kllnTToOn Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam. Jak w Temacie szukam sztycy o średnicy 30,2mm najlepiej 350mm. Znalazłem tylko BBB Skyscraper --> http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53140782-53010001__skad_nokaut.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009-11&utm_content=53140782 Ale waży 380g @_@ moja waży 320g i chciałbym trochę lżejszą Wiecie gdzie takie sztyce można dostać ? I czy w ogóle są takie sztyce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Możesz zawsze wziąć redukcję i jakąś lekką sztycę o mniejszej średnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Rzecz w Tym że nie chce się Bawić w redukcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Z 320g i tak możesz mieć ze 250... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Idziesz do zakładu gdzie toczą, dajesz rurkę aluminiowa i ci robią Później tylko dokupujesz łódeczki i działa Znajomy sobie tak zrobił i mu tyra - będę musiał z nim pogadac bo sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 http://www.allegro.pl/item803657571_nowa_sztyca_accent_bardzo_duzo_rozmiarow.html Sztyce accent, waga około 300gram. Ktoś ważył wersję o średnicy 29.8 i długości 350mm, wyszło ~275 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 W zasadzie na 30,2 to tylko Kalloye i Accenty sa, reszta to jakies pojedyncze sztuki zblakane przypadkiem w ofercie . Accent ma chyba najlepszy wybor i tego bys musial szukac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 A jak chcesz za wszelką cenę odchudzić, wywalasz (czyt. obcinasz) całe jarzmo z accenta i kupujesz np. KCNC albo zamawiasz u Macka http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=5790&start=0 . Zysk około 50g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Czy rozmiar 30.0 na pewno byłby zły? Spotkałem się już z podawaniem błędnych danych przez producentów... Jeśli nie, to masz duże pole do popisu wśród "drogich" marek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Niektórzy faktycznie stosują sztycę 30,0 do rur 30,2 i takie połączenie działa ponoć bez zarzutu. Ewentualnie można spróbować wybrać mniejszą średnicę sztycy i dopasować różnicę blaszką od puszki z colą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Hmmm..... Chyba jednak będzie to sztyca Hand Made Bez żadnych przejściówek i blaszek po coli xD Napisałem do Macka, zobaczymy kiedy odpowie i jak z ceną.., bo jak mam wywalać 90zł na mocowanie KCNC to mi się w brzuchu przewraca Zamierzona Waga <200g. Chyba się uda :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Tylko czy jest sens robienia takiej sztycy pod tą ramę. Chyba, że nie zamierzasz ramy zmieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Ramy nie zamierzam zmieniać jeszcze. Chce na niej długo pojeździć do puki coś się jej nie stanie A czemu nie ma sensu w robieniu sztycy pod ramę ? Taka rurka z tego co słyszałem kosztuje 20zł + do tego mocowania w tym przypadku drogie na razie szukam Mack odpowiedział, a wiec: Nie sprzedaje osobno 'jarzemek', bo ma kupe roboty. Sprzedaje tylko całe sztyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.