Skocz do zawartości

[czasówka] Silesia Cup Chorzów 30.05.09r

omen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja też się wybieram ale decyzja zapadnie jutro rano bo zależy to od pogody:) Z mapki wygląda że trasa jest dość prosta? Może ktoś napisać coś więcej. Z przodu pojadę raczej na semislicku:P

Napisano
Ja też się wybieram ale decyzja zapadnie jutro rano bo zależy to od pogody:) Z mapki wygląda że trasa jest dość prosta? Może ktoś napisać coś więcej. Z przodu pojadę raczej na semislicku:P

niech popada i życzę powodzenia :)

Napisano

Opis trasy ze strony organizatora:

Trasa łatwa technicznie, szybka, odcinkami posiada charakter interwałowy.

Trasa wiedzie praktycznie przez teren całego Parku.

W kilku punktach przekracza tory kolejki wąskotorowej oraz drogę z ograniczonym ruchem samochodowym (UWAGA !). W kilku miejscach krzyżuje się z węzłami ruchu pieszego (szczególna ostrożność!!!).

Cała trasa będzie oznaczona strzałkami umieszczonymi na drewnianych słupkach przy trasie lub na drzewach oraz taśmami. Trasę zabezpieczać będzie kilkudziesięciu sędziów.

Na trasie znajduje się 1 bufet regeneracyjny.

Długość:

MINI 17,9 km, (suma podjazdów 217m)

MEGA 35,8 km (2 pętle Mini), (suma podjazdów 434m)

GIGA 53,7 km (3 pętle Mini), (suma podjazdów 651m)

Stopień trudności:

Trasa łatwa technicznie, z kilkoma odcinkami wymagającymi dużej uwagi i koncentracji, 90% nawierzchnia asfaltowa, 10% ścieżki w lesie. Na krótkich odcinkach korzenie, zniszczony asfalt, kamienie.

Start i Meta przy "Kapeluszu"

Wjazd na dystans Mega i Giga bezpośrednio przez Metę.

Zalecany sprzęt:

* rower górski (rowery szosowe, turystyczne, dziecięce i miejskie nie nadają się do pokonania trasy wyścigu lub mogą łatwo ulec zniszczeniu)

* opony typu semi-slick (tzn z mało agresywnym bieżnikiem) w naszej ocenie najlepiej się nadają. Każdy inny rodzaj opon również umożliwia pokonanie trasy.

Nie rozumiem wybierania na mokre warunki semislicka na przód - jeśli już, to na tył, przód powinien zapewniać lepszą przyczepność.

Napisano

Ale leje u mnie, aż się odechciewa jeździć :) Ale czekałem cały rok na ten wyścig, więc nie mam wyjścia :)

Napisano

To ja pierwszy :P

13 open Giga i 11 M2 :(

Ostatecznie może się coś zmienić, ale to najwyżej o jedną pozycję :)

Napisano

Jak dla mnie na pierwszą tego typu imprezę wrażenia b. miłe :) Na pierwszym kółku się obijałem trochę, na drugim stwierdziłem, że jednak mogę dokręcić - 30 open Mega i 13 w swojej kategorii wiekowej :(

Napisano

Dystans MEGA w open 7. W mojej kategorii wiekowej 6. Impreza dość dobrze zorganizowana. Dzięki temu deszczykowi zrobiło się nieco ciekawiej :D ale czerwona cegła jest straszna... :P

Napisano

Dla mnie dobrze zorganizowane, trasa oznaczona, stali sędziowie duży plus.

Fakt czerwona kostka porażka,:D podpórka tam zaliczona,

Zjazdy trudne technicznie przez błoto podjazdy posobnie.

W takich chwilach ciesze się że mam 2.25 opony.

Rezultat 24 w Mega Open

W M1 Trzeci.

Czas: 1:26:36

Wie ktoś ile było ludzi na Mega w M1? I czy da się gdzieś sprawdzić między czasy?

Napisano

Dzięki za wyniki, szkoda że nie pojechałem, bo na mega spokojnie można było wygrać w generalce. Ale przynajmniej jestem wypoczety na jutro:)

Napisano
To ja pierwszy :D

13 open Giga i 11 M2 :)

Ostatecznie może się coś zmienić, ale to najwyżej o jedną pozycję :D

Mała poprawka

13 GIGA i 12 w M2 ;)

Na szczęście obyło się bez gleby :) Szkoda, że nie założyłem sobie okularów, bo ten syf naleciał mi do oczu i teraz mnie całe pieką ;)

Napisano

Moje pierwsze w życiu zawody ;)

Mega open: 62

K1: 6 :)

Gleb: 0 :D

Błotko było genialne ;)

Oprócz kolejki po numery startowe organizacja w porządku, trasa świetnie oznakowana. Jedyny minus - przydałoby sie jakieś ciepłe jedzonko na mecie :)

Napisano

Z tą kolejką to było troche zamieszania. Na początku powinni stanać gigowcy, a jak było sami widzieliście ;)

Pozdro Dorotka, rozmawialiśmy w czasie wręczania nagród :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...