Skocz do zawartości

[przerzutka przód] XT czy X-7?

Gothic

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Powitać, powitać...

Robi przymiarkę do zakupu nowej przerzutki. Waham się między wymienionymi w tytule. Zapytuję zatem, którą kupić i dlaczego?

Dziękuję za pomoc.

Napisano

Kurcze ale podrozaly te XT, ja swoja rok temu kupowalem za 160 zl. Bralbym XT jednak, z prozaicznego powodu - wizualnie podoba mi sie o wiele bardziej od przysadzistego SRAMa. No i jest 50g lzejsza. A z moja przerzutka nie mam problemow juz od roku, wliczajac w to pare maratonow w blocku.

Napisano

nie wiem jak nowy SRAM ale moja poprzednia 7.0 działała przyjemniej niż obecna FD-M971...

może właśnie ten inny prowadnik? w połączeniu z manetką z micro-indexem rewelacyjne połączenie. s XTR-em coś mi nie pasuje :/

to takie moje małe spostrzeżenie bo ani XT ani X-7 nie miałem okazji sprawdzić w działaniu.

Napisano

Posiadam Srama x-7 na przodzie i jestem zadowolony :D Co prawda, prowadnica jest węższa, ale dzięki temu szybciej dokonuje przełożeń ;)

Z regulacją się trochę trudziłem (bo to był mój pierwszy raz), ale nie było tak źle. Teraz jest wszystko dobrze.

A z ocieraniem no to jest problem na ekstremalnych przełożeniach 1x9, 3x1. Na 2x9 jest dobrze, a na 2x1 to już łańcuch sam z siebie hałasuje, bo nigdzie nie ociera.

• Mod Team
Napisano

Postrzegacie Shimano przez pryzmat przerzutek nieShadow.

Zauważmy, że Shimano ma nowy patent,

który już niebawem wejdzie do grupy Deore,

w kolejnych latach zapwene do niższych grup.

Może porównujmy przerzutki Srama z Shimano Shadow,

inaczej takie wywody nie mają sensu.

Napisano
Kurcze ale podrozaly te XT, ja swoja rok temu kupowalem za 160 zl. Bralbym XT jednak, z prozaicznego powodu - wizualnie podoba mi sie o wiele bardziej od przysadzistego SRAMa. No i jest 50g lzejsza. A z moja przerzutka nie mam problemow juz od roku, wliczajac w to pare maratonow w blocku.

Jak droższe, skoro kosztują teraz ok. 90zł? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...