PrzeM Napisano 27 Maja 2008 Napisano 27 Maja 2008 A przywitam się... Klasyka gatunku czyli granatowa Tequesta z 1997 roku z niezniszczalnym STX RC z tyłu i Alivio z przodu. Z oryginalnego osprzętu ostała się tylko sztyca GT i siodło WTB, a tak to Bomber sprężynowy na pokładzie, hamulce SRAM 9.0, klamki XTR i linki XTR, kierownica, mostek, rogi - ze stajni WCS. Przebieg - parę ładnych tysięcy po naszych górach i Alpach też. I czasem na Pogorii
grabek Napisano 27 Maja 2008 Napisano 27 Maja 2008 witam, GT Talera rocznik 1998, rama cro-mo. Z fabrycznej konfiguracji pozostała tylko rama, a reszta części wymieniona na lżejsze/lepsze. Waga około 13kg. pzdr
K-mil Napisano 27 Maja 2008 Napisano 27 Maja 2008 Witajcie Wrzućcie jakieś zdjęcia i pochwalcie się swoimi maszynami
grabek Napisano 27 Maja 2008 Napisano 27 Maja 2008 Jak zrobię wrzucę tu fotkę, bo ta z sygnatury jest już nie aktualna.
KAZUMI Napisano 27 Maja 2008 Napisano 27 Maja 2008 Widzę że do klubu dołączyły dwa klasyki GT |Witamy sam poluję na jakąś starą ramkę GT aby wrzucić do niej pozostałości po GieTku i śmigać na wycieczki
ulvgar Napisano 27 Maja 2008 Napisano 27 Maja 2008 Po ostatnim maratonie w Supraślu na "myjni" spotkałem GT Karakoram
kello Napisano 27 Maja 2008 Napisano 27 Maja 2008 a ja na akademickich w przesiece naliczylem trzy zaskary moj, carbonowy czarny , do ktorego sie slinilem i jeden malutki z marathonem z przodu niebiesko srebrny jakiejs kobietki piekny byl, wlascicielka nie wiem bo zapatrzylem sie na rame
ulvgar Napisano 28 Maja 2008 Napisano 28 Maja 2008 http://allegro.pl/item373350572_rama_gt_za...only_nowa_.html niestety w najbliższym czasie się zaręczam i taki zakup musi do jesieni poczekać...
PrzeM Napisano 28 Maja 2008 Napisano 28 Maja 2008 No to...linki do maszynki http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=36d7018d7ba54eb6] http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=447693ebc3bc0852] http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=65acc92bd204d79a] http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0e889fd11c8fd890] http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5323b9dbfb2add7b] kurcze...trochę rozjechało, wybaczcie
KAZUMI Napisano 29 Maja 2008 Napisano 29 Maja 2008 I jak widać stal nie jest taka zła rowerek bardzo fajny ma swój klimat
PrzeM Napisano 29 Maja 2008 Napisano 29 Maja 2008 po zmianie kokpitu stał się narowisty...myszkuje na boki a Bomber szuka dziur w ziemi - wąska kierownica, krótkie rogi i lekki mostek powodują że się z krowy zrobiła wyścigówka...no i fajnie, staruszka Tequsia śmiga jak młódka... teraz pora na wymianę opon i poszukiwania przejściówki do sztycy Ritcheya - jak tu 27.2 zapakować do dziury 29.4 - ma ktoś pomysł gdzie taką przejściówkę nabyć drogą zakupu? no i jakąś "kanapę" pod tyłek by się zdało
K-mil Napisano 30 Maja 2008 Napisano 30 Maja 2008 po zmianie kokpitu stał się narowisty...myszkuje na boki a Bomber szuka dziur w ziemi - wąska kierownica, krótkie rogi i lekki mostek powodują że się z krowy zrobiła wyścigówka...no i fajnie, staruszka Tequsia śmiga jak młódka...teraz pora na wymianę opon i poszukiwania przejściówki do sztycy Ritcheya - jak tu 27.2 zapakować do dziury 29.4 - ma ktoś pomysł gdzie taką przejściówkę nabyć drogą zakupu? no i jakąś "kanapę" pod tyłek by się zdało Co do oponek to ja zmieniłem ostatnio na Geax'y Barro Mountain i muszę powiedzieć że spisują się całkiem dobrze (zrobiłem na nich 350km). Jeździłem na nich już po mokrym i suchym, po asfalcie i piasku. Piasek oczywiście nie jest ich domeną, ale asfalt i teren typu kampinos jak najbardziej. Na podjazdach sobie radzi nawet jak pada deszcz - testowane Ogólnie polecam te oponki.
