Skocz do zawartości

[trening]Plan treningu.

konio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiek 17 lat

Wzrost 184 cm

Waga 85 kg

Poniedziałek: Trening wytrzymałościowy 1 godzina próg (65-70%)

Wtorek: Trening siły 30 minut próg ( 70-80%)

Środa Odpoczynek

Czwartek Siłownia

Piątek Trening siły 30 minut próg ( 70-80%)

Sobota Trening wytrzymałościowy 1,5 godziny próg (65-70%)

Niedziela Odpoczynek

Prosze o jakies rady dodam ze pierwszy raz w życiu układałem trening .

Napisano

Jeśli chcesz, aby ktokolwiek Ci doradził to musisz napisać na jakim poziomie treningów jesteś obecnie, jakie wcześniej treningi robiłeś itp. itd.

Napisałeś jeden tydzień treningów bez żadnych informacji - skąd my mamy wiedzieć, co Ci doradzić?

Ten tydzień mógłby być w miarę jeśli chodzi o początek zimy, jednak zamieniłbym piątek z sobotą, żeby nie powtarzały się 2 treningi siły pod rząd. No i jeśli to ma być trening wytrzymałościowy to co najmniej 2 razy dłuższy.

Napisano

progi moze i okresla ale to ty musisz je znac :D zrob sobie test na prog mleczanowy pozniej wylicz reszte no chyba ze stac cie na profesjonalny pomiar w instytucie - ok 300zl

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jestem calkowicie zielony w tym temacie.

Zalorzmy ze chce trenowac siłe wiec to bedzie ten próg ( 70-80%)- trening wydolności aerobowej (tlenowa?) - trening siły

Wnioskuje że w każdym pulsometrze bede mial taka opcje ktora pokarze mi w jakim progu jade ? Musze cos wprowadzac do pulsometra ?

Prosze o dokladna odpowiedz

• 2 lata później...
Napisano

Jak już będziesz znał progi, to możesz je wklepać do pulsometru. Niektóre liczą to automatycznie np. z wagi, wybranej dyscypliny, wieku, ale to przybliżone wartości i mogą być niezgodne ze stanem faktycznym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...