pablo191f Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 dobra, napisalem o real foto. jezeli nie odpisze to chyba wezme to: http://allegro.pl/latarka-taktyczna-led-aku-cree-q5-zoom-500lm-80w-i2447273682.html typ ma tez obrotowe uchwyty na aukcjac, wiec jest dobrze. No i do tego 2 sztuki akku.
PoleK Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 tylko 1 co zrob po przyjsciu to zdejmij jedna gumke z latarki (sa zbedne), bo inaczej Ci wypadac z uchwytu bedzie:P i upewnij sie ze to sa real foto, bo Ci sprzedawcy to oszolomy...
pablo191f Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 Jasna sprawa. Rozne rzeczy widzialem na allegro i wole teraz sie upewniac co i od kogo kupuje. Zwlaszcza, ze najprawdopodobniej z kumplem kupimy takie same zestawy. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
pablo191f Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Dostalem odpowiedz, ze na zdjeciu http://www.olajulka....we-DSC03374.JPG widac jaka to jest dioda. Chyba dam sobie spokoj z ta aukcja, zwlaszcza ze u mnie raczej w gre wchodzi uchwyt obrotowy. Dopytam jeszcze, czy to real foto na aukcji http://allegro.pl/la...2447273682.html i pewnie razem z uchwytami obrotowymi sie zamowi. i jeszcze pytanie: na auckji z akumulatorami napisane, ze sa z blaszkami. Czy taki akumulator bedzie pasowal w takim razie do latarki? Probowal ktos?
zekker Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 I to bedzie wiecej swiatla dawalo niz jakis halogen/zarowka? Mialem kilka roznych lampek z zarowkami, widzialem diodowe jednak w calkowitej ciemnosci niewiele dalo sie i tak zobaczyc Generalnie przez ostatnie lata rynek led się mocno rozwinął i takie oświetlenie daje spory strumień światła. Np. halogen 4W dawał około 80lm, a 4W dioda potrafi dać 500lm. Inna sprawa to cena i kształt snopu światła. Te wszystkie latarki nadadzą się do lasu (bez szaleństw tak jak pisał Polek), ale na drogi i asfalt potrafią oślepiać innych. Znowu rozwiązania dedykowane na drogi są drogie lub słabiej świecą.
DominikM Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Dostalem odpowiedz, ze na zdjeciu http://www.olajulka....we-DSC03374.JPG widac jaka to jest dioda. Chyba dam sobie spokoj z ta aukcja, Cree XR-E - ale odpowiedź z rodzaju "to wie jedna osoba na milion" .
PoleK Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 te aku beda pasowaly, spokojnie;) no z tego zdjecia wynika jasno ze to XR-e bo tylko ona ma taka strukture... 99% xr-e, ale sprzedawca jakis niemily:) duzo tansza jest?
pablo191f Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 ta od "niemilego" sprzedawcy 65zl z uchwytem prostym i lampka na tyl a ta druga 59 lampka + 8,50 uchwyt obrotowy = 67,50PLN bez lampki tylnej. Wole doplacic te 2,50 i miec obrotowy uchwyt, a tylna lampke kupie na miejscu i to jakas mniejsza. Najlepiej 3-diodowa.
Sigwald Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Ponawiam pytanie o solidny uchwyt do nocnych harców po beskidach do solarforce L2?? Pomoże ktoś, jakiś link zapoda??? aha kierownica 31.8
Pwmichu Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Ponawiam pytanie o solidny uchwyt do nocnych harców po beskidach do solarforce L2?? Pomoże ktoś, jakiś link zapoda??? aha kierownica 31.8 A z jakiego teraz uchwytu korzystasz. Kupiełm od Grega uchwyt Led Lenser ale jest średni. ponoć lepszy jest oryginalny Solarforce http://allegro.pl/uchwyt-rowerowy-do-latarki-solarforce-bk-1-i2472022275.html
Sigwald Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Jeszcze żadnego, bo dopiero co kupiłem światełko, też notabene od Grega, nie chciałem kupować tego led lensera właśnie, bo wydaje mi się że pomykając gdzieś po kamolach wypnie się po prostu i po latarce, a tania nie jest jak wiadomo. Właśnie zastanawiam się nad tą co z linku powyżej, ale pytanie brzmi czy mi spasi pod kiere 31.8?
PoleK Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 a wg mnie Lesner jest ok, mam "podrobe" za 5zl i jest bdb, nie gubie mojej C8 (nawet kiedy gubie bidon:D) i nie przekreca sie sam na kierze.
