DAMIAN24 Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 mam teraz oryginalne koła montowane w Giant Reign czyli obręcz WTB Laser Disc Trail i piasty Formula nic więcej w opisie na stronie niema. W wielu sklepach i kilku moich kolegów poleca mi zmienić koła. Prosiłbym więc o napisanie czy te co mam są naprawdę takie słabe? A zakładam, że tak więc jakie byście polecili mi koła do enduro, nie ukrywam, że bardzo podobają mi się koła mavica. Cena hmmm..., nie chce, żeby to zabrzmiało jak bym był rozpieszczony ale "może być każda". Od kół wymagam wytrzymałości i lekkości w jednym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 a jestes z nich zadowolony?? jeśli do tąd ci nie sprawiały problemów, to czy jest sens je zmieniac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 3 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 taa, ale chce coś lżejszego i jak mi się wydaje wytrzymalszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 nikt na forum nie zna się na kołach do enduro??>> prosze polećcie jakieś najlepsze mogą być nawet składaki z kilku firm, aha i bez sztywnej ośki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Co do piast to DT 240 na pewno wytrzymają realia enduro. Obręcze może EX 5.1d, szprychy DT Revo. Albo kompletne koła EX 1750. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RFI Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam Jaka konfiguracja kół będzie optymalna do AM/Enduro.Zależy mi na tym aby były lekkie a zarazem wytrzymałe.Mogę przeznaczyc na ten cel 2500zł. Najlepiej gdyby można było je złożyc w CRC.Mój typ to: piasty-DT Swiss 240,Szprychy-Competition 2b,Nyple-DT Pro lock,Obręcze DT 5.1 bądż Mavic 819.Będe wdzięczny za ewentualną pomoc w doborze obręczy. Pozdrawiam Zapomniałem dodac ,że ważę 68 kg. Jaka obręcz jest odpowiednikiem 5.1 DT u Mavica?Na CRC 5.1 DT sa niedostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 nie chce otwierać nowego tematu więc dołączę do tego co sadzicie o tych kołach......wiem że szału nie ma , ale czy nadają się do lekkiego "enduro"? http://www.allegro.pl/item993669897_totalna_wyprzedaz_sztywna_os_dh_fr_novatec_qr20.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Ja bym to nazwał ciężkie enduro z racji samej wagi tych kółek. Rozlecieć się nie rozlecą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 waga na pewno nie zachwyca ale właśnie chodziło mi o to czy się nie rozlecą....... na razie potrzebuje mocnych i tanich kół na qr20 więc te raczej spełniają moje wymagania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 DM24 to pancerna obręcz, jest gotowa znieść naprawdę dużo, najlepszy wybór jeśli nie zależy ci na wadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 w tym momencie najbardziej zależy mi "niestety" na cenie.......:-) a mam jeszcze pytanie na czym polega niekompatybilność tych piast ze zwykłymi ramami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Os 12 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Nawet nie tyle, że ośka za gruba bo można podpiłować haki ale sama piasta jest szersza o 15mm. Do jakiej ramy chcesz to wsadzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blair7 Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 No nei wiem czy tak latwo mozna podpilowac haki, skoro ramy przystosowane pod os 12mm maja calkiem inne jej mocowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fishbone Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Co powiecie na obręcz alexrims supra n do enduro powinna być bardzo dobra.Obrecz kosztuje tak 80-90zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 chcę to wsadzić do tej ramy http://www.on-one.co.uk/i/q/FROO456SS/on-one-456-summer-season-frame jest to rama do enduro więc takie piasty powinny pasować ale nie widzę żadnej informacji na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Do tej ramy pasować nie będzie. I wcale nie powinno, ram na piastę 150 jest mało i na ogół są to mocne fulle to ostrej katorgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 to zostaje przeplot........ albo tylko przód na QR 20 i jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.