Huhu Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 Nie chodzi o to, ze nie ma mozliwości wymiany, tylko o to, że damper jest niestandardowy. W większości rowerów można wybierac między róznymi modelami róznych firm, a tu masz zaprojektowany pod konkretny model. Chodzi, o to, z enie da się iśc do sklepu i kupic inny, tylko trzeba zdac się na łaskę dystrybutora Speca.
nodun Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 a co z lappierami? ;] Btw. Duzy offtop sie zrobil
DominikM Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 nodun, w Lapierze montujesz co chcesz, a jak napiszesz do suportu Lapierra to nawet polecą ci model do danej ramy, mi np odradzili DT-ka ze względu na problemy z ustawieniem tłumienia dla mojego X-race, gdy szukałem lekkiego dampera z platformą.
hudy Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 Lapierre i SantaCruz stosują standardowe tłumiki dostępne powszechnie na rynku detalicznym. Natomiast Spec wymyślił sobie, że albo lepiej zna się na produkcji tłumików, albo nie potrafi stworzyć zawieszenia współpracującego z normalnymi tłumikami, wiec stworzył sobie Braina. Nie wiem czy w ogóle jest dostępny tłumik w sprzedaży detalicznej. Jeśli się zepsuje to jesteśmy skazani albo na pomyślną naprawę gwarancyjną, albo na pomyślną wymianę przez producenta, albo na poszukiwanie alternatywnego tłumika. Ja znalazłem jeden o odpowiedniej długości dla Speca StumpJumpera - CaneCreek Cloud Nine. Ma zbliżoną długość montażową i skok tłoka (7,28"x1,77", kiedy Spec potrzebuje 7,25"x1,75"). Zawsze można próbować włożyć coś większego, powszechnie dostępnego (czyli 7,5"x2,0"), ale nie wiem czy się uda. Wtedy w każdym razie skazujemy się na zwyklusieńki czterozawiasowy rower z horstem.
Huhu Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 a co z lappierami? ;] Btw. Duzy offtop sie zrobil Musisz sprawdzić jaki jest damper i sprawdzic kto takie produkuje (długośc i skok). jednak Myślę, że nie ma problemu z wymianą. Co do offto, to nie wydaje mi się. Przy zakupie tak drogiego roweru trzeba wszystkie za i przeciw wziąc pod uwage, także to czy będe w stanie go utrzymać. Mało kto sobie zdaje sprawe przy zakupie, ze np Rebę powinno sie co 100h jazdy serwisować, to przy intensywnej jeździe jest co ok 2000km, a niektórzy potrafia tyle w miesiac zrobic, średnio intensywnie jeżdżąc to min 2 sewisy w roku wychodzą. I jesli kazdy taki serwis (biezący, nie naprawa gwarancyjna) kosztuje ponad stówę to rocznie może byc kilkaset zł. Tak samo z dociaganiem kół, serwisowaniem piast (a te bardzo czesto słabiutkie sa w rowerach montowane), wymiana napędu (dobry łańcuch to 100zł, kaseta jeszcze więcej), klocki hamulcowe, jak sa heble hydrauliczne to co jakiś czas trzeba odpowietrzyć. Nie kazdy ma czas, warunki i sprzet by to samodzielnie zrobić (narzedzia tez kosztują, a serwis amorka wymaga zabawy z olejami).
Rulez Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 A jak by nie wypisywać dyrdymałów , to i tak wychodzo na to, że Spec Stumpjumper FSR Expert 2010, jest najbardziej efektywny na podjazdach, a przy tym b. dobry na zjazdach, i mogą mu naskoczyć Lapierry - bo ten mniej bujający ma 100 mm skoku (VPP), a ten ze skokiem 140 mm (HorstLink) jest bujający i mułowaty.
wkamil Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 Ciekawe czy brain w rocznku 2010 se lubi szczelic tak jak w roczniku 2008 (tak circa about po 600-700 km z czego polowa w gorach).
