Skocz do zawartości

[buty] w jakich jeździcie?

Biaggi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Spec MTB Comp nr 47. Na lato są super, pierwsze buty w ktorych nie poci mi się noga nawet przy +32. Jak się jedzie to czuć jak wiatr w środku hula - jesienią trzeba będzie chyba zakładać ochraniacze. Bardzo dobrze trzymają nogę są wygodne i lekkie (nawet nr 47), aczkolwiek nie tak jak te Pro z carbonem (ale dopłacać za to 3 stówy?).

Poza tym mam sznurowane, turystyczne Northwavy (od 6 lat). Nie pamiętam nazwy. Są bardzo ładne i super wygodne do chodzenia. Słabo trzymają nogę i są dosyć ciepłe (zimą jeździłem na ogół bez ochraniaczy/ocieplaczy)

Napisano
A ja sobie dzisiaj zamowilam nowe butki SPD z pedalami i mam nadzieje, ze rozmiar jaki wybralam bedzie dobry :)

Pati mam nadzieję, że przymierzałaś wcześniej buty shimano :?: :cool: Pozdrowerek ALL :) 8)

Napisano

Wlasnie nie mialam okazji, takie buty sa wieksze od normalnych np. adidasow? czy mniejsze?

Mam nadzieje, ze trafie z rozmiarem... :)

Napisano

Pati - mi radzili aby wziac buty o jeden rozmirwieksze niz mam wsyztskie inne buty.

Ale weszłem tutaj: http://crazysport.home.pl/catalog/product_...roducts_id=1345 - wybrałem se rozmiar, bo jest tam szczegółowa tbelka i serio okazało sie,ze buty, ktore wybrałem sa o 1 rozmiar wieksze niz wszystkie, ktore noszę.

tez mam taki zestaw, fajnie mi sie w nich jezdzi, tylko u Arnika pedały sa drogo, ja kupilem w eurobike.pl i mam tam gwarancje aż 24m-ce.

Napisano

Wg. tej tabelki wychodzi, ze rozmiar bedzie dobry, moja dlugosc stopy to 22,5cm. wiec numer 38 powinien pasowac, bo 39 zaczyna sie od 23,5cm.

Napisano

Ja moje SH-M120 też kupiłem trochę "na oko". Rozmiar 42 (normalnie noszę 41,5 ale z shimano nie ma połówek). Mam w nich trochę luzu ale po zapięciu leżą super i noga w nich nie lata. A pedałki to PD-M520. :-D

• 3 tygodnie później...
Gość BikerFG
Napisano

Od dzisiaj niespodziewanie mam nowe kamaszki :!: :mrgreen:

10101976gx.th.jpg

wiec obecnie moj zestaw trampkow wygada tak:

10101929xj.th.jpg

a teraz do rzeczy,

jesli chodzi o rozmiarowke, to cywilnie nosze 42 (wczesniej chyba pisalem), a jesli chodzi o buty na rower to Nike ma rozmiar 41, a SiDi 41,5 (w SiDi wystepuja polowki) czyli generalnie mniejsze rozmiary niz cywilnych, mimo, ze butki na rower wydaja sie byc wezsze, nie wiem moze to zalezy od tego, ze sa one naprawde super spasowane do nogi. Generalnie ja jestem przykladem, ze wcale but na rower nie musi byc wiekszy od cywilnego. Zreszta duzo tez zalezy od producenta, ponoc buty wloskie maja zawyzona numeracje na dodatek, takze to juz w ogole wyklucza teorie, zeby brac wiekszy rozmiar. Najlepiej przymierzyc w real zanim sie dokona zakupu, bo to w koncu nie maly wydatek :?

Napisano

Siemka ja jestem szczęśliwym posiadaczem SH-M120S rozmiar 48 a w cywilnych przemieszczam się w rozmiaże 46 :) a żeby było weselej to prawą stope mam o jeden nr większą pozdro

Napisano

SHMT30- wygodne (i do chodzenia i do jazdy), dobrze trzymają stopę, rozmiar 44 (w normlanych butach różnie 43/44). Ogólnie jestem zadowolony- moje pierwsze buty z blokami i jest naprawdę dobrze ;-) Pozdrówko ALL :) 8)

Gość RafalB_work
Napisano

Sidi Ghost i Vittoria model drugi od gory z przed 2 sezonow, srebrne na 3 rzepy.

