iLight Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 elo, mam pytanie, bo mam rower taki za 700zł kupiony w tesco a nie chce kupować nowego i czy z niego da się zrobić coś porządnego ?? Jak niektórzy wiedzą z innego tematu planuję już w nim wymienić cały napęd z 7 na 9-cio rzedowy... i co dalej ?? Ramy nie wymienie.. bo jak to mówią "rama jest dozywotnia" ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Zawsze mnie zastanawiaja ludzie ktorzy kupuja szrota, a potem laduja w niego 3x tyle kasy zeby jako tako to dzialalo. Nie lepiej od razu te 1500 zl ktore bedziesz musial wrzucic w ten rower przeznaczyc na cos normalnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 elo, mam pytanie, bo mam rower taki za 700zł kupiony w tesco a nie chce kupować nowego i czy z niego da się zrobić coś porządnego ?? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iLight Napisano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Zawsze mnie zastanawiaja ludzie ktorzy kupuja szrota, a potem laduja w niego 3x tyle kasy zeby jako tako to dzialalo. Nie lepiej od razu te 1500 zl ktore bedziesz musial wrzucic w ten rower przeznaczyc na cos normalnego? mówie że nowego nie kupie ?? fajnie sie cos robi samemu... Nie. uzasadnij... nie pytam się was czy dobrze robie, tylko czy da sie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Fundamentalnym, najważniejszym elementem roweru jest rama. Kupując dobrą ramę (lekką, sztywną, porządną), mamy bazę do dalszej rozbudowy. Rama w rowerze z Tesco nie ma żadnych atrybutów dobrej ramy. Będzie: ciężka, miękka (będziesz pompował w zginanie ramy, a podejrzewam, że jest to jeszcze rama z atrapą dampera, to już w ogóle nie ma o czym rozmawiać) i tak słabej jakości, że ja osobiście bałbym się z krawężnika zeskoczyć. Do takiej ramy nie kupuje się żadnych przyzwoitych komponentów, bo i tak nic to nie da - na rowerze tak czy inaczej będzie się jeździło ch...owo Jeśli chcesz pakować jakąś kasę w osprzęt takiego roweru, to nie kupuj nic ponad najniższą grupę Shimano (czyli odpuść sobie 9speed) - ale i tak jest to strata kasy i czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iLight Napisano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 @up no nowego roweru nie kupie.. a wymiana ramy to glupota ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Głupotą jest robienie czegokolwiek przy tym rowerze. Brutalna prawda. Zajeździj go do końca (tzn jedź takim na jeden wyścig ) i kup sobie nowy. Za mniej niż 1500zł można już kupić fajny rower, np Kross Level A2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iLight Napisano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 @up nie wiem czemu, ale zależy mi na czymś co ma 27 biegów... a takie to 2tyś+ a co byście polecili ?? kross level a2 albo level a4 albo http://www.unibike.pl/mission.html potrzebuje czegoś bardzo szybkiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Po co Ci te 27 biegów? Nie jest to żaden wyznacznik jakości roweru czy napędu. U siebie w szosówce mam 20 biegów (2 zębatki z przodu, 10 z tyłu) i ścigam się na profesjonalnych zawodach takim sprzętem, w zupełności wystarcza. Co ciekawe, inni też startują przy takiej ilości przełożeń - zobacz sobie na Olimpiadzie Młodzieży chociażby. To już samo przez siebie świadczy o tym, jaki to wyznacznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 To czy cos bedzie szybkie czy nie to niestety juz bardziej od Ciebie zalezy . Zakres przelozen jest podobny w kazdym rowerze, tak ze przy podobnym klasowo i wagowo sprzecie wszystko zalezy od bikera. Co do tego Unibike, to juz Kross Level A2 ma lepszy osprzet. 8 a 9 biegow z tylu to imho bez roznicy, przelozenia sa podobne, a jak cie kiedys najdzie, to zmienisz bez zmiany kol na dziewiatke. Majac 7 biegow z tylu jest gorzej, bo piasta inna i trzeba przy okazji zmienic kola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iLight Napisano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 @up a polecisz coś ?? ten kross level a2/a4 czy unibike mission ? http://www.unibike.pl/mission.html lepiej dołozyć te 400zl do a4 i mieć coś lepszego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 No na pewno Level A4 jest znacznie lepszy osprzetowo i wagowo w stosunku do A2, te 400zl imho oplaca sie za poltora kilo wagi, lepsze hample i osprzet. Ale to zalezy ile masz do wydania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 @upno nowego roweru nie kupie.. a wymiana ramy to glupota ;/ No Niewiem, TU masz dobra rame ze dobra cene i to jest dobra alternatywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 No Niewiem, TU masz dobra rame ze dobra cene i to jest dobra alternatywa Ale przecież nie przełoży tego ch...owego, tescowego osprzętu do takiej ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iLight Napisano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 no już na 60% jestem przekonany do kupna krossa level a4 ;p http://www.t-bike.pl/p/pl/2045/kross+level+a4+2007.html woot xDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 czlowiek uczy sie na bledach, sprzedac obecny rower i kupic nowy, a ze tak spytam, czemu chcesz miec koniecznie 27 biegow? co to daje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 15 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 no człowiek sie uczy na błedach i nie udanych lotach prawda Mateuszku ; > No jak co szybciej zuzyje sie naped i bedzie mógł zmienić na xtR ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iLight Napisano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 czlowiek uczy sie na bledach, sprzedac obecny rower i kupic nowy, a ze tak spytam, czemu chcesz miec koniecznie 27 biegow? co to daje? nie wiem xD zawsze mialem 7/8 teraz chce 9 ]=) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.