MrJ Napisano 30 Maja 2008 Napisano 30 Maja 2008 Ja się też pochwalę conieco... w ciągu ostatnich 24 godzin narobiło się niezłe zamieszanie w związku z częściami które miałem montować do zakupionej ostatnio ramy GT. Planowałem założenie do niej amorka RST Titan Air 130mm i hamulców V-brake LX, ale że Tinie (dla niezorientowanych - siostrze ) została w ramach upgrade swojego sprzętu kupa części - amorek (trochę szkoda go sprzedawać za bezcen, jak ktoś poszuka na forum, będzie wiedział dlaczego), obie piasty, zaciski hamulca, klamki, przejąłem je w zamian za anulowanie długów - taka rodzinna solidarność Na razie złożone jest tyle: - rama GT 2.0 + damper FoxFloatR 38/165mm - korba Shimano LX FC-M580 170mm, tarcze 44Accent, 36LX, 22LX, - pedały Wellgo WPD-823, - przerzutka tył SRAM 7.0, - przerzutka przód Shimano C050, - stery Tange (model nie wiem jaki, na maszynach), - zacisk do hamulca AccentFreezer dla tarczy 160mm O tym dlaczego zamontowałem takie i wypowiem się jak złożę całość, ogólnie chodzi o to że "dawałem co miałem" - np. z pozoru szajsowata C050 ma bardzo mocną sprężynę i waży tyle co... LX Down-Swing, czyli ok. 165g! A że potrzebowałem Top-Swinga, po co kupować nową skoro ta działa bardzo dobrze? Ogólnie sprzęt będzie budżetówką, ale wcale nie takiej złej jakości i mam nadzieję, że zejdzie do granicy 13kg... co prawda zakładałem to na V-brake, ale przy lekkich obręczach i tarczach AccentBlade, nie powinienem przekroczyć 13,2kg co mnie cieszy Oto foto: 1. Widok ogólny na w/w części 2. Przerzutka tylna i zacisk hamulca 3. Korba, pedały, przerzutka przód Rower nie będzie należał może do najpiękniejszych, ale ma być niedrogi, dość lekki i praktyczny a nie startować w MissWorld PS. Pardon za jakość fotek, były robione "na szybko", przy byle jakim świetle itp. Esteci - wybaczcie
K-mil Napisano 30 Maja 2008 Napisano 30 Maja 2008 Fajna ramka. Jestem ciekawy jak się taka rama sprawuje? Bardzo pompuje?
MrJ Napisano 31 Maja 2008 Napisano 31 Maja 2008 Więc tak: K-mil - nie wiem bo jeszcze na niej nie jeździłem Do mój pierwszy "stały" full - okazyjnie siadało się na różne rzeczy, od Krossa FR po Konę Stab, ale to były sprzęty zdecydowanie dla mnie za ciężkie i nieporęczne. Kiedy szukałem czegoś dla siebie, trafiłem na widoczny zestawik GT + Fox + stery (były jeszcze sztyca i siodełko, ale mam swoje). Ramkę wziąłem też dlatego że miała wejście na piwoty - planowałem założyć V-ki jak pisałem, ale dosłownie (przed)wczoraj siostra mi oznajmiła że zostawia kupę części, stąd jednak będą tarczówki. :yes: Skok wg producenta wynosi 4,5 cala (ok. 115mm) ale nie sprawdzałem tego dokładnie. Naczytałem się trochę dobrego o i-drive, okazja była interesująca (Fox był praktycznie na dotarciu), cena też... a że mogłaby być cal niższa i ważyć ze 200g mniej? Chyba za dużo wymagam Oczywiście jak ją przetestuję, zaraz dam znać. Jeśli wszystko dobrze się ułoży, rower będsie gotowy pod koniec przyszłego tygodnia. O ile... bo już różne rzeczy się działy ulvgar - już kiedyś o tym pisałem. Przez 3 lata jeździłem na różnych zestawach: 22-32-42, 22-32-44, 26-36-48 (jak trekking) i uznałem, że przy moim stylu jazdy (dość niska kadencja) najlepszym rozwiązaniem będzie właśnie dodanie do standardowych tarcz 22 i 44 środkowej 36. Wtedy praktycznie, jeśli tylko nie trafię na większe dziury, ostrzejsze podjazdy, lub nie zaczynam jechać na stałe >28-30km/godzinę, cały czas mam wrzucone na 36 i tylko wachluję tyłem. Stąd zębatki 22i 44 stają się "rezerwowymi" - dlatego założyłem cienkiego Accenta (10g mniej niż LX alu!), niestety 22 alu już się nie dało nigdzie wynaleźć "po kosztach". Co prawda trzeba trochę uważać przy zmienianiu łańcucha z 22 na 36 i (zwłaszcza) w drugą stronę, ale wystarczy do tego trochę wprawy i... grip z mikroindeksacją. O ile gripshift na 3 przełożenia jeszcze-jeszcze dałby radę, choć wymagałby wtedy sporej uwagi, to próbowanie takiego zestawu na rapidfire skończyłoby się najpewniej zrzucaniem łańcucha z 22 lub jego nie wchodzeniem na 36. Ale osobiście i tak bardzo rzadko używam teraz przedniej przerzutki, a kiedyś... 32,44,32,44,32,44 i przy okazji od razu zmiana tyłu o 2 zębatki A z 36 na równym praktycznie nigdy nie zrzucam na 22 (musiałyby się trafić chyba ruchome piaski ) a na 44 tylko jak zdrowiej przycisnę. Dla mnie jest w sam raz
ulvgar Napisano 31 Maja 2008 Napisano 31 Maja 2008 A z zębatkami 26 i 36 z przodu a z tyłu 11-32 (lub nawet 11-23) dałoby radę zrobić rower zimowo-treningowy i na dojazdy do pracy?
