Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobra potrzenuje pomocy.Jaki rozmiar ramy Gt do wzrostu 180 cm .Jak wiadomoa każda marka ma inna geometria a mozliwości przymiarki ,nie ma .Zakup przez neta.Więc proszę o podanie rozmiaru rami .

Jeśli sie nie myle będzie to model agressor

Napisano

Witam ;)

Ja śmigam od maja na Avalanche 2.0 i jestem bardzo zadowolony!

FOTKA

Obecnie ma wymienione hamulce na hydrauliki, a na początku października wstawiam SPD. Chcę też wymienić odblaski na na białe, ale nigdzie nie umiem dostać :glare: A potem amortyzator.

GT RULES!!

DO BIZONA:

Ja mam 186 cm i mam rame L. Więc wydaje mi się, że na 180 śmiało można kupić L, no chyba, ze ktoś ma krótkie nogi to w tedy M bo szkoda klejnotów :)

• Mod Team
Napisano

fiufiu foto Bikergoni jestem w szoku...czy ramka to rocznik 2002?....wracam na forum po przerwie wakacyjnej w której to troche jeździłem troche sie bawiłem..

a to przystojny GT w akcji

http://img81.imageshack.us/my.php?image=dsc7017sy9.jpg

Witam Cię po przerwie. :)

Mój bike-uś to wspaniały rocznik 2000. Twój bike-uś też wygląda wspaniale (tak jak i "jeździec").

Z jakiego maratonu ta fotka?

Napisano

Heh, może coś poradzicie na mój problem. Postanowiłem zafundować mojemu czerwonemu składaczkowi nową sztycę. W chwili obecnej posiadam jakiś no-name bez oznaczeń, a wybór padł na Rooxa. No i tu zaczynają się schody. Pytanie jaka średnica jest właściwa. Mierzyłem sztycę suwmiarką z cyfrową podziałką, w różnych miejscach wychodzi średnica od 29,4 do 30,0. Próbowałem w znajomym sklepie włożyć różne sztyce Accenta i Zooma no i było zabawnie. W zależności od firmy 30 mm za ciasne, 29,8 ciasna, 29,4 ciasna, 29,6 ok itp. itd. Może wiecie jaki rozmiar podawało oficjalnie GT? Rama Karakoram... A może napisać do nich maila z pytaniem?

Pytanie nr 2. Można gdzieś kupić rowerowe ciuchy z logo GT?

Napisano

Witam Cię po przerwie. :)

Mój bike-uś to wspaniały rocznik 2000. Twój bike-uś też wygląda wspaniale (tak jak i "jeździec").

Z jakiego maratonu ta fotka?

ja również witam i się rumienię..hehe maraton był w Karpaczu ..http://www.mtb-tour.pl/ bardzo dobra obsługa....git bufety i wszystko za 15 pln..do tego full gadżetów...

a co do sztycy too są rozmiarówki rooxa http://www.cult-bikes.com/ja bym brał 29,4 a reszte załatwi zacisk

Napisano

Co do koszulek, to na bank można nabyć w Katowicach w sklepie firmowym Summit. Są koszulki rowerowe jak i zwykłe T-shirt.

TU jest strona internetowa tego sklepu. Może mają sprzedaż wysyłkową ubrań.

Napisano

Ja ze sztycą mam taki problem że jak jest wyciągnięta prawie na maxa i zaciskam ja z trudem a jak ją obniżę to musze podkręcić zacisk bo jest luz. Nie wiem o co chodzi ale chyba mamy podobny problem.

Miałem kiedys kolesia w sklepie który chciał wyminie sztycę sztych Giancie. W nowych modelach jest rozmiar ramy 32.4mm (gruba rura) i jak przypasowywałem 32.0mm była za duża. Najwyraźniej ktoś coś skopał w numeracji :)

Napisano

witam wszystkich

juz dawno nie zagladalem na forum ale niestety widze ze jakby wymiera bo newiele sie wydazylo

mam nadzieje ze to z powodu ze wszyscy pomykaja na swoich ulubionych GT

mam wlasnie takie pytanko czy ktos sie orientuje czy jest mozliosc kupna samej ramy GT ruckus DJ lub ruckus UF ?? modele z 2006r

do tej pory gdzie nie ptram to maja jakies stare ramy z 2004 r :)

i jeszcze jedno juz kiedys o to pytalem ale czy macie moze mozliwosc dowiedzenia sie czegos o mojej ramce nistety ja niczego nie znalazlem wszystko sie znajdzie na temat prawie kazdego modelu a o tym cicho sza. wiec bylbym wdzieczny

pozdrawiam i mam nadzieje ze jak sie zrobi chlodniej to forum ozyje :excl:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...