DC Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 no ja bende musiał coś z tymi kołami zrobić bo już mają troche zcentrowane bardziej tył obrywa niż przednie koło :/ , mam troche bicie góra-dół a niewiem jak się do tego zabrać a niechce się bradz zato bo za pierwszym razem wiem co by się stało ,a w ogóle w prof. serwisach pewnie zrobią mi idealnie napręża mi szprychy miernikiem (w ogóle można takie coś kupić w sklepie ? ) . No i tarcze trzeba też wyprostować ale to już działka mojego starego z tym już niemam problemu .
Lusza Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 Co do kół w Marlinie (chodziło o rocznik 2005), to człowiek z rowerowego mi mówił, że są one dość wrażliwe na ósemki... A dużo ważysz? P.S. Krzema, jeszcze mnie do tej listy nie dodałeś.
papanf Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 ponawiam pytanie byc moze ktos wie albo sie domysla ile moze wazyc tassajara disc?
Pacmen_89 Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 A na stronie Garego nic nie pisze na ten temat ? Zawsze jeszcze możesz spróbowac wazyc samemu
gf Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 ja napisalem mail z zapytaniem ile wazy moj rowerek to odpisali (w Ibs-ach :/) lepsze to niz nic
Gość BikerFG Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 ja napisalem mail z zapytaniem ile wazy moj rowerek to odpisali (w Ibs-ach :/) lepsze to niz nic a ile podali tych Ibs-ow ?
MIC Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 Szprychy sa beznadziejne. Dzisaij mi juz strzelila 4-ta szprycha. Wszystkie 4 poszly prz gwincie
papanf Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 to przypuszczam ze moj moze wazyc cos ok. 12,4 -12.6
muzycom Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 No koła lipne są. Waże 85-87 kilo i już musiałem tył do centrowania oddawać, a teraz znowu mam lekką centrę. Generalnie nie jeżdzę bardzo agresywnie, ale sporo po lasach i kamienistych zjazdach. Pancerne koła, to to raczej nie są, trudno mi je jednak z czyms porównywać, bo to moje pierwsze porządne obręcze.
papanf Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 http://cgi.ebay.de/Gary-Fisher-Subaru-Team...1QQcmdZViewItem koszulka GF swietna jest przy obecnym kursie EURO: 1euro=3,8230 koszulka by kosztowala razem z przesylka : 53,5euro=204,5zl troche drogo.......204,5 zl szkoooooda ;/ tutaj wersja z dlugim rekawem: http://cgi.ebay.de/Gary-Fisher-Subaru-Team...1QQcmdZViewItem
adamm84 Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 A o to mój Gary wrzuce za tydzien fotki Rama: Gary Fisher Tassajara 03, 17,5 Stery: WCS Sztyca: Bontrager SPORT Hamulce : Avid Single Digit 7 Klamki : Avid Titanium manetki: gripy x.0 Kierownica: tioga taskforce Rogi: kalloy uno 3d light Mostek: smica Widelec: duke race 04 Siodełko: Fizik Plateu Kaseta: LX Łańcuch: LX Korby: LX 03 Pedały: ubijaki wersja chrome Opony: michelin wildgripper sprint S (semislicki,ale ładnie się trzymają) Piasty: novatec (2xmaszyna,pod v-ki) Szprychy: mach Obręcze: Mavic 517, kolor Citron (szpanerskie na maxa) Przerzutka tył: x.0 Przerzutka przód: x-gen suport: grupowo LX,nie pamiętam oznaczenia Linki i pancerze: clarks/accent
Fistah666 Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 panowie widze że znacie swoje maszynki podpowiedzcie mi na moim topicu http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?show...0&gopid=202291&
guit Napisano 10 Maja 2006 Napisano 10 Maja 2006 A ja sie zastanawiam czy nie kupić zapasowego haka do przerzutki, kupowaliście może już coś takiego, gdzie to dostane??
gf Napisano 10 Maja 2006 Napisano 10 Maja 2006 nawet nie mam pomyslu gdzie je by mozna bylo dostac....
Pacmen_89 Napisano 10 Maja 2006 Napisano 10 Maja 2006 Jedynym dystrubutorem oficjalnym GF jest skiteam więc chyba u nich...?
papanf Napisano 10 Maja 2006 Napisano 10 Maja 2006 GF GF GF GF GF GF GF GF GF GF GF GF kocham te rowery wlasnie skonczylem lekture stronki officjalnej GF i znowu wiem ze wybor GF tassajary byl swietnym wybrem
adamm84 Napisano 10 Maja 2006 Napisano 10 Maja 2006 http://www.dobrerowery.com/product_info.php?products_id=1690 trzeba by tam po ceny zadzwonić
Janisław Napisano 11 Maja 2006 Napisano 11 Maja 2006 Właśnie zakończyłem wymianę osprzętu (tzw. zimowa modernizacja) w moim Garym, to się pochwalę : P. przód: SRAM X-GEN P. tył: SRAM X9 Manetki: SRAM X7 trigger Klamki: Avid FR5 Hamulce: V-brake, Avid SD5 Kaseta: SRAM PG-970 Łańcuch: SRAM PC-970 Korba: Shimano FC-M572 Na jesieni planuję zakup jakiegoś fajnego amorka, kusi mnie Bomber MX Comp albo Manitou Black Elite. Zobaczymy jak fundusze pozwolą :029: Z oryginalnego Advance'a pozostały mnie już tylko rama, gripy oraz sztyca podsiodłowa i coraz bardziej myślę o wymianie ramy na Genesis... Nie wiecie gdzie mozna taką upolować?? Przeglądam oferty różnych sklepów i nic, a na allegro jest tylko rama Ziggurat za 1999 zł :029:
adamm84 Napisano 11 Maja 2006 Napisano 11 Maja 2006 ostatnio była tassajara za 350zł chyba poszła, niby uzywana,ale ideał
lobom Napisano 12 Maja 2006 Napisano 12 Maja 2006 Witam udało mi sie skrzywić hak tylnej przerzutki w moim marlinie :/, póki co postanowiłem go wyprostować ale w razie nie powodzenia i złamania trzeba będzie kupić nowy i tutaj właśnie pojawia się pytanie. Czy w waszych miastach znajdują się sklepy w których można taki hak kupić za rozsądne pieniądze? Bo w skiteam zaśpiewali mi 100zł, co według mnie jest wygórowaną ceną. Proszę więc o jakieś namiary na taki sklepy ponieważ w moim mieście(Białystok) nie ma przedstawicieli GF. Za wszelką pomoc wielkie dzięki .
guit Napisano 12 Maja 2006 Napisano 12 Maja 2006 No i moje obawy w tej sprawie sie potwierdziły:( Widać w skiteamie ktos ma nie teges zeby wolac 100 pln za kawalek aluminium, zreszta jak patrzec na ich ceny to sie dziwie ze wogole ktos tam cokolwiek kupuje.
papanf Napisano 12 Maja 2006 Napisano 12 Maja 2006 oo bialystok, nareszcie jakies GF w promieniu 60km jestem z Hajnowki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.