Skocz do zawartości

Giant-the best bikes Club :P

Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kurde :evil: wiecie że ta kanapa Giant'a nie jest wcale taka ciężka na jaką wygląda. Myślałem że będzie gdzieś 450-500 g ale waży gdzieś <400 g :evil: Jutro zważe ją dokładnie to będę wiedział ile zaoszczędze na zmianie siodła. A liczyłem na 200 g spadku ;)

Macie jakieś propozycje siodła. Ja na razie stawiam na SKN'a. Aha zna ktoś jego realną wagę :?:

Selle Italia SLR XP - 160 gramów

Napisano

San marco race gel ;). A ze siodlo nie jest ciezkie sam poczulem jak do lapy wzialem i porownalem ze swoim ;p. To sztyca wazy ... oj wazy ;).

Napisano
Dzięki za wagi ;) Chyba że poczekam do zimy z zakupem i kupie coś taniej ;) :?:

Siodło polecona przez Auwo SLR XP 165 jest niesamowite. Jest to najwygodniejsze siodło jakie miałem.

Faktycznie tanie nie jest, bo oscyluje w granicach 250PLN. Należy sobie też zdawać sprawę z jego znikomej trwałości (skóra sie szybko przeciera).

Na pewno jest godne polecenia.

Pyzy

Napisano

gruczniak, wszystko pięknie, jest względnie lekkie, i wygodne, ale cena jest ponad 3 razy wyższa niż ta, którą zakłada karolyfer :!: :? I raczej w zimie nie będzie kosztowało 70-80zł... W tej cenie brałbym SKN'a.

Napisano
gruczniak, wszystko pięknie, jest względnie lekkie, i wygodne, ale cena jest ponad 3 razy wyższa niż ta, którą zakłada karolyfer :!: :? I raczej w zimie nie będzie kosztowało 70-80zł... W tej cenie brałbym SKN'a.

Mój nadmierny entuzjazm wynika z zaskoczenia wygodą tej "dechy". Oczywiście masz rację. Z pewnością nie chciałem nikogo irytować.

Pyzy

Napisano

Parę dni temu wreszcie kupiłem moją wymarzoną ramkę gianta! :grin: Dostane sie do klubuuuu?? Proszeee :D A tak przy okazji - wie ktoś ile dokładnie waży rama Giant XTC team model 2003??

Napisano

Panowie czy ja dobrez mierzylem ze w giant Rinconie jest srednia sztycy 30,4 mm ? ...troche malo standardowa..chce sie upewnic czy na pewno jest taka a nie inna[ta pie... styca wazy miedzy 400 a 500g! :/]

Napisano
I cięższa :D Mi tam moja 27,2 wystarcza całkowicie :grin:

To nie jest takie proste.

Często to właśnie sztyce o większej średnicy są lżejsze. Wynika to z konieczności stosowania grubszych ścianek przy np: 27.2. Dobrym przykładm na to jest Thomson:

SP-E113

27.2 diameter by 410mm long 293 grams

SP-E124

28.6 diameter by 410mm long 264 grams

Pyzy

[ Dodano: 2005-09-16, 11:28 ]

mr.ironman, jaki konkretnie XTC 2005 kupiłeś ?

Drugie pytanie: Co w nim zmienisz? :)

BTW: Jeden z najładniejszych giantów jake www'owałem (natrafiłem na innym forum):

http://weightweenies.starbike.com/articles.php?ID=96

Koszykowi bym nie zaufał, reszta bardzo, bardzo ok :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...