goncik Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 Jeśli chodzi o rowerek to Spece SJ będą chyba miały za dużo skoku na potrzeby autora postu. Prędzej pasowałby mu (ze Speca) XC FSR - czyli młodszy brat SJ. Już bez braina, czyli nie ma co nawalić Póki co mogę wypowiedzieć się od strony Specialized Stumpjumper... bicie o korby - nie zauważyłem. Trzeba "chwilę" poświęcić na ustawienie tylnego zawieszenia, ale potem jest bardzo dobrze, szczególnie jeśli chodzi o blokowanie dampera i jego odblokowywanie na nierównościach. I co do rewelacji niektórych... im droższy rower tym droższy serwis... hmmm... 1) rower: łączny koszt roweru ~7000-7200 zł - serwis 500 zł (lata 2000-2009) wymiana amora - 50 zł, zaplecenie koła -50 zł, smar Miltec, Finishline + narzędzia (no... może ze 300 zł) No chyba, że to przez Złota kartę SkiTeamu , że koszty serwisu to -35% 2) rower: łączny koszt roweru powyżej 10k zł - serwis (4 miesiące jazdy) i póki co koszty... 0 zł (narzędzia i smary mam za poprzedniego roweru) Planowany koszt serwisu 180 zł, ale to za jakiś rok Nie z każdą pierdołą trzeba jeździć do serwisu... PS. Jeśli masz możliwość można właśnie zerknąć do SkiTeamu... mają spore obniżki, także można znaleźć fajne rowerki do 10k zł.
Huhu Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 Ty piszesz jedynie o kosztach serwisu. Ja mówię o kosztach utrzymania. Policz kase wydaną na wszystkie wymienione zuzyte graty i wyjdzie ci dużo wyzsza suma.
Sławek Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 Jeżeli chodzi o lapierre to zawieszenie mają średnie, mocne odbicie korb i niestety bardzo mocno buja mimo platformy. Miałem okazję niedawno jeździć na kilku rowerach w tym właśnie przedziale cenowym, zdecydowanie najlepsze zawieszenie w tej chwili jak dla mnie to trek top fuel. Ciężko jednak znaleźć coś poniżej 10k. No i carbon ... Bardzo dobrze jeździło mi się też na Giancie i to wg. mnie zdecydowany faworyt. Zawieszenie maestro z fox'em RP23 to prawie ideał, potrafi jednak trochę zabujać na sprintach. Dla siebie kupiłbym Treka, jakby mnie nie było stać na top fuela to wtedy Giant.
mwegrzyn Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 Dlatego najlepiej jest przy sportowych fulach kiedy mamy możliwość blokowania skoku z manetki na kierownicy . Wtedy przy sprincie i przyspieszaniu bujanie jest wyeliminowane .
Rulez Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 Dlatego najlepiej jest przy sportowych fulach kiedy mamy możliwość blokowania skoku z manetki na kierownicy . Wtedy przy sprincie i przyspieszaniu bujanie jest wyeliminowane . Nie, najlepiej kiedy sie sam blokuja, nie zaprzątając uwagi bikera i nie karząc pamiętać o odblokowaniu, a jeszcze lepiej kiedy próg zadziałania mozna regulować zaleznie od aktualnego zapotrzebowania - sport lub jazda turystyczna.
kunis8 Napisano 16 Września 2009 Napisano 16 Września 2009 że tak wtrącę moje 0,03pln - uważam, że najlepiej by było gdyby zawiecha się blokowała na klasnięcie...:)a powaznie wracając do tematu, ujezdżam Lapierra x-controla 410 model 08 i jak dla mnie bajka, oczywiście występuje jakieś minimalny ruch dampera, ale nie ma to wpływu na jazdę, można to odczuć/dostrzec jak sie spojrzy między nogi:) ktoś tu napisał, że Lapierre buja pomimo platformy??? ciekawe jakiej, bo w temacie jest lapierre x-control a w tych roweruch montowany jest tylko float R bez propedala i dopiero najwyzsze modele na 2010 będa miały RP23 z boost valve, opis zawieszenia lapierra był kiedyś opisany w bB i stwierdzili, że to najlepszy virtual na jakim jeździli, na pewno napisali jedna prawdziwą rzecz im mocniej depniesz w pedały tym bardziej się usztywnia tył, nie mam porównania z innymi vpp, ale jestem na tyle zadowolony, że za 2 miesiące będe posiadaczem takiego samego carbonowego modelu:)
goncik Napisano 16 Września 2009 Napisano 16 Września 2009 Ty piszesz jedynie o kosztach serwisu. Ja mówię o kosztach utrzymania. Policz kasę wydaną na wszystkie wymienione zuzyte graty i wyjdzie ci dużo wyższa suma. Hmm... kwota wyjdzie wyższa ale bez przesady opona czy klocki hamulcowe do roweru za 3 czy za 13 tyś złotych nie będą różnic się w cenie. Np Kool-stopy będą po 65 zł bez względu na rower. A to ile ich kupujesz/zużywasz zależy nie od roweru tylko jak jeździsz. Acha i coś takiego mam dla porównania... rower mojej dziewczyny... zdecydowanie najtańszy z porównywanych przezmnie rowerów Kona Lana'i kupiona za 1300 zł już wymienione są: manetki, dźwignie hamulców, przerzutka przód, przerzutka tył, kaseta, szykują się koła i korba... jest drożej a będzie jeszcze drożej -> tani rower - dużo do wymiany No ale to nie w temacie tego postu Ogólnie nie zgadzam się, że koszty serwisu i wymiany części zależą od ceny roweru tylko od tego ile, jak jeździsz i czy dbasz o sprzęt. Podsumowanie: Ze speców do autor postu może zwrócić uwagę na Specialized XC FSR.
