twix09 Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Witam, wczoraj przyszedł do mnie Kross a2 2009, więc oczywiście wsiadłem na niego żeby się przejechac. Po przejechaniu 300m, zjechałem z prędkością ~~5km/h z chodnika o wysokości 5cm, po czym usłyszałem trzask i rower się zatrzymał(dodam, że nie zmieniałem w tym czasie przerzutek). Okazało się, że konik "lekko się wykrzywił". I tu kieruję pytanie, czy bez problemu mogę go oddac na gwarancję, czy mogą powiedziec, ze to z mojej winy? zdjecia: http://iv.pl/images/god0k3rml8g9co02zeth.jpg http://iv.pl/images/f05ueazygrd1kzwq8u3.jpg
micha09 Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Gwarancja z tego co wiem dotyczy tylko ramy, amortyzatora i może kół w krossie. Chociaż to nowy rower to nawet nie oplaca sie go wysylac do krossa bo i tak nie uznaja.
Szatanisko69 Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Witam. Uszkodzenie mechaniczne wynikające ze złego wyregulowania roweru przez klienta. Serwis tego nie naprawi na gwarancji. Pozdrawiam.
twix09 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Napisano 21 Stycznia 2010 Dodam, że rower przyszedł nie do mnie, a do sklepu rowerowego przez którego kupiłem ten rower i oni mi go regulowali. Jedyne co w nim zmieniłem, to podwyższyłem siodełko.
Szatanisko69 Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Przerzutka tył i hak do wymiany. Sprawdź czy szprychy nie zostały uszkodzone (nadcięte) przez wózek przerzutki.
twix09 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Napisano 21 Stycznia 2010 Szprychy ok, czyli mogę poprostu iśc do nich z rowerem i powiedziec, ze stalo sie to w wyniku ich zlego wyregulowania?
.PaVLo. Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Zła regulacja przerzutki, lub fabrycznie krzywy hak, została ona wciągnięta przez koło. Reklamuj to i nie daj sobie wcisnąć, że to twoja wina ... ______________________ Pomogłem ?, proszę o plusa jak tak.
Szatanisko69 Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Jeżeli rower był regulowany przez serwisantów w sklepie rowerowym, to wina jest w 100% po ich stronie. Ewidentnie kontra przerzutki została ustawiona nieprawidłowo co przy zjeździe z krawężnika skończyło się zbliżeniem wózka i szprych. Prawdopodobnie serwis będzie dopatrywał się otarć na korpusie przerzutki, sugerujących wcześniejsze wywrócenie się roweru i zgięcie przerzutki lub haka. (zgięcie haka nawet o 1mm w stronę koła, oznacza duże zbliżenie wózka do koła) Podejrzewam że jeżeli serwis nie umie wyregulować dobrze bajka, to będzie się mocno opierał przed naprawą gwarancyjną, dlatego że kross nie przyjmie od nich tak uszkodzonej przerzutki.
Fludi Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Też miałem podobną sytuację, ale szczerze mówiąc nie licz, na to, że uznają Ci to w ramach jakiejkolwiek gwarancji... Tyle szczęścia miałem, że skrzywił się tylko troszkę wózek, który sam sobie młotkiem naprostowałem:laugh: Takie rzeczy wynikają ze "złego użytkowania", nastaw się lepiej już na zakup nowej przerzutki. A jak już musisz ją kupić to zastanów się nad Deore 2010 czy LX.
Kamil515 Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Ja miałem identyczną przygodę, tylko, że rower miał troche więcej km , ale za to miałem prawie nowy łańcuch XT : (((( Jak już obadałem sytuacje, to okazało się, że ten nowiutki łańcuch jest do śmieci , bo ogniwa się powyginały i nie było szansy skrócenia łańcucha.
twix09 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Napisano 21 Stycznia 2010 Jutro odwiozę rower, ciekawe co powiedzą.
rastatajm Napisano 21 Stycznia 2010 Napisano 21 Stycznia 2010 Zdecydowanie jest to wina osoby, która regulowała przerzutkę. Próbuj reklamować, choć pewnie nie będzie łatwo. Powodzenia.
twix09 Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Napisano 29 Stycznia 2010 Oddałem rower na gwarancję do sklepu, wymienili mi przerzutkę i hak i dzisiaj rower odebrałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.