Skocz do zawartości

Gary Fisher MTB Club !!!

Gość BikerFG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no ja bende musiał coś z tymi kołami zrobić bo już mają troche zcentrowane bardziej tył obrywa niż przednie koło :/ , mam troche bicie góra-dół a niewiem jak się do tego zabrać a niechce się bradz zato bo za pierwszym razem wiem co by się stało ,a w ogóle w prof. serwisach pewnie zrobią mi idealnie napręża mi szprychy miernikiem (w ogóle można takie coś kupić w sklepie ? ) . No i tarcze trzeba też wyprostować ale to już działka mojego starego z tym już niemam problemu .

Napisano

Co do kół w Marlinie (chodziło o rocznik 2005), to człowiek z rowerowego mi mówił, że są one dość wrażliwe na ósemki... A dużo ważysz?

P.S. Krzema, jeszcze mnie do tej listy nie dodałeś. :excl:

Napisano

ja napisalem mail z zapytaniem ile wazy moj rowerek to odpisali (w Ibs-ach :/) lepsze to niz nic ;)

Gość BikerFG
Napisano

ja napisalem mail z zapytaniem ile wazy moj rowerek to odpisali (w Ibs-ach :/) lepsze to niz nic :)

a ile podali tych Ibs-ow ?

Napisano

Szprychy sa beznadziejne. Dzisaij mi juz strzelila 4-ta szprycha. Wszystkie 4 poszly prz gwincie

Napisano

No koła lipne są. Waże 85-87 kilo i już musiałem tył do centrowania oddawać, a teraz znowu mam lekką centrę. Generalnie nie jeżdzę bardzo agresywnie, ale sporo po lasach i kamienistych zjazdach. Pancerne koła, to to raczej nie są, trudno mi je jednak z czyms porównywać, bo to moje pierwsze porządne obręcze.

Napisano

A o to mój Gary :) wrzuce za tydzien fotki

Rama: Gary Fisher Tassajara 03, 17,5

Stery: WCS

Sztyca: Bontrager SPORT

Hamulce : Avid Single Digit 7

Klamki : Avid Titanium

manetki: gripy x.0

Kierownica: tioga taskforce

Rogi: kalloy uno 3d light

Mostek: smica

Widelec: duke race 04

Siodełko: Fizik Plateu

Kaseta: LX

Łańcuch: LX

Korby: LX 03

Pedały: ubijaki wersja chrome

Opony: michelin wildgripper sprint S (semislicki,ale ładnie się trzymają)

Piasty: novatec (2xmaszyna,pod v-ki)

Szprychy: mach

Obręcze: Mavic 517, kolor Citron (szpanerskie na maxa)

Przerzutka tył: x.0

Przerzutka przód: x-gen

suport: grupowo LX,nie pamiętam oznaczenia

Linki i pancerze: clarks/accent

Napisano

A ja sie zastanawiam czy nie kupić zapasowego haka do przerzutki, kupowaliście może już coś takiego, gdzie to dostane??

Napisano

GF GF GF GF GF GF GF GF GF GF GF GF

kocham te rowery :D

wlasnie skonczylem lekture stronki officjalnej GF i

znowu wiem ze wybor GF tassajary byl swietnym wybrem :D

Napisano

Właśnie zakończyłem wymianę osprzętu (tzw. zimowa modernizacja) w moim Garym, to się pochwalę :) :

P. przód: SRAM X-GEN

P. tył: SRAM X9

Manetki: SRAM X7 trigger

Klamki: Avid FR5

Hamulce: V-brake, Avid SD5

Kaseta: SRAM PG-970

Łańcuch: SRAM PC-970

Korba: Shimano FC-M572

Na jesieni planuję zakup jakiegoś fajnego amorka, kusi mnie Bomber MX Comp albo Manitou Black Elite.

Zobaczymy jak fundusze pozwolą :029:

Z oryginalnego Advance'a pozostały mnie już tylko rama, gripy oraz sztyca podsiodłowa ;) i coraz bardziej myślę o wymianie ramy na Genesis... Nie wiecie gdzie mozna taką upolować?? Przeglądam oferty różnych sklepów i nic, a na allegro jest tylko rama Ziggurat za 1999 zł :029:

Napisano

Witam

udało mi sie skrzywić hak tylnej przerzutki w moim marlinie :/, póki co postanowiłem go wyprostować ale w razie nie powodzenia i złamania trzeba będzie kupić nowy i tutaj właśnie pojawia się pytanie. Czy w waszych miastach znajdują się sklepy w których można taki hak kupić za rozsądne pieniądze? Bo w skiteam zaśpiewali mi 100zł, co według mnie jest wygórowaną ceną. Proszę więc o jakieś namiary na taki sklepy ponieważ w moim mieście(Białystok) nie ma przedstawicieli GF. Za wszelką pomoc wielkie dzięki :excl:.

Napisano

No i moje obawy w tej sprawie sie potwierdziły:(

Widać w skiteamie ktos ma nie teges zeby wolac 100 pln za kawalek aluminium, zreszta jak patrzec na ich ceny to sie dziwie ze wogole ktos tam cokolwiek kupuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...