kuls Napisano 17 Lipca 2011 Napisano 17 Lipca 2011 Jednak wybór padł na Wisłę i Ustroń. Do zobaczenia na szlaku.
mrkura Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Niedziela wypad w Żywiecki, chętni ?? ] Wyjątkowo pociągiem , wiec możemy jechać większą ekipą. Trasa w skrócie: Żywiec niebieskim na Koternicę, Romankę a później zadecydujemy czy na Krawców Wierch czy Redykalny. Wyjazd z Tychów pociągiem 7 z hakiem.
grzegorzkm Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 tylko wiesz ze do zywca pociagiem bezposrednio nie dojedziesz , trzeba w bielsku wysiasc i chyba 1 lub 2 przystanki podjechac autobusem tylko ze autobus nie bierze rowerow , lepiej sie zorientuj zebys nie byl zaskoczony
mrkura Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 UPS, myślałem że już to opanowali , w takim razie chyba trzeba będzie jechać samochodem. Jutro śmignę na PKP i się dowiem.
detonator Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 tylko wiesz ze do zywca pociagiem bezposrednio nie dojedziesz , trzeba w bielsku wysiasc i chyba 1 lub 2 przystanki podjechac autobusem tylko ze autobus nie bierze rowerow , lepiej sie zorientuj zebys nie byl zaskoczony Pociągi jadą już normalnie.
mrkura Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Więc, wszystko jasne. Skład na chwilę obecną - detonator+moi .
grzegorzkm Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Pociągi jadą już normalnie. potwierdzam , dzwonilem na informacje zeby sie upewnic , ale 3 tygodnie temu jak chcialem jechac do BB Leszczyny to jeszcze nie mozna bylo a co do wycieczki , jak zalatwie sobie wolne w pracy to moze dam rade z wami pojezdzic
mrkura Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 Zaszła mała zmiana, mianowicie jedziemy tą samą trsę, jednak w odwrotnym kierunku. http://www.bikemap.net/route/1129383?131126394423228#lat=49.57866&lng=19.42657&zoom=10&type=2 Pociągiem pojedziemy do Rajczy.
Kario Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Trzeba było się dzisiaj zabrać z nami. Relacja jutro . ps. Kario, kręciłeś się dzisiaj moze po Śląskim ? (między Ustroniem , a Wisłą) 16 nie bylem w gorach, bylem 3 ostanie piateki, 8, 15, 22. W ten piatek niezle lalo ~10 stopni + deszcze, okrążyłem brenna chyba jedna z moich ulubionych tras: brenna, blatnia, klimczok, karkoszczonka, kotarz, grabowa, stary gron, brenna. Caly czas lalo tak, ze nawet okularow nie ubralem ale jechalo mi sie rewelacyjnie BTW jak ktoś nie jechał tej trasy, to bardzo polecam, nie jest dluga, jakies 4-5h zalezy od tempa, ale jest tam chyba wszystko po kolei co może być w górach na rower Na pilsko sie w koncu nie wybralem - nie bylo odpowiedniej pogody nie ma sensu ciorac tak duzej trasy w deszczu i jechac na pislko kiedy nie ma widokow. Ale jak zrobi sie pogoda to bede sie wybieral.
mrkura Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 okrążyłem brenna chyba jedna z moich ulubionych tras: brenna, blatnia, klimczok, karkoszczonka, kotarz, grabowa, stary gron, brenna A nie będzie lepiej w drugą stronę ? Zjazd z Klimczoka na Karkoszczonkę z tego co pamiętam nie jest zbyt udany, a jadąc w drugą stronę szlak ma tendencję "spadkową". Tak czy tak chętnie się przejadę to traską . A ja byłem w niedzielę na krótkiej super trasce w Śląskim: https://picasaweb.google.com/102576698132301751366/BESKIDSLASKI24072011MTBGawlasBaraniaGora#
Kario Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 A nie będzie lepiej w drugą stronę ? Zjazd z Klimczoka na Karkoszczonkę z tego co pamiętam nie jest zbyt udany, a jadąc w drugą stronę szlak ma tendencję "spadkową". Tak czy tak chętnie się przejadę to traską . A ja byłem w niedzielę na krótkiej super trasce w Śląskim: https://picasaweb.google.com/102576698132301751366/BESKIDSLASKI24072011MTBGawlasBaraniaGora# Zdecydowanie polecam w strone, w ktora podalem. Zjazd z klimczoka wyglada tak: polana narciarska, pozniej w prawo, stromo ale da sie jechac, uwazac, zeby przy drodze zwozkowej niz zgubic czerwonego !! dalej kawalek nie przejezdny przeba przejsc - taki zlosliwy trawers, pozniej b. fajny zjazd pod Chate Wuja Toma. Wegierska Gorka - Pilsko wstepnie zaplanowalem na sobote, trasy jeszcze dokladnie nie ustalilem zastanawiam sie nad wariantami, nie chce przesadzic
mrkura Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Ale piszesz o zjeździe czerwonym z Klimczoka ? Fakt, że w zeszłym roku jechałem tamtędy na HT, więc była to masakra, teraz może będzie lepiej. I oczywiście zgubiliśmy szlak, poszliśmy zwózką na sam dół . A co do Twojej propozycji, to planujesz pociągiem czy samochodem ?
Kario Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Ale piszesz o zjeździe czerwonym z Klimczoka ? Fakt, że w zeszłym roku jechałem tamtędy na HT, więc była to masakra, teraz może będzie lepiej. I oczywiście zgubiliśmy szlak, poszliśmy zwózką na sam dół . A co do Twojej propozycji, to planujesz pociągiem czy samochodem ? Samochodem. Wegierska Gorka i czerwonym czaly czas na Pilsko. Powrot na poczatku ta sama droga czerwonym a przy Rysiance w lewo na niebieski, zielony, zolty, czarny, niebieski do Wegierskiej Gorki. Taki plan na razie. Map source mi mowi 44km, a google earth 2250 przewyzszenia. Z czego niektore kawalki z profilu zdecydowanie nie do podjechania, ale wyjdzie pewnie w praniu - nie znam tej trasy.
abstinent Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Zdecydowanie polecam w strone, w ktora podalem. Zjazd z klimczoka wyglada tak: polana narciarska, pozniej w prawo, stromo ale da sie jechac, uwazac, zeby przy drodze zwozkowej niz zgubic czerwonego !! dalej kawalek nie przejezdny przeba przejsc - taki zlosliwy trawers, pozniej b. fajny zjazd pod Chate Wuja Toma. no z tego co pamiętam to zjazd fajny, ale dlaczego nikt nie chce tamtędy puścić żadnego maratonu itp bo mało kto tamtędy zjedzie
Kario Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Na maratonach stosuje sie troche inne rowery niz do turystyki gorskiej (am czy jak to teraz zwa). Na takim HT maratonowym to jednak trudniej sie zjezdza, maratony generlanie maja b. latwe techniczne trasy. Gdby bylo inaczej to by ludzie sciagajac sie w dol zrobili sobie krzywde, a tego organizatorzy nie chca.
abstinent Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 @Kario, zapraszam do Istebnej na maraton zobaczysz czy jest łatwy sporo ludzi jeździ i na sztywnym i na fullu(tzn ma po dwa rowery w zależności jaka jest trasa) więc taki zjazd na fullu to pryszcz powinien być zresztą na sztywnym też jak się coś potrafi i ma jaja że tak powiem
Kario Napisano 26 Lipca 2011 Napisano 26 Lipca 2011 Jechalem trase z istebnej w 2ch wariantach (bo sie zmieniala) wg GPS. Jest bardzo latwa technicznie. W sumie to ciezko o latwiejsza trase w gorach. To juz maraton z ustronia mial trudniejsze kawalki ! Ale mysle, ze to nie watek do tej dyskusji. Ma ktos pomysl na trase Wegierska Gorka - Pilsko - Wegierska Gorka ? Omowilem dzisiaj na gg juz troche ten pomysl z Detonatorem
pawelll Napisano 27 Lipca 2011 Napisano 27 Lipca 2011 Cześć, planuję wypad w góry w terminie 2,3,4 sierpnia, można jeszcze zachaczyć o 5 tylko powrót musi być w okolicach południa. Myślę oczywiście o Beskidach, ale jeżeli byłby ktoś chętny na inne rejony to jestem otwarty na propozycje. Musimy tylko brać pod uwagę, że dysponuję 3-3,5 dnia, więc raczej trzeba by mieć samochód, żeby pojechać gdzieś dalej. Ja nie mam Noclegi w schroniskach, chatkach studenckich. Jazda oczywiście szlakami Zapraszam
mrkura Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 UWAGA ! W sobotę planuję wyjazd do Brennej na trasę Brenna-Błatnia-Klimczok-Kotarz-Stary Groń-Brenna. http://www.bikemap.net/route/1145625#lat=49.71072&lng=19.10179&zoom=11&type=2 Z Tychów wyjazd o 7.00, mam dwa miejsca osobo-rowerowe. ZAPRASZAM.
kuls Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam, Wybieram się w najbliższy weekend w góry, wstępny plan to gorce, których nie miałem okazji jeszcze odwiedzić. Jakiś chętny?
mrkura Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 No szkoda, że nie napisałeś dzień wcześniej, weekend rowerowo (i nie tylko ) już zaplanowany. Gorce też były na celowniku , ale ... Polecam szlak zielony z Kiczory na Gorc - bajka (możesz zerknąć do mojej lub detonatora picas)
aegis Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 ktos chetny na jutro? trasa do uzgodnienia - 2 miejsca w aucie
aegis Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 w piatek byłem z moja panna,niestety tylko po asfalcie wisła-straconka -kubalonka -istebna -jasnowice ,zakupiono kilka czekolad Studencka:),powrot od strony Czech wjazd do istebnej prz stacji Bliska i dalej jazda do wisły. We wtorek ruszam w gory nie ma innej opcji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.