Skocz do zawartości

[Posiłki] 300km w jeden dzień

Ombre

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ombre, woda zawsze niegazowana. Jak chcesz pić samą wodę to polecam Staropolanka 2000, jak ma to być woda do rozpuszczania izotoniku to np. Muszynianka niegazowana, Żywiec etc.

Napisano

gratuluje! Ombre ,a tak pozatym co jadłeś podczas jazdy? ja jutro chce też zrobić trochę dłużą wycieczkę gdzieś koło 250km :yes:

Napisano

Dzięki, dzięki. Robiłem pętle około 30km jedna.

Co jadłem... batoniki corny z biedronki, makaron w domu, owoce jakieś, to w zasadzie wszystko.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Dzięki, dzięki. Robiłem pętle około 30km jedna.

Co jadłem... batoniki corny z biedronki, makaron w domu, owoce jakieś, to w zasadzie wszystko.

...a 30 km pętle nie nudziły się Tobie za kolejnym już razem ?

Planuje teraz zrobić 3 pętle 73km = 219km. Po drodze mam zaprzyjaźniony jeden sklep i jedną stację gdzie mogę zostawić spokojnie rower i kupić mineralną lup isotonic.

Napisano

Byłem na tyle nieprzygotowany, że walczyłem raczej z bólem i takimi tam problemami, nie zwracałem uwagi na trase, poza tym, że starałem się nie wjechać pod auto.

Napisano

nie łatwiej się wybrać na jakiś rajd/maraton szosowy po prostu?

bufety są (zwykle z bananami, arbuzami, jakimiś ciastkami i oczywiście woda oraz izo), ewentualna pomoc na trasie też, mijamy innych i inni mijają nas.. łatwiej się robi taki dystans

moje spostrzeżenia odnośnie posiłków na takich trasach... (tatry tour 233km i rajd wokół tatr 204km)

najważniejsze, żeby jeść regularnie.. ustalić sobie jakiś reżim żywieniowy, bo konanie z głodu jest najgłupszą rzeczą, jaka nam się może przytafić.. zdarzyło mi się to na wyścigu tatry tour

jadąc na drugi start do nowego targu ustaliłem sobie, że co ok 30-35km będę spożywał batonika corny frutition i banana, pić starałem się też dość często i wyszło to wszystko bardzo dobrze; zużyłem jeszcze jeden żel energetyczny, a na jednym z bufetów zjadłem bułkę.. jedyny problem, jaki się pojawił, to wieczorna wizyta w kiblu.. no ale zjedzenie 9 bananów w przeciągu 8 godzin musiało zaskutkować w jakiś sposób :-P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...