seker1995 Napisano 22 Października 2009 Napisano 22 Października 2009 Chciałem aby ktoś kto co nie co wie to tym zeby sie wypowiedzial an temat tych nowych detek z tymi smiesznymi waskimi zaworami co sa tez do tego nowe pompi. Jakie sa ich ady, zalety czy sa lepsze czy gorsze i jakie preferujecie.Czekam na odpoweidzi. Pozdrawiam!
Biera Napisano 22 Października 2009 Napisano 22 Października 2009 wole gumowe. inne jakoś mi nie podchodzą
KANCLERZ111 Napisano 22 Października 2009 Napisano 22 Października 2009 Pewnie chodzi Ci o zawory presta? Ja ogólnie tego ustrojstwa nie polecam i się cholernie nadenerwowałem, bo podczas pompowania trzeba odkręcić taką śrubkę blokującą zaworek no i jak ją odkręcisz i zaczniesz pompować ręczną małą pompką to się trzęsie rowerem i zawór chodzi przód tył i tak w kółko i po nastu (u mnie kilku) pompowaniach dętka do wymiany - ułamany wentyl. Tak ze 3 dętki straciłem, raz pompowałem i mi rower spadł i wentyl został w pompce. Tragedia. Teraz przerzuciłem się na ultralighty samochodowe schreader i jest git majonez
pawel1315 Napisano 22 Października 2009 Napisano 22 Października 2009 podczas pompowania trzeba odkręcić taką śrubkę blokującą zaworek Ta śrubka jest po to, aby powietrze trzymało się dłużej. I spełnia to swoje zadanie. Moje zwykłe dętki po 8 zł za 2 sztuki trzymają powietrze już od 2 miesięcy i ręką nie czuć różnicy... Natomiast siostra, która ma wentylki samochodowe straciła już sporą część powietrza. jak ją odkręcisz i zaczniesz pompować ręczną małą pompką to się trzęsie rowerem i zawór chodzi przód tył i tak w kółko i po nastu (u mnie kilku) pompowaniach dętka do wymiany - ułamany wentyl. Tak ze 3 dętki straciłem, raz pompowałem i mi rower spadł i wentyl został w pompce. Nie wiem jak to robisz, że rower się cały trzęsie i wyrywają się wentylki. Jestem pewien, że problem nie leży po stronie dętki, bo jestem użytkownikiem takiej dętki i nie mam z nią najmniejszych problemów.
Niedzwiedz1 Napisano 22 Października 2009 Napisano 22 Października 2009 Po to właśnie presta ma metalową nakrętkę (nie osłonkę tylko pierścień). Dokręcamy i wentyl nie rusza się względem obręczy, nie działamy siłą na łączenie zaworka i gumy. Poza tym chcąc napompować pustą dętkę wentyl nie chowa się w oponie. Ogólnie to wolę prestę, jej rzekome wady są jakieś takie wyimaginowane.
seker1995 Napisano 23 Października 2009 Autor Napisano 23 Października 2009 Ja uzywam aktualnie samochodowych i po ostatniej gumie kupilem jakas pierwszaq lepsza dedke za 10 zl w rowerowym pompuje ja do 3 atmosfer do semislickow bo jezdza raczej po twardym terenie. I po 2 tyg. juz by sie przydalo dopompowac a po trzech mam z 3 atmosfer 1,5 atmosfery. Dlatego mysle czy sie nie przerzucic na te presta. Aha to jesli sie przerzuce na presta to musze kupic tez pompe. W jajkiej cenie sa pompki do presta???
Kriss Napisano 23 Października 2009 Napisano 23 Października 2009 Nie musisz kupować pompki do presty - są sprzecjalne przejściówki plastikowe lub metalowe, które nakręca się na zawór presta i można pompować pompką schrader (samochodowy). Takie coś kosztuje ok 5 zł
nodun Napisano 23 Października 2009 Napisano 23 Października 2009 Pewnie chodzi Ci o zawory presta? Ja ogólnie tego ustrojstwa nie polecam i się cholernie nadenerwowałem, bo podczas pompowania trzeba odkręcić taką śrubkę blokującą zaworek no i jak ją odkręcisz i zaczniesz pompować ręczną małą pompką to się trzęsie rowerem i zawór chodzi przód tył i tak w kółko i po nastu (u mnie kilku) pompowaniach dętka do wymiany - ułamany wentyl. Tak ze 3 dętki straciłem, raz pompowałem i mi rower spadł i wentyl został w pompce. Tragedia. Teraz przerzuciłem się na ultralighty samochodowe schreader i jest git majonez To moze naucz sie pompowac a nie za przeproszeniem napieprzac w pompke? Jezeli bys umiejetnie chwycil detke i pompke i postawil odpowiednio rower to na pewno nie urwiesz wentyla.
Mod Team bogus Napisano 23 Października 2009 Mod Team Napisano 23 Października 2009 Używam dętek z zaworami presta od kilku ładnych lat i nigdy nic się z nimi nie działo. Przeszedłem przez wielu producentów dętek i jest ok. Presta o wiele lepiej trzyma powietrze i nie rusza się w otworze w obręczy tak jak schrader.
seker1995 Napisano 23 Października 2009 Autor Napisano 23 Października 2009 Ok dzieki za odpowiedzi!!! Zmienie na pewno na presta bo te mi strasznie krotko trzymaja. Uwazam za zamkniete!!!!
KTMrider Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 Po to właśnie presta ma metalową nakrętkę (nie osłonkę tylko pierścień). Dokręcamy i wentyl nie rusza się względem obręczy, nie działamy siłą na łączenie zaworka i gumy. Poza tym chcąc napompować pustą dętkę wentyl nie chowa się w oponie. Ogólnie to wolę prestę, jej rzekome wady są jakieś takie wyimaginowane. Przecież są i wentyle samochodowe z taką nakrętką np CONTINENTAL A wg mnie jedną z zalet wentyli schreder'a jest fakt że są one znacznie bardziej powszechne (stosuje się je w samochodach, motocyklach itp) i zawsze łatwiej w trasie pożyczyć taką pompkę lub dopompować na CPN'ie
Rzadzu Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 Zawsze można użyć, wspomnianej już wcześniej w temacie, przejściówki z Presty na Schradera
Niedzwiedz1 Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 Nie widziałem wentyli samochodowych z taką nakrętką, ale jeśli są to ok. Co do pożyczania pompki to przecież i tak każdy wozi swoją Miałeś na myśli pożyczanie komuś? No cóż, jak ktoś bez pompki jeździ to powinien spodziewać się tego, że może mieć problem
KTMrider Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 A o to i link do aukcji z wentylem o którym pisałem: http://allegro.pl/item793344740_detka_continental_tour_28_27_x_1_25_1_75_auto.html
kathon Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 Także Schwalbe robi dętki z takimi nakrętkami na wentyl.
camion69 Napisano 14 Grudnia 2009 Napisano 14 Grudnia 2009 Witam! Obecnie na kole mam zestaw detka+opona ale chce to wymienic na opone bezdetkowa i teraz nie wiem jak taka opone napompowac Czy kupuje sie osobno wentyl i przykreca do kola czy sa one juz w zestawie z kupiona opona A moze nie da sie zrobic takiej zamiany?
Mod Team Puklus Napisano 15 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 15 Grudnia 2009 Wypadało by mieć odpowiednią obrecz przystosowana do tego jak i opone. Kupuje sie przykrecany "wentyl" do obreczy. do tego uszczelnienie w postaci np. mleczka i dobrze by było miec kompresor zeby taka opone napompowac bo potrzeba tzw. strzał cisnienia bo zwykła pompka to sie nameczysz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.