K-mil Napisano 31 Maja 2008 Napisano 31 Maja 2008 Więc tak: K-mil Oczywiście jak ją przetestuję, zaraz dam znać. Jeśli wszystko dobrze się ułoży, rower będsie gotowy pod koniec przyszłego tygodnia. O ile... bo już różne rzeczy się działy Czekam z niecierpliwością - zresztą kilku moich znajomych też Powodzenika w skłądaniu
kello Napisano 31 Maja 2008 Napisano 31 Maja 2008 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=373496552 kolejny i-drive chetnie bym zamienil na niego mojego zaskara... bo mi zaczyna doskwierac tylna czesc ciala i czas najwyzszy na fulla...
andrej Napisano 31 Maja 2008 Napisano 31 Maja 2008 A ja dzisiaj wzięłem selle italia max flite gel flow do testowania. na razie czarne docelowo będzie żółte. Wymieniłem też koszyk z czarnego na niebieski i bidon z białego na niebieski, stary komplet będzie w dłuższe trasy używany. O dziwo zaskar zrobił się jeszcze piękniejszy niż był zdjęcia dam już z żółtym siodełkiem Ehh coraz więcej fulli będzie, mam nadzieje że osobników z twardymi tyłkami na zaskarach trochę się ostanie a może lekarstwem dla Was będą tylne widełki z karbonu?
kello Napisano 31 Maja 2008 Napisano 31 Maja 2008 karbonu nie pospawasz ja dziekuje ja ze zmian w ostatnim czasie (w sensie miesiac ) to przerzutka xt na przod... zaraz pozniej xt shadow na tyl... 12letni xtr sie wzial i skonczyl... nowy lancuch w sensie drugi ktory pekl dwa razy w ciagu tygodnia... nowe klocki hamulcowe ktore zreszta w karkonoszach tydzien temu sie sfajczyly teraz pedaly musze kupic.. mxr albo 540... same wydatki... a zmienilem jeszcze kierownice na tioge taskforce 150gram.. 580mm... ale zmienilem szybko z powrotem na moja ulubiona gieta 720 mm 360gram prosta to dla mnie zero przyjemnosci z jazdy.. waga robi swoje a szerokosc powoduje ze ciezko sie transportuje rower pociagiem ale cos za cos ... bidon ostatnio natomiast uzywam zielony i pasuje do ramy jak ulal a no i zaszpanowalem sobie i kupilem za cale chyba 3 zlote podkladke kcnc pod mostek... fakt, ze jest ciezsza niz te co mialem mi nie przeszkadza ale jest fajna niebieska foto w konfiguracji... tylko troche slonko swieci i w sumie to nic nie widac :
MrJ Napisano 31 Maja 2008 Napisano 31 Maja 2008 ulvgar - moim zdaniem TAK - jeśli komuś nie przeszkadza nieco wyższa kadencja (nigdy jej nie mierzyłem ale 36-11 to mniej więcej 44-15 - można sprawdzić samemu) albo po prostu nie zamierza szaleć więcej niż te 30 km/h, ani z drugiej strony ostro podjeżdżać, moim zdaniem taki zestaw się sprawdzi. Ostatecznie można założyć zębatkę 24 jeśli się ją dostanie albo z tyłu kasetę 34z, ale wg. mnie jest to zbędne. Mnie przy 22-32 prędzej zaczynało buksować tylne koło niż brakowało sił w nogach
ulvgar Napisano 31 Maja 2008 Napisano 31 Maja 2008 A inna konfiguracja zębatek wchodzi w grę? Myślałem też nad użyciem piasty wielobiegowej ale to dość kosztowny wydatek i nie wiem jaka jest rozpiętość przełożeń takich piast.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.