Skocz do zawartości

[Oświetlenie]Jakie na przód i na tył?

Marc1n

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

tylko 1 co zrob po przyjsciu to zdejmij jedna gumke z latarki (sa zbedne), bo inaczej Ci wypadac z uchwytu bedzie:P

i upewnij sie ze to sa real foto, bo Ci sprzedawcy to oszolomy...

Napisano

Jasna sprawa. Rozne rzeczy widzialem na allegro i wole teraz sie upewniac co i od kogo kupuje. Zwlaszcza, ze najprawdopodobniej z kumplem kupimy takie same zestawy.

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Dostalem odpowiedz, ze na zdjeciu

http://www.olajulka....we-DSC03374.JPG

widac jaka to jest dioda. Chyba dam sobie spokoj z ta aukcja, zwlaszcza ze u mnie raczej w gre wchodzi uchwyt obrotowy.

Dopytam jeszcze, czy to real foto na aukcji

http://allegro.pl/la...2447273682.html

i pewnie razem z uchwytami obrotowymi sie zamowi.

i jeszcze pytanie:

na auckji z akumulatorami napisane, ze sa z blaszkami. Czy taki akumulator bedzie pasowal w takim razie do latarki? Probowal ktos?

Napisano
I to bedzie wiecej swiatla dawalo niz jakis halogen/zarowka? Mialem kilka roznych lampek z zarowkami, widzialem diodowe jednak w calkowitej ciemnosci niewiele dalo sie i tak zobaczyc

Generalnie przez ostatnie lata rynek led się mocno rozwinął i takie oświetlenie daje spory strumień światła. Np. halogen 4W dawał około 80lm, a 4W dioda potrafi dać 500lm. Inna sprawa to cena i kształt snopu światła. Te wszystkie latarki nadadzą się do lasu (bez szaleństw tak jak pisał Polek), ale na drogi i asfalt potrafią oślepiać innych. Znowu rozwiązania dedykowane na drogi są drogie lub słabiej świecą.

Napisano

te aku beda pasowaly, spokojnie;)

no z tego zdjecia wynika jasno ze to XR-e bo tylko ona ma taka strukture... 99% xr-e, ale sprzedawca jakis niemily:) duzo tansza jest?

Napisano

ta od "niemilego" sprzedawcy 65zl z uchwytem prostym i lampka na tyl

a ta druga 59 lampka + 8,50 uchwyt obrotowy = 67,50PLN bez lampki tylnej.

Wole doplacic te 2,50 i miec obrotowy uchwyt, a tylna lampke kupie na miejscu i to jakas mniejsza. Najlepiej 3-diodowa.

Napisano

Ponawiam pytanie o solidny uchwyt do nocnych harców po beskidach do solarforce L2?? Pomoże ktoś, jakiś link zapoda??? aha kierownica 31.8

Napisano

Jeszcze żadnego, bo dopiero co kupiłem światełko, też notabene od Grega, nie chciałem kupować tego led lensera właśnie, bo wydaje mi się że pomykając gdzieś po kamolach wypnie się po prostu i po latarce, a tania nie jest jak wiadomo. Właśnie zastanawiam się nad tą co z linku powyżej, ale pytanie brzmi czy mi spasi pod kiere 31.8?

Napisano

a wg mnie Lesner jest ok, mam "podrobe" za 5zl i jest bdb, nie gubie mojej C8 (nawet kiedy gubie bidon:D) i nie przekreca sie sam na kierze.

Napisano

Jeszcze żadnego, bo dopiero co kupiłem światełko, też notabene od Grega, nie chciałem kupować tego led lensera właśnie, bo wydaje mi się że pomykając gdzieś po kamolach wypnie się po prostu i po latarce, a tania nie jest jak wiadomo. Właśnie zastanawiam się nad tą co z linku powyżej, ale pytanie brzmi czy mi spasi pod kiere 31.8?

W Led Lenserze nie ma szans żeby latarka wypadła. Problem jest w tym, że jest dość ciężka i wąski uchwyt powoduje, że lampka trochę się trzęsie. W oryginalnym solarforce widać, że uchwyt jest szerszy i latarka będzie trochę niżej, więc powinno być ok. Co do przypasowania do Twojej kierownicy to musiałbyś zadać pytanie sprzedającemu :)

Napisano

Hmm w sumie to zadałem pytanie odnośnie dopasowania do kierownicy juz dwóm sprzedającym jakieś 3 dni temu ale żaden nie kwapi sie z odpowiedzią;(. Po prostu zaryzykuje i kupie ten uchwyt pod solarforce'a i zwyklaka, o wyglądzie led lensera wyjdzie jak za jeden oryginał :)

Napisano

lis3k

to daje z 10LM ... jakies 12x mniej niz lampki z ostatniej strony, które są uznawane za Minimum, więc sam sobie odpowiedz, Tył jest łudząco podobny do mojej lampki z tesco za 8zł, i pewnie wiele wiecej swiatla nie daje. ;)

Napisano

wlasnie przyszly latarki zamowione tutaj:

http://allegro.pl/latarka-taktyczna-led-aku-cree-q5-zoom-500lm-80w-i2416325773.html

Ogolnie duzy plus dla sprzedajacego. Paczka doszla tak szybko, jak powinna. Poznym wieczorem we wtorek zamowilem, a w czwartek o 12 juz mialem je w domu.

Diody takie, jak na zdjeciu, wiec jest ok. W ciemnej piwnicy z taka latarka wszystko widac, wiec zapowiada sie niezle. Zobaczymy w terenie na rowerze.

Czekam jeszcze na akumulatory dodatkowe i w weekend moze sie potestuje "w akcji".

Dzieki Wam za pomoc :)

Edit:

Wlasnie przyszly akumulatorki. Jestem mile zaskoczony, gdyz zamowilem 4 sztuki, a dostalem 5 :D

Napisano

1. CenaCzyniCuda

2. papier przyjmie wszystko

3. internet przyjmie jeszcze więcej :)

ano dokladnie tak to jest. Oczywista sprawa, ze nie ma tych 500lm, ale jakby nie bylo to troche swiatla to i tak daje.

Napisano

Ciekawy jestem jakim cudem zrobili 500lm z Q5...

przeciez to oczywiste, a te latarki ida na ok 500-700mA, wiec daja ze 130LM max (bo pewnie nie jest to bin Q5), co nie zmienia faktu ze w tej cenie daje najwiecej swiatla ze wszystkich mozliwych zrodel.

Milej jazdy dzis wieczorem temu ktory kupil:D

i pamietaj zeby nie rozladowywac Aku ponizej ~3V, czyli jakies 5-6h świecenia na maxie.

Napisano

Polecacie jakiś zestaw lampek tak do 60-70 zł ?

Głownie jeżdżę po mieście, i głownie chodzi o to żeby mnie widzieli na ścieżkach rowerowych piesie oraz rowerzyści.

Co polecacie : > ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...