Obie pary kupione przez net i rozmiar ciut za duzy ;)

Tak to jest jak na pale sie kupuje.

Nie jest jednak zle.

Sidi po dluzszej jezdzie musze scisnac mocniej klamra, skora od potu rozluznia sie troche.

W Vittoria dojezdzam do pracy ale zima sa ok bo dwie pary skarpetek sie miesza idealnie ;)

• 3 miesiące temu...
Napisano

ja do niedawna śmigałem ostre MTB w spdach shimano 540 i miałem do tego buciki biemme carbon cośtam, fajoskie, z twardą podeszwą, zapinane na 3 mocne rzepy.

Teraz dużo skacze i ostro śmigam, więc zmieniłem pedały na platformy reborna i do tego mam zwykłe butki Nike.

Na początku nie moglem sie przyzwyczaić, że nie mam roweru przyczepionego do nóg, eheh :lol: ale tera juz dobrze mi sie jezdzi.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja od 2 lat smigam w Shimano shm180 na pedalach 540 i komplet sprawuje sie spuer. Buty maja sztywna podeszwe, dobrze sie trzymaja ( 2 rzepy + klamra) Pamietam ze jak przesiadlem sie na spd to roznica byla niesamowita. zupelnie inna jazda.... :grin:

Gość Gość
Napisano

Ja od 2 lat smigam w Shimano shm180 na pedalach 540 i komplet sprawuje sie spuer. Buty maja sztywna podeszwe, dobrze sie trzymaja ( 2 rzepy + klamra) Pamietam ze jak przesiadlem sie na spd to roznica byla niesamowita. zupelnie inna jazda.... :grin:

Mógłby ktoś podać mi stronę arnika !! ??

Napisano

A ja niestety mam dziadoskie buty :D tzn na pocątek mi wystarczą sezon 2006 w nich przejeżdże a potem kupie coś lepszego.Mianowicie śmigam w Shimano SH-M021Y Buty MTB/Trekking. Chcociaż w terenie się dobrze sprawdzają.Na bike online pisze że mają jakiś schowek na sznurówki może ktoś wie gdzie to jest bo ja za cholere znaleźć nie moge!:D Pozdrowienia :D

Gość Gość
Napisano

www.arnik.com.pl

dzisiaj w sklepie zobaczyłem Diadora Teamracer MTB. Cena 260 zł. Cena mnie zachęciła. W tym samym sklepie miałem możliwość oglądania Simano 120 i szczerze mówiąc kiepsko wypadły. Szczeególnie za cenę 323zł.

Czy ktoś może z was używa tych TeamRAcerów. Proszę o opinię.

Chcę dopiero rozpocząć przygodę z SPD i boję się abym nie przegiął z zbyt zawodowymi butami. Z drugiej strony chcę na poważnie zająć się rowerowaniem i nie chcę wyrzucać kasy w błoto.

Myślę także o podejściu bardziej lightowym i kupić buty SPD Turystyczne. Np NIKE Kato III Strap. WIdoczne na tej samej stornie parę pozycji niżej. DO wyjęcia są za 245 zeta.

pozdr

noxnox@gazeta.pl

Napisano

Ja mam problem z bucikami :) Mam Northwave'y Hydrogeny i przy chodzeniu oraz przy jeździe gdzy mam zgiętą nogę w kostce uwierają mnie w kostkę. Mam chudą nogę i to może byc przez to że wciskają się między kości. Nie wiem jak to dokładniej opisać. Jeżeli ją przytrzymam palcem jest OK, ale normalnie zaczyna mnie po jakimś czasie boleć kostka. Co robić?? Oddać buty, może jakiś trik, czy po prostu się "rozbiją" w tym miejscu??

Tu na fotce widać która częśc buta mnie uwiera.

4110918rj.jpg

A tutaj gdzie mnie ta część uwiera.

bonesinthefoot0410va.jpg

Tata mierzył moje buty i problemu nie było więc to może być w każdych butach przez moje kościste stopy ale nie mam pewności.

Napisano

ja w lato jeżdze w sandałach, abrdzo dobrze sie pedałów trzymają i wygodnie bardzo :)

A w zime w normalnych sportowych, troche zimnno,.... ale trzeba jakos przeżyć hehehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...