Pwmichu Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Jeszcze żadnego, bo dopiero co kupiłem światełko, też notabene od Grega, nie chciałem kupować tego led lensera właśnie, bo wydaje mi się że pomykając gdzieś po kamolach wypnie się po prostu i po latarce, a tania nie jest jak wiadomo. Właśnie zastanawiam się nad tą co z linku powyżej, ale pytanie brzmi czy mi spasi pod kiere 31.8? W Led Lenserze nie ma szans żeby latarka wypadła. Problem jest w tym, że jest dość ciężka i wąski uchwyt powoduje, że lampka trochę się trzęsie. W oryginalnym solarforce widać, że uchwyt jest szerszy i latarka będzie trochę niżej, więc powinno być ok. Co do przypasowania do Twojej kierownicy to musiałbyś zadać pytanie sprzedającemu
Sigwald Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Hmm w sumie to zadałem pytanie odnośnie dopasowania do kierownicy juz dwóm sprzedającym jakieś 3 dni temu ale żaden nie kwapi sie z odpowiedzią;(. Po prostu zaryzykuje i kupie ten uchwyt pod solarforce'a i zwyklaka, o wyglądzie led lensera wyjdzie jak za jeden oryginał
lis3k Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Super zestaw lamp Mactronic ZL3-4L+BATERIE wyprz!! (2483015396) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. takie coś styknie do jazdy po mieście? tył byle dawał jakieś widoczne światło, przód coś tam oświetlał (10m) a i tył się odpina, czy jest na stałe? bo ze zdjęcia ciężko wywnioskować
PoleK Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 lis3k to daje z 10LM ... jakies 12x mniej niz lampki z ostatniej strony, które są uznawane za Minimum, więc sam sobie odpowiedz, Tył jest łudząco podobny do mojej lampki z tesco za 8zł, i pewnie wiele wiecej swiatla nie daje.
pablo191f Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 wlasnie przyszly latarki zamowione tutaj: http://allegro.pl/latarka-taktyczna-led-aku-cree-q5-zoom-500lm-80w-i2416325773.html Ogolnie duzy plus dla sprzedajacego. Paczka doszla tak szybko, jak powinna. Poznym wieczorem we wtorek zamowilem, a w czwartek o 12 juz mialem je w domu. Diody takie, jak na zdjeciu, wiec jest ok. W ciemnej piwnicy z taka latarka wszystko widac, wiec zapowiada sie niezle. Zobaczymy w terenie na rowerze. Czekam jeszcze na akumulatory dodatkowe i w weekend moze sie potestuje "w akcji". Dzieki Wam za pomoc Edit: Wlasnie przyszly akumulatorki. Jestem mile zaskoczony, gdyz zamowilem 4 sztuki, a dostalem 5
Schwefel Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Ciekawy jestem jakim cudem zrobili 500lm z Q5... Swego czasu miałem tą diodę i nie za dobrze ją wspominam. Realnie miała ~200lm, oczywiście bez usmażenia się w sosie własnym.
DominikM Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 1. CenaCzyniCuda 2. papier przyjmie wszystko 3. internet przyjmie jeszcze więcej
pablo191f Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 1. CenaCzyniCuda 2. papier przyjmie wszystko 3. internet przyjmie jeszcze więcej ano dokladnie tak to jest. Oczywista sprawa, ze nie ma tych 500lm, ale jakby nie bylo to troche swiatla to i tak daje.
PoleK Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Ciekawy jestem jakim cudem zrobili 500lm z Q5... przeciez to oczywiste, a te latarki ida na ok 500-700mA, wiec daja ze 130LM max (bo pewnie nie jest to bin Q5), co nie zmienia faktu ze w tej cenie daje najwiecej swiatla ze wszystkich mozliwych zrodel. Milej jazdy dzis wieczorem temu ktory kupil:D i pamietaj zeby nie rozladowywac Aku ponizej ~3V, czyli jakies 5-6h świecenia na maxie.
WEDLOS Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Polecacie jakiś zestaw lampek tak do 60-70 zł ? Głownie jeżdżę po mieście, i głownie chodzi o to żeby mnie widzieli na ścieżkach rowerowych piesie oraz rowerzyści. Co polecacie : > ?
lis3k Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 PoleK w takim razie co polecisz w granicy 50zł? przód + tył
PoleK Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 napisalem juz. kolega pare postow wyzej potwierdzil ze przyszly ok, wiec sprzedawca pewny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.