krzy Napisano 16 Marca 2010 Autor Napisano 16 Marca 2010 ja mam problem z "zasypianiem" i mam licznik zamontowany po lewej. problem ten nasilił się po roku od zakupu, podejrzewam że jest to związane z baterią (kontrolka świeci się na zielono, a na monitorku nie świeci się ikona że bateria jest słaba - ale jak to ktoś już powiedział bateria musi być "mocna" Sytuacji nie poprawia pewnie fakt, że odległość między czujnikiem a licznikiem jest 55cm Na wiosnę wymienię baterie i zobaczę czy to coś zmieni. ps. Szkoda, że nie przewidziano jakiejś kombinacji klawiszy to resetu połączenia, byłoby łatwiej w czasie jazdy z ponownym nawiązywaniem połączenia.
Fludi Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Ja na swojej 2006 mam około 60cm dystansu czujnik, a licznik i sygnału można powiedzieć, że nie gubi. Bo zalicza on zwiechy gdy jadę bardzo blisko trakcji linii tramwajowej czy kolejowej, wtedy zaczyna głupieć, ale w sumie nie tyczy się to nawet tak bardzo licznika co pulsometra. Wydaje się mi, że on jest na takie rzeczy najbardziej czuły. W innych przypadkach sygnału mi nie gubi, po uśnięciu sam się wybudza i poprawnie działa. Denerwujący ewentualnie jeszcze jest szybko dekalibrujący się altimetr. Dla tych co przytaczają instrukcję licznik mocuje się na mostku, a nie z lewej czy prawej strony kierownicy!
RAFI1784 Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 No mówię u mnie póki co też wszystko działa, raz myślałem że mnie dopadło to na co wszyscy się skarżą ale to czujnik od magnesu się odsunął.. u mnie wszystko gra;) Ale swoja droga instrukcja jest jakoś dupnie napisana...
Crazyk Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Hmm.. Kupując 1106 DTS za 130~ zł w lipcu spodziewałem się szczerze mówiąc czegoś lepszego. Zamontowana była na mostku, na początku chodziła niby dobrze (chociaż szybkością przesyłu informacji nie powalało), lecz później zaczęły się z nią problemy. W ciągu paru miesięcy musiałem wymienić 2 razy baterię w sensorze, ogólnie czasem lubiła też gubić sygnał. Reasumując dużo się przy niej denerwowałem Moja przygoda z tym licznikiem skończyła się na początku listopada. Pierwsza gleba w sezonie (w zasadzie lekki ślizg). Licznik przestał działać - koniec. Wytrzymałość jak dla mnie na żałosnym poziomie. Dzisiaj zamówiłem Sigmę 1009 STS. Zastanawia mnie jak się ma STS do DTS. Czy nadal będzie tyle problemów czy może będzie szybciej i lepiej. No cóż, czas pokaże
Crazyk Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Nie ma problemu. Licznik zostanie za pewne jutro wysłany (dziś przelałem pieniądze). Więc.. W tym tygodniu będzie. Przetestuje i napisze pierwsze wrażenie Lecz po takim czasie za pewne będę mógł tylko napisać o szybkości aktualizacji prędkości oraz o jakości wykonania
RAFI1784 Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 mnie najbardziej denerwuje ze zdążę kilka metrów przejechać zanim moja sigma zaczyna wyświetlać dane... a tak to w miarę ok, zauważyłem że czasami na ok 2 -5 sek potrafi zgubić sygnał pulsometru
krzy Napisano 23 Marca 2010 Autor Napisano 23 Marca 2010 Fludi napisał: Denerwujący ewentualnie jeszcze jest szybko dekalibrujący się altimetr. Dla tych co przytaczają instrukcję licznik mocuje się na mostku, a nie z lewej czy prawej strony kierownicy! Potwierdzam, można powiedzieć że altimetr działa słabo, na tyle że jest nie przydatny - szczególnie w górach. Kalibrując na jednym szczycie raczej na kolejnym rozbieżność już będzie spora. Gdzie jest w instrukcji napisane, że licznik ma być zamontowany na mostku? Z załącznika(instrukcja montażu) do instrukcji obsługi licznika wynika, że może być albo na kierownicy albo na mostku. Na rysunku jest napis "handlebar or stem"
Fludi Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 W mojej instrukcji ewidentnie było napisane, że licznik ma być na mostku.
anaconda Napisano 24 Marca 2010 Napisano 24 Marca 2010 No, czytam wasze opinie z zaciekawieniem...w przyszłym tygodniu kupuję 2006 -stke i mam nadzieje mieć farta. Wina jest jedna: czujnik DTS, z tego co wiem to właśnie szwankuje. Pewnie macie racje STS to już inna bajka ale porównywalny model z STS 2209 kosztuje ponad 400,- Może trafię na serię bezawaryjną , niektórzy nie narzekają...a faktycznie za 270-280 nie kupie nic z tyloma funkcjami.
Fludi Napisano 24 Marca 2010 Napisano 24 Marca 2010 Co takiego nowego jest w tym STS? Szkoda, że 2209 nie było w ubiegłym roku jak kupowałem swoją 2006, bo bym wtedy już wolał do niego dołożyć... Chyba, że zareklamuję i za zwrócona kasę kupię 2209 bo bardzo podoba się mi opcja kadencji, której 2006 nie ma, a do niższego modelu 1606, można dokupić przystawkę, a tutaj nie Ewentualnie jak zajadę 2006 za kilka lat to sobie coś klas Rox 9.0 kupię
RAFI1784 Napisano 24 Marca 2010 Napisano 24 Marca 2010 No 9.0 to już wyższe loty, kurde żeby przeanalizować p treningu jazdę to trzeba z godzinę poświęcić
krzy Napisano 7 Września 2011 Autor Napisano 7 Września 2011 Czy jest jakiś inny sposób poza ściągnięciem licznika i ponownym jego założeniem aby przywrócić łączność? (np. jakaś kombinacja klawiszy która spowoduje że licznik zacznie szukać sygnału czyli wskaźnik prędkości 0,0km/h zacznie mrugać) Sam sobie odpowiem. Może to mało odkrywcze, ale w przypadku zgubienia sygnału w czasie jazdy wystarczy przytrzymać dolny lewy przycisk i wejść w ustawienia a następnie zrobić to samo i z nich wyjść Wtedy licznik zacznie szukać sygnału i wskaźnik prędkości zacznie mrugać :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.