Skocz do zawartości

[basen] Z gąbkami :)

ihasowski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie a raczej prośbe o podsuniecie rozwiązania. Gdzie zorganizuje bardzo dużą ilośc gąbek ??

Wiadomą sprawą jest że mozną chodzić i zbierać to co sie znajdzie na śmietniku ;)

Jednak problemem sa wymiary basenu: 4x8x1.5m :P Tak wiec potrzeba b dużo gabeczkek, a nawet ścinek cokolwiek :P

Jakieś pomysły ?? :D

Napisano

sklepy typu castorama/praktiker... myślę że udało by się znaleźć coś u nich w "przemysłowych" ilościach.. a jak nie to pozostaje tylko "zbiórka fantów" i ewentualnie odwiedziny jakiegoś zakładu gdzie "gąbki" mogą być używane przy pakowaniu towaru finalnego(jakieś RTV/AGD)..w Polsce jest trochę takich fabryk/zakładów.. trzeba tylko zagadać z odpowiednią osobą...

Napisano

jeśli, się nie chce wydać kasy to możesz np. rozwiesić ulotki po osiedlu itp typu

Zbieram zużyte materace gąbkowe, sofy itp.

udaj się na jakiś śmietnik :rolleyes: poszperaj po lasach. Niestety ale w polskich lasach można często znaleźć stare kanapy itp.

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Napisano

no ja tez jestem z torunia i nie mam pojecia czy tu jest jakas taka fabryka gabek..

tez mam zamiar zbudowac basen, ale nie wiem od czego zaczac..

Napisano

Wata szklana by go zadrapała na śmierć :P , strasznie kłuje i jeśli jest drobna nie można się jej pozbyć. Popytaj w jakichś zakładach stolarskich/meblowych. A poza tym, tak jak piszą poprzednicy, z doświadczenia wiem, że z jednej kanapy można mieć ok. 1-1,5 m^3 gąbki :) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...