Skocz do zawartości

Unibike Extreme Team

thomash

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziękuję. Jeśli ktoś chciałby jeszcze się wpowiedzieć to zmiła chęcią przeczytam :033:

Pozdrawiam.Zaciśnij zęby -dozbieraj na coś lepszego ja mam złe doświadczenia -przeszukaj całe forum .

Napisano

Witam wszystkich Unibikerow. Ja od 2 lat brykam Unibikem Everest. Po tym jak przesiadlem sie z makrokesza zakochalem sie w tym rowerze:P

Rowerek sprawuje sie ok. Wydaje mi sie, ze to bardzo dobre rowery za taka kaske. POZDRO!!!

Napisano

Amator... jeśli masz kupować wersje disc to chyba lepiej troszke dołożyć i kupić najtańszego Radona... ramy baardzo solidne (gwarancja na 5 lat) i osprzęt deore za ok 1800 ( to najtańszy rower w tej klasie chyba). Ale jeśli nie masz tyle to weź Evo podstawową wersje. Naprawde solidny rowerek. Też go mam od 2 lat. I można z niego zrobić prawdziwego ściganta. Super rower na początek.

Z moich doświadczeń wynika, że do XC raczej V'ki się bardziej nadają niż tarcze. Dużo lżej (a to w XC jest najważniejsze).

Napisano

wreszcie na ten rok skonczylem tunning evo06:)

wymienilem na:

przerzutka tylna LX -ok. 140zl

Kaseta LX ok.90zl

Lancuch Sram PC-48 -40zl

Piasta przod i tyl DEORE -ok. 160zl

Szprychy na nowe- ok.80zl

Opony na Specialized-ok. 170zl

hamulce przod i tyl Deore 535 (hydrauliki)-ok. okolo 600zl

manetki oczywiscie jedna alivio05 druga 06:)-ok 100zl

Pedaly na Wellgo-ok. 60zl

=okolo 1400zl

czyli drugie tyle za cala operacje hmmm...

nie wiem czy sie oplacalo ale nauczylem sie duzo co i jak wiec jakos trzeba bylo zaczac...

ponizej foty

obraz003nm6.th.jpg

obraz008sz6.th.jpg

obraz011yw9.th.jpg

obraz012xx7.th.jpg

obraz016ow4.th.jpg

Napisano

ogółem rowerek nice... tylko te hample :) nie mogłeś czegoś ambitniejszego? :) HFX-9 są w podobnej cenie. No i co ta nóżka tam robi? To 200g żywej wagi!

Napisano

Kierownica zostaje bo po ziemie

zmieniam rame na DC Pitbull:)

a deore 535 sa calkiem wporzatku jak dlamnie troche sie grzeja ale daja rade

nuzka jest bo wygodnie czasami:)

Napisano

eee... Deorki to już pożądny sprzęt. Ja mimo wszystko bardziej preferuje V'ki. No ale jak budujesz dualówke to ok.

A wiecie może coś na temat dostępności ram Unibike'a? Czy są skorzy sprzedawać właśnie same ramy? I w jakich cenach mniej więcej są? Ja w przyszłym roku chciałbym zmienić ramę na mniejszą, a przy okazji na lepszą. Fajnie byłoby zostać przy Unibik'u. Myślełem o ramce flite. A jak się nie da to będę musiał zmienić marke bo mój Evo jest za duży.

:twisted:

Napisano

Pisałem kiedyś do Unibike'a i odpisali że nie sprzedają samych ram Flite/Expert. Może teraz coś się zmieniło, albo można dostać w jakimś sklepie ramę z nowego roweru.

• 2 tygodnie później...
Napisano

To i ja się przywitam. Jeżdżę na Unibike'u Flite. Odrazu w sklepie kazałem sobie wymienić kierownicę na giętą (dzięki temu uzyskałem 2-3 cm wyżej) i siodełko na authora (wygodniejsze). ROwerek dodatkowo ma zamocowaną stopkę (porąbany wynalazek) i fotelik dla dziecka (dla tego potrzebna jest mi stopka). Wczoraj rowerek potrzaktowałem karcherem wymyty i naoliwiony czeka na wiosnę.

Napisano

Blizzard

czym ty te zdjęcia robiłeś?? nieostre że nic nie widać, Jak ci się ręka trzęsie do podeprzyj ją na czymś

• Mod Team
Napisano

Trudno się dziwić, że nie pokazywałeś bo takie zdjęcia to aż żal pokazywać :P Co do identyfikacji zdjęcia to całkiem w porzadku wyglada ten XT z tył

Napisano

Całkiem całkiem :D Fajnie się prezentują te dwie lampy z przodu.

Przerzutke przód masz orginalną czy zmieniałeś?

Ha! Mam zaklepany u mikołaja nowy widelec :P Axel Comp z TPC :P Mówią że dobry, a to wszystko na co obecnie mnie stać.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kupiłem przed chwilą Conti Explorery za 55zł wraz z dętkami :) Oczywiście zwijane :)

Z tego co czytałem na forum oponki te dobre są do XC... a więc zobaczymy za pare dni...

i wreszcie odchudze rower o jakieś pół kilo :confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...