Kubus18 Napisano 16 Września 2009 Napisano 16 Września 2009 Nie, najlepiej kiedy sie sam blokuja, nie zaprzątając uwagi bikera i nie karząc pamiętać o odblokowaniu, a jeszcze lepiej kiedy próg zadziałania mozna regulować zaleznie od aktualnego zapotrzebowania - sport lub jazda turystyczna. Widzę RULEZ że insynuujesz w dalszym ciągu Speca. Konkretne pytanie, jeździłeś? Ja miałem przyjemność pojeździć i poznać konkretną opinie od użytkownika Epica bodajże 2007. W skrócie to chyba najbardziej wkurzający jest moment od najechania na przeszkodę do odblokowania amortyzatora, po prostu zawieszenie nie pochłania 100% przeszkody, przez co na początku czuć że mamy coś pod tyłkiem. Po drugie, to już moja opinia, to zawieszenie Speca wcale nie jest bezobsługowe. W każdym razie kolega przed każdym dłuższym zjazdem zsiadał z roweru i kręcił coś przy Brainie niebieskim pokrętłem, domyślam się tylko że w celu zwiększenia czułości na przeszkody. Zawieszenie miał ustawione dobrze, na rowerach zna się jak nie jeden serwisant. Pozdrawiam
Rulez Napisano 16 Września 2009 Napisano 16 Września 2009 Nie jeździłem, czytałem uważnie dwa testy - oba bardzo pozytywne jeśli chodzi o tylne zawieszenie , model na 2010 mają przeprojektowane Brainy tak, że zawiesza odblokowuje się juz gdy przód najedzie na przeszkodę - więc nie można porównywać pracy mod. 2010 do poprzednich wersji, ponadto polecam model Alu o skoku 140 mm (dużo bardziej uniwersalny niż XC FSR) i z tradycyjnym FOX-em z przodu - na przedniego Braina z wyższych modeli akurat w Specu narzekali. Co do skoku 140 mm - jeśli rower ma możliwość obniżenia przodu to spoko podjeżdża jak rower XC - co sam mogę potwierdzić, jeśli przy tym ma blokowane zawieszenie i jest lekki, to jest najlepszym wyborem. Jedna rzecz tylko mi się nie podoba - linki dołem ramy, ale Lapierry też tak mają.
