avid 5 (tylko inny napis na ramie), nowy, z gwarancją, paragonem i książką. Nie wiem, czy warto ryzykować.

Napisano

W tej cenie możesz spokojnie złożyć coś fajniejszego :icon_wink:. Za tyle można by złożyć rower na tarczach hydraulicznych, napęd mieszany XT z przerzutkami XTR, amor pokroju RS Recona/Reby ect. 3300zł to już spora kasa...

Napisano

W tej cenie możesz spokojnie złożyć coś fajniejszego :(. Za tyle można by złożyć rower na tarczach hydraulicznych, napęd mieszany XT z przerzutkami XTR, amor pokroju RS Recona/Reby ect. 3300zł to już spora kasa...

Spider, IMO trochę przesadzasz... składane rowery są z natury droższe od gotowców, a o napędzie XT/XTR można pomarzyć, no chyba że kosztem wszystkich innych elementów... albo masz niesamowitego farta i kupujesz za grosze od desperatów (ale to już wybitnie wyjątki).

Co do samego kupna używanego roweru w tej klasie, to cena jest przystępna, ale jak umiesz się potargować, to można kupić nówkę w tej cenie - ja swego kupiłem za 2/3 ceny rynkowej (podobna klasa tyle że z sram x7/x9 i avidami3) i to u autoryzowanego dilera. Tak więc warto pochodzić po sklepach i się popytać.

Napisano

Spider, IMO trochę przesadzasz... składane rowery są z natury droższe od gotowców, a o napędzie XT/XTR można pomarzyć, no chyba że kosztem wszystkich innych elementów... albo masz niesamowitego farta i kupujesz za grosze od desperatów (ale to już wybitnie wyjątki).

Daj mi do dyspozycji 3300 a złożę Ci rower na XT/XTR z rebą z przodu na ramie dobrej marki. W wadze ok 10,5kg z diskami.

Napisano

Cała tajemnica pewnie polega na tym, iż Spider nie napisał, że będzie to nowy rower. :)

Napisano

Cała tajemnica pewnie polega na tym, iż Spider nie napisał, że będzie to nowy rower. :voodoo:

Ano, bo nie było mowy o NOWYM rowerze - na samym początku tematu był pokazany używany Trek, fakt w ładnym stanie ale używany. Za 3300 da się złożyć rower w bdb stanie na osprzęcie takim jak wymieniłem wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...