Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie mam pojęcia dlaczego główka jest taka. Na pewno ramy Avalanche 1 ,2 ,3 są takie same, różnią się tylko malowaniem no i całe rowery zastosowanym sprzętem. A znając życie to rama experta niczym się nie różni od reszty lawin ale nie jestem tego pewien ;)

Napisano

Co do różnicy pomiędzy Expertem a 2.0 to chyba wielkich rewelacji nie ma, ramy są pewnie podobnie cieniowane, ale w kwietniowym BB podali wagę 3.0 i troszkę zbiła mnie znóg... 2369 gram w rozmiarze L! Żałuję, że swojej ramy nie zważyłem, teraz najwcześniej za rok będę miał podobną okazję.

Napisano

W moim domu stają 2 lawiny: 2.0 Disc w rozmiarze M i 3.0 Disc w rozmiarze S. Ciekawe jest to, że trójka, pomimo mniejszego rozmiaru, jest cięższa od dwójki (być może rama nie jest cieniowana, ale co do tego nie mam stuprocentowej pewności). Na pewno jakieś różnice są.

Dodam jeszcze że na tylnych widełkach obu ram są następujące informacje:

2.0 - butted 6061 aluminium,

3.0 - 6061 heat trated aluminium.

Napisano

co do zaskara mozliwe ze taka to jest taka czarna zielen... albo w sumie czarny, a zreszta w przyszlym tygodniu jak zakupie to walne jakies fotki to sie wyjasni ;)

Napisano

no to zgodnie z zapowiedza zapodam fotki i chcialbym w ten sposob dolaczyc do klubu gt ;)

7949a08074abd456m.jpg

c8b0c59f18bcb5f8m.jpg

87bb8eca573a9dd2m.jpg

Rower:

rama zaskar M 2006

psylo xc 2005

napęd: korba z suportem truvativ firex ze zintegr osia , kaseta sram 9.0, lancuchy hg93

piasty: przod novatec tyl formula , obrecze: fd26 przod dp20 tyl (alexrims), opony obecnie conti explorer pro 2.1

hamulce avid bb7 z tarczami od juicy carbon

przerzutki przod xt, tyl xtr 950 z wozkiem od xt mega9 i koleczkami bbb + przelotka avida, klamkomanetki xt

pedaly sh520

sztyca 400mm ritchey logic

mostek ns 80mm

kierownica 720mm ;) da bomb tribal bar

chwyty tioga mushy

siodlo scotta

stery dodane do ramy czyli maszynowe wklady fsa, kapsel tiogi

pancerze i linki sh, 3 zipy i tasma izo :)

rower dzis zlozony i przetestowany, i powiem tyle, ze jest fajnie :D

Napisano

Cisza ostatnio ogarnęła Nasz klub więc trzeba by troszkę towarzystwo rozerwać... :blink: A więc, dziś na wyjeździe do lasu urwałem hak od ramy i póki mam założony hak od Krossa Level A6 ale szukam właściwego. Jak sądzicie, czy ten HAK pasowałby do GT Avalanche?

Napisano

Z tego co pamiętam to ten będzie pasował ale nie jestem pewien na 100%. W sklepie w którym pracowałem sprzedawali te haki za 15 funciaków a u nas na necie sprzedają za 15zł więc jest pozytywnie :blink:

Napisano

Dziś brat u nich będzie z hakiem więc powinno dać radę sprawdzić czy pasuje, a jakby nie mielina stanie to jeszcze u jednego znajomego mogę spróbować (o ile się nie mylę to właśnie m003 ujeżdża). Jak będzie pasował to chyba od razu ze dwa kupię :blink: Dzięki Panowie! ;)

Napisano

Nic się nie dzieje to uraczę Was moją krótką opowieścią z dzisiejszej 'wyprawy'.

Wybraliśmy się kawałek od miasta, z kumplem, samochodem z rowerami.

Pierwsze co, wyjechaliśmy ok. 18 co już nie wróżyło zbyt długiej wyprawy. Na miejscu, gdy już wybraliśmy miejsce gdzie zostawimy auto, podczas parkowania stoczyliśmy się nieco jadąc do tyłu zahaczając podwoziem o ziemię... Trochę zajęło nam wykombinowanie i wyjście z tej nieciekawej sytuacji, a słońce, jak na złość, nie przestało zachodzić:) Kiedy już wybraliśmy się w trasę po niecałych 5 km złapałem tzw. Snake Bite'a... po wymianie dętki i ok. 10 ugryzieniach komarów nie mieliśmy innego wyjścia jak się zwijać do autka. Tym oto sposobem z ciekawej wycieczki wyszła "ciekawa" wycieczka.

Jeszcze z racji iż fajnie jest coś pooglądać do czytania dodam Wam świeższą fotkę mojej maszyny (:

1235dsaaqo6.th.jpg

Napisano

Kiedyś z wujasem spadliśmy Polonezem z mostku tylnym podwoziem i to do tego było zimą. Z 2 godziny zabawy w trzy osoby było żeby jakoś samochód wydostać :)

Napisano

Hej, ależ miałem przerwę w jeździe ;/

zachciało mi się skakać na moim Avalanche 2.0 po hopach przy słynnym Tomaku w Gdańsku Oliwie....

niestety mój zapał skończył się po pierwszym najeździe gdzie zahamowałem przed samą hopą (to inny rodzaj najazdu niż w skateparkach) no i bęc ....przez kierownicę prosto na bark... ;] na szczęście nie złamane nic tylko ból przez 1.5 miesiąca, teraz jeszcze czuje ale na rowerku mogę śmigać. W sumie kończy się sezon ale teraz najlepsza pogoda, troche słońca , zero komarów i much i mało kajtów na rowerach co się pod nogami pałączą:))

pozdrówka

Napisano

No pogoda ostatnio nie nastraja do wyjazdów :) Tak w ogóle to w zeszłym tygodniu zdjąłem rogi ze swej maszynki. Troszkę jazda się poprawiła (szersza kierownica) a na podjazdach już mnie nie kusi by kłaść dłonie na rogi (i tak musiałem je zdjąć przy zmianie biegu). Ogólnie jest bardzo dobrze <_<

Na oficjalnej stronie GT pojawiła się kolekcja na 2008 rok ;)http://www3.gtbicycles.com/default.aspx?fu...&&id=19

Oglądać i komentować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...