Blue Napisano 18 Września 2009 Napisano 18 Września 2009 Co do offto, to nie wydaje mi się. Przy zakupie tak drogiego roweru trzeba wszystkie za i przeciw wziąc pod uwage, także to czy będe w stanie go utrzymać. Mało kto sobie zdaje sprawe przy zakupie, ze np Rebę powinno sie co 100h jazdy serwisować, to przy intensywnej jeździe jest co ok 2000km, a niektórzy potrafia tyle w miesiac zrobic, średnio intensywnie jeżdżąc to min 2 sewisy w roku wychodzą. I jesli kazdy taki serwis (biezący, nie naprawa gwarancyjna) kosztuje ponad stówę to rocznie może byc kilkaset zł. Tak samo z dociaganiem kół, serwisowaniem piast (a te bardzo czesto słabiutkie sa w rowerach montowane), wymiana napędu (dobry łańcuch to 100zł, kaseta jeszcze więcej), klocki hamulcowe, jak sa heble hydrauliczne to co jakiś czas trzeba odpowietrzyć. Nie kazdy ma czas, warunki i sprzet by to samodzielnie zrobić (narzedzia tez kosztują, a serwis amorka wymaga zabawy z olejami). Do Reby manuale są na necie, filmy poza tym te 100h to jak zwykle troche przesada, zależy jak kto jeździ, w jakich warunkach, 99% reb tego przegladu po 100h pewnie w ogole nie potrzebuje, ale producent musi sie zabezpieczać. Dociąganie kół? Przy dobrych kołach zabieg wykonywany max raz po zaplocie(albo w ogóle). Serwisowanie dobrych piast na maszynówkach(mówimy o drogich rozwiązaniach)? Żartujesz? Jak ci sie zajadą łożyska za grosze kupujesz nowe, byle tylko miały standardowe rozmiary. Napęd no cóż... to już nie ma bata, tak samo jak na ogumienie, ale statystycznie im więcej jeździsz tym bardziej rower wykorzystujesz więc teoretycznie coraz taniej cie on wychodzi przeliczając na km jazdy ;] mimo wymian tych napędów, klockow etc. Odpowietrzanie zrobisz w domu w 10 minut, wyprawa do serwisu zajmie więcej... trzeba tylko chcieć i się nie bać, zainwestować w narzędzia i najlepiej poćwiczyć pare operacji na czymś tańszym co by stracha nie było aż takiego. Jak będziesz miał nagłą awarie to do serwisu sie latać nie opłaca, często trzeba sobie poradzić samemu.
Robert Napisano 18 Września 2009 Napisano 18 Września 2009 I idąc tropem Blue, z którym się w pełni zgadzam. Pozostaje oddawać tylko damper do serwisu. To zrobić w domowym warsztaci często gęsto okazuje się być nie możliwe.
Huhu Napisano 18 Września 2009 Napisano 18 Września 2009 Do Reby manuale są na necie, filmy poza tym te 100h to jak zwykle troche przesada, zależy jak kto jeździ, w jakich warunkach, 99% reb tego przegladu po 100h pewnie w ogole nie potrzebuje, ale producent musi sie zabezpieczać. Dociąganie kół? Przy dobrych kołach zabieg wykonywany max raz po zaplocie(albo w ogóle). Serwisowanie dobrych piast na maszynówkach(mówimy o drogich rozwiązaniach)? Żartujesz? Jak ci sie zajadą łożyska za grosze kupujesz nowe, byle tylko miały standardowe rozmiary. Napęd no cóż... to już nie ma bata, tak samo jak na ogumienie, ale statystycznie im więcej jeździsz tym bardziej rower wykorzystujesz więc teoretycznie coraz taniej cie on wychodzi przeliczając na km jazdy ;] mimo wymian tych napędów, klockow etc. Odpowietrzanie zrobisz w domu w 10 minut, wyprawa do serwisu zajmie więcej... trzeba tylko chcieć i się nie bać, zainwestować w narzędzia i najlepiej poćwiczyć pare operacji na czymś tańszym co by stracha nie było aż takiego. Jak będziesz miał nagłą awarie to do serwisu sie latać nie opłaca, często trzeba sobie poradzić samemu. Wiesz ja roweru w serwisie nie miałem od 10 lat dobrych bo wszystko sam robię. Ale większosc osób jakie znam jeździ ze sprzetem do serwisu, bo nie umieją(sa ludzie co maja dwie lewe ręce do mechaniki)/nie chcą/nie maja czasu bawić się samemu. Tylko, ze jak oni kupowali drogie rowery to ze świadomością, ze ich utrzymanie kosztuje swoje.
Blue Napisano 18 Września 2009 Napisano 18 Września 2009 Zazwyczaj ma sie przynajmniej jendo - czas albo pieniądze, skoro kogoś było stac/zdecydował się na drogi sprzęt .
Rulez Napisano 18 Września 2009 Napisano 18 Września 2009 Może nie róbmy sobie jaj , jeśli kogoś stać na rower za 10000 , stać go też na serwis, a nawet gdy serwisuje sam, to argument o nietypowym tłumiku jest co najmniej śmieszny Co ja, czy "janisław" mieli byśmy powiedzieć, kupiliśmy sobie amory niedostępne na naszym rynku
Schwefel Napisano 18 Czerwca 2010 Napisano 18 Czerwca 2010 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora. Powód: zamknie i wywali cały ten śmietnik Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.