Skocz do zawartości

[łańcuch] wymiana - co wybrać: AC-881 Pro czy intraX 7Z1?

Wolverine

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja mam tylko uwagę: jaki przebieg ma twój napęd?? może się okazać że nie przyjmie nowego łańcucha...

powiem że dość egzotyczne te twoje propozycje...

Napisano

Na twoim miejscu zobaczyłbym te łańcuchy na żywo przed zakupem. W zeszłym roku potrzebowałem (nie dla mnie) taniego łańcucha na 7-speed i kupiłem coś z intrax w nazwie. Niestety nie pamiętam co to dokładnie było, ale kosztowało coś kolo 30zł, więc chyba intraX 700. Generalnie łańcuch zadziwiająco łatwo giął się na boki przez co za chiny ludowe nie potrafiłem fajnie wyregulować przerzutki. Jak z pozostałymi modelami to musisz zobaczyć.

Napisano

Przebieg - zadbane 700km. Po prostu zmieniam korbę na większą i chyba by się przydał nowy, ciut dłuższy łańcuch...

A ja myślałem, że wippermann robi dobre łańcuchy...

• 2 tygodnie później...
Gość R3surrection
Napisano

albo wziąć srama

Napisano

Wiem , ze potrzebny jest rozkuwacz , ale jak to bezpiecznie zrobic (nic nie psujac). Prosze o linki do zdjec ew. szczegolowy opis. Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Gość R3surrection
Napisano

przy 8ce spinki nie pasują,,,bynajmniej mi nie pasowała rzadna

Napisano

Pasuja, ja nie mialem problemu. Na 9 rzedowy lancuch sa zlote spinki, na 8 rzedowy srebrne. Na pewno spinki pasuja na lancuchy sramowskie <_< i wippermana, bo tu probowalem, nie wiem jak ze shimano.

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...