Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie Ty jeden wymiękłeś na podjeździe pod stożek;) Tzn przy tym miejscu z korzeniami.

Ja tam żadnym hardcorowcem nie jestem, ale te kamienie, na które tak bardzo narzekałeś, to właśnie jeden z ciekawszych elementów tej trasy;)

Przy okazji: czy ktoś się gdzieś wybiera w ten weekend? Ja na pewno będę chciał pojeździć po górach, ale na chwilę obecną jeszcze nie zaplanowałem żadnej trasy. Może uda się zebrać kilkuosobową grupę.

Napisano

Generalnie ta trasa jest łatwa i relatywnie mało kamienista, ale zrobienie jej w 4h z cykaniem fotek i awarią... naprawdę szybko. Chyba, że czas jazdy to tylko czas w siodle nie czas przejazdu :)

nie no taki dobry to nie jestem , czas w siodle oczywiscie , a czy taka latwa ? dla mnie nie byla latwa , a kamienie byly dla mnie wielkim problemem

Napisano

To co podpisałeś "jak po takim czyms jechac" to najfajniejszy kawałek trasy (no może wcześniej fajniejsze jeszcze). Czerwony za Stożkiem to klasyka ;)

popieram, dla tego odcinka jeżdżę w ten rejon śląskiego :D.

A co do Twojej trasy, super trasa, jednak cieszę się że w sobotę jechaliśmy ją w wariancie w odwrotnym kierunku ;)

Napisano

Ja wlasnie wrocilem z gor i jeszcze mi przed oczami smiga odcinek salmopol-czerwony-czarny-zielony-brenna. Bajka - to tez dla mnie kultowy odcinek, obowiazkowy do odwiedzania co roku ;)

Napisano

A co do Twojej trasy, super trasa, jednak cieszę się że w sobotę jechaliśmy ją w wariancie w odwrotnym kierunku ;)

Dlaczego :) ?

edit:

Teraz zobaczyłem wasza terasę jednak są różnice. Czupel - Tresna inaczej. No i Ja jechałem z bb straconka wiec tam mialem dodatkowy podjazd i zjazd. Z tymi zmianami w 2ga stronę faktycznie mniej pchania.

Galeria z wczoraj: https://picasaweb.google.com/paszek.michal/BrennaSkrzyczne8Cze2011?authkey=Gv1sRgCP7H3Mn33aDSeA&feat=directlink ;)

Napisano

Dlaczego :) ?[/quote

Mieliśmy mniej pchania :D . Przy Twoim wariancie 3x musiałeś wchodzić na wysokość, my tylko dwa. Poza tym gwoździem programu był zjazd niebieskim z Jaworzyny, więc i tak się inaczej nie dało :rolleyes: .

Ale to oczywiście moje zdanie- i to jest właśnie piękne w AMTB, że każdy może sobie jechać gdzie chce i jak chce.:icon_mrgreen:

Napisano

Dlaczego :) ?

Mieliśmy mniej pchania :D . Przy Twoim wariancie 3x musiałeś wchodzić na wysokość, my tylko dwa. Poza tym gwoździem programu był zjazd niebieskim z Jaworzyny, więc i tak się inaczej nie dało :rolleyes: .

Ale to oczywiście moje zdanie- i to jest właśnie piękne w AMTB, że każdy może sobie jechać gdzie chce i jak chce.:icon_mrgreen:

Nie 3x tylko 2x po 0.5 raza ;) Pod Magurkę Wilkowicką można podjechać żółtym i tylko krótkie fragmenty są do podejścia.

Napisano

Gdzie i o ktorej chcesz jechac i jaka trasa. Ja moze byl sie pisal... ale to zalezy od tego jak potoczy sie dzisiejsza impreza :)

Napisano

kurcze tez bym pojechał tyle ze dzis jest grill :) a sponsorem jest Calsberg ^^ wiec moze byc bardzo kiepsko,jesli jutro nie bede w stanie to dopiero w piatek- ostatnia szansa przed urlopem.

Napisano

trasa jeszcze nie sprecyzowana, ale raczej planowałem w okolicach wisły, bądź korbielowa.

trasa jeszcze nie sprecyzowana, ale raczej planowałem w okolicach wisły, bądź korbielowa.

Napisano

Napisano

Plan jest taki: ruszam pociągiem do wisły głębce o 7:38, następnie

1 albo zielonym na stożek a następnie kiczory-kubalonka-barania i zjazd niebieskim do wisły

2 kubalonka-barania-malinowska skała-salmopol-wisła

wszystko do dogadania w czasie podróży pociągiem

Jest jeszcze inna opcja, że pojedziemy do wisły samochodem, bo ja jeszcze jedną osobo-rower mogę zabrać ze sobą

Napisano

Szukam jednej osoby do kompletu na wypad w niedzielę w Beskid Żywiecki. Trasa :Rycerka, Przegibek, Racza, Rachowiec.

ps.

Oczywiście, wszystko na dzień dzisiejszy pod znakiem zapytania (praca, pogoda) nie mniej zapraszam.

Napisano

w niedziele nie dam rady - bede juz dychał na plaży :)

jade za to w piatek (1 dzien urlopu)mam 3 miejsca wolne,trasa do ustalenia

Napisano

Mi też się sytuacja wyklarowała, praca :/ w niedzielę rano pfffff. W sobotę może na jakąś lekką przejarzdżkę z żoną pojadę w Ślaski albo Mały :D

Napisano

Wyjazd o 16.00 z Tychów (niedziela). Trasa bardzo krótka, na Równicę asflatem i zjazd czerwonym, opcjonalnie Szyndzielnia . 2 miejscówki oczywiście czekają.

Napisano

piatkowy wypad udany - pomimo zapowiadanego deszczu,wiecej info wrzuci Michał(fotki jakies tez),ja lece sie pakowac i rano startujemy na zasłużony urlopik -nara 3mcie sie.

Napisano

Jedzie ktoś jutro ? Jak już pisałem wcześniej- wyjazd z Tychów przed 16.00, trasa-jakaś górka solo (szyndzielnia albo równica)

Napisano

Jedzie ktoś jutro ? Jak już pisałem wcześniej- wyjazd z Tychów przed 16.00, trasa-jakaś górka solo (szyndzielnia albo równica)

i jak byles gdzies?

Napisano

piatkowy wypad udany - pomimo zapowiadanego deszczu,wiecej info wrzuci Michał(fotki jakies tez),ja lece sie pakowac i rano startujemy na zasłużony urlopik -nara 3mcie sie.

Wiec wysyłam link do paru fotek: album

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...