MasterLukasz Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Witam Musze wymienić zarówno korbowód(przód) i tylnie zębatki w moim napędzie. Znalazłem sobie juz pasujacy napęd(oczywiście shimano) Ale okazało sie że te napędy się różnią,i trzeba dobrac taki żeby była taka sama ilosc ząbków co w poprzednim bo inaczej trzebało by wymieniac ośke ,regulować itp Niestety te wieksze korbowody mi sie nie podobaja,juz dzisiaj pojade do kolejnych sklepów zeby znalesc porządny (jeśli chodzi o materiały i wykonanie) ale i żeby mi sie estetycznie podobał. I chciałem sie zapytać kogoś kto sie na tym zna,bo mi w sklepie powiedzieli ze jak cos to musze miec 48 ząbkowy,ale facet ze sklepu wyszedł na dwór nawet niepodszedł blisko i juz wiedział ze to muszą bgyć 48(a unich w sklepie akurat te były najdroższe)a co dziwne podjechałem do innego sklepu i tamten sprzedawca oglądnoł dokładnie zajeło mu to ze 2,3 min \i po iwedział ze chyba fachowcy w tamtym sklepie dobrze stwierdzili.Czy moge w jakiś łątwy sposób sam sprawdzić jaki korbowód bedzie mi na pewno podchodził żeby tylko zakupic częsci ije dac do serwisu?
c1ach Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 A teraz masz 48? Ja po zmianie z 44 na 48 stwierdziłem, że w terenie 48 niepotrzebne. Rolę grają przy twojej wymianie przerzutka przednia i oś korby, bo może się zdarzyć, że będzie za długa do nowej korby i nie będzie 3 biegu. Niby przerzutka musi też obsługiwać zębatki 48, ale ja ze swoją (a obsługuje max 44) pokombinowałem i działa. Zapewne na te 2 rzeczy patrzyli w sklepach w których byłeś. Napisz co masz teraz, jaka przerzutka, korba i oś , to coś więcej będzie wiadomo Może rzeczywiście lepiej się zdać na mechanika, ja już przechodziłem swoje problemy ze zbyt długą osią (zmiana biegów była bardzo upośledzona, człowiek uczy się na błędach hehe ) i nie polecam bez wiedzy samemu dobierać komponentów.
artwar Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 48 w terenie niepotrzebne, ale też nie przeszkadza . No chyba, że ktoś chce móc używać jak największej liczby biegów. Za to przy jeździe asfaltem z prędkością 30km/h na korbach 42/44 już się jeździ na ostatnim/przedostatnim przełożeniu, a na 48 masz jeszcze 2-3 zębatki do wykorzystania (przydatne z górki).
MasterLukasz Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Napisano 2 Stycznia 2009 48 w terenie niepotrzebne, ale też nie przeszkadza . No chyba, że ktoś chce móc używać jak największej liczby biegów. Za to przy jeździe asfaltem z prędkością 30km/h na korbach 42/44 już się jeździ na ostatnim/przedostatnim przełożeniu, a na 48 masz jeszcze 2-3 zębatki do wykorzystania (przydatne z górki). Nom to że ośke bede musiałzmienić na krótszą to już mi w tym sklepie odrazu powiedzieli ,ale nowa oska to z 10zł kosztuje wiec to nieproblem tylko żeby wszystko mi hulało ale widze ze pan w sklepie mial racje bo znudów nawet policzyłem te ząbki i okazalo sie ze rzeczywiscie maja 48 niepowiem facet musi dł siedziec w tym , no ok jade zakupic jakis porzadny korbowód i dam znac jak juz wszystko bedzie zrobione,ths i pozdro dla wszystkich
speq Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 A dasz radę w ogóle ukręćić 48 zębów? Ja mialem i dałem sobie spokój.
skjaatel Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 "48 w terenie niepotrzebne, ale też nie przeszkadza" Te zaledwie 4 ząbki robią dużą różnicę w wyboistym terenie - dużo łatwiej o coś zahaczyć
nabial Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 wg mnie patrzenie, mierzenie, ocenianie nie ma nic do tego, jaka ilosc zebow na blacie byc powinna ... zalezy to od tego, jak i gdzie uzytkujesz rower, czy masz zatrzaski i zasuwasz z wysoka kadencja, czy tez na zwyklych pedalach i tak moznaby wymieniac bez konca a to, ze ktos ma treking, czy tez xc, to nie ma nic do tego - mnostwo ludzi uzywa rowery niezgodnie z ich scisle okreslonym przeznaczeniem
andrej Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Ciekawostka: Christoph Sauser testował ostatnio 2x9 z blatami rotor q rings z przodu. Blat miał 40z - Sauser powiedział że tyle w XC spokojnie wystarczy, w maratonie już nie. Gdzieś na jakimś kalkulatorze liczyłem że przy 44x11 i kadencji 100 mamy 70km/h na liczniku. Jak dla mnie wystarczy na zawody
Schwefel Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Andrej to coś lipny był ten kalkulator bo przy kadencji 100 i 44x11 mamy zawrotne 50km/h (liczę opony MTB 26x2.0"). Żeby dojechać do tych 70km/h byś musiał kręcić 140obr/min, raczej mało prawdopodobne na dłuższą metę. MasterLukasz pokaz co to za rower, bo jak jakiś cross czy miejski to 48T będzie lepsze, jak MTB to 44T.
andrej Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 26 inches = 66.04 centimeters 66.04 cm * 3.14*2 = zaokraglając w dół 4m - obwód koła kadencja 100 rpm = 6000 razy na godzine przełożenie 44x11=4 razy szybciej niż korba kręci się koło co daje 6000*4=24000 razy na godzine 24 000 * 4m = 96 km/h Gdzie mam błąd? ah już racja, zwracam honor 26" to średnica nie promień wychodzi więc 48km/h
Schwefel Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 To ja mam Cię matematyki uczyć? Ja jestem z zamiłowania humanistą Ale policzyłeś 2 razy promień, ja bym podzielił te 66cm przez 2 i dopiero podstawił do 2pi*r EDIT: no widzisz, tu był błąd
Klosiu Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 andrej --> taa, najpierw rozkrec do kadencji 100 na przelozeniu 44x11 w terenie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.