bobiik Napisano 27 Października 2008 Napisano 27 Października 2008 Czy ktores z mocowania tarcz jak w temacie ma wyzszosc nad drugim?
Mod Team bogus Napisano 27 Października 2008 Mod Team Napisano 27 Października 2008 Są zwolennicy i jednego i drugiego mocowania, osobiście nie widzę żadnych przewag któregoś z rozwiązań.
bobiik Napisano 27 Października 2008 Autor Napisano 27 Października 2008 Dzieki. Czytale ze przy mocowaniu na 6 srub nieraz luzuja sie sruby i trudno ustawic dokladnie w osi tarcze. Hamulce juz wybralem.Pozostaje dobor kol. Tu tez zagadka.Tyle tego...Chyba wybiore kola na piastach xt i obreczach alexrims xcr100
Rulez Napisano 27 Października 2008 Napisano 27 Października 2008 To tzeba było poczytać o luzach na nitach tarcz SLX.
GdyniaBiker Napisano 27 Października 2008 Napisano 27 Października 2008 Piasty CL są z natury lżejsze, ale z kolei tylko/głównie na 6 śrub można kupić lekkie tarcze, dużo lżejsze od shimanowskich.. Luzują się śruby? A koledze właśnie się tak zapiekły, że żadną metodą nie może wykręcić i zmienić na nową tarczę, którą kupił
tobo Napisano 27 Października 2008 Napisano 27 Października 2008 czy sruby z klejem czy bez kleju, markowe czy niemarkowe - nigdy nie odkrecily mi sie od tarczy. montaz jest bardziej pracochlonny niz tarcz cl. do tego kupujac caly hamulec kluczyk do mocowania srub jest zazwyczaj w zestawie a przy cl trzeba miec lub kupic klucz do kasety. centerlock nie ma zamiennika tarczy - są tylko shimanowskie. wg mnie cl ma jedna przewage nad 6srubami - w przypadku tarcz xtr są to jedyne tarcze ktore nie dzwonia nie piszcza nie trą o klocki. to byl dla mnie najwazniejszy powod wyboru cl
Mod Team bogus Napisano 27 Października 2008 Mod Team Napisano 27 Października 2008 Nie śruby się luzują, a nity w tarczach Shimano na CL.
Smoko Napisano 28 Października 2008 Napisano 28 Października 2008 dokładnie tak jak kolega Tobo mówi. Miałem taki sam dylemat, ale po długich rozmyśleniach wybrałem 6 śrub. Będziesz miał o dużo większe pole manewru jeżeli chodzi o tarczę różnych firm. Centerlock to tylko shimano. bierz 6 pzdr
Beton Napisano 28 Października 2008 Napisano 28 Października 2008 ja sie zdecytowalem na CL. mam tarcze XTR. i po jakies 500km zaczyna mi przednia tarcza lekko strzelac na nitach. ale jest dalej prosciutka i jak by w nichym to nieprzeszkadza
tobo Napisano 29 Października 2008 Napisano 29 Października 2008 moje maja ok 2500 km i nie ma z nimi zadnych problemow.
Rulez Napisano 29 Października 2008 Napisano 29 Października 2008 Dla zawiedzionych CL jest to : http://dtswiss.skleprowerowy.pl/produkty